Šta je novo?

Вредност коришћења дигиталног фото апарата

@nidza
Pa vidi, slazem se, ali sve to dok sunce bije pa przi ili neki reflektor koji ubija, no cim padne noc i taj neko fotka nesto sto se krece.... tek tada uvidi koliko je ta fotka losa.
A onda dolazi ono sto ti kazes bolid. Ljudi onda bacaju pare na neke aplikacije za kameru, kao sad ce to biti pro, a ne znaju ni sta je ekspozicija, i onda pomeraju levo desno blendi, zatvarac, iso i tako jedno vreme, lazuci sebe kao sad je bolja fotka, dok na kraju ne odustanu jer im smor to podesavanje koje nikada nisu ni naucili sta je i vrate se na standardnu aplikaciju, uperi i klikni.
Pare bacene, fotke ostale iste, nista bolje, a onda se pojavi nova aplikacija, ejjj, unapredjena, pa prava profi, ma sad cu ja, jbs pare, i opet sve Jovo nanovo.

@mamosab
Izvinjavam se na off sa teme i u pravu si, treba se drzati iste no ovo je toliko rastegljivo pitanje da je prosto neverovatno. Radi se o tome da ces danas kupiti aparat koji je recimo pre nekih 10-15god bio vrh a danas ga mozes kupiti u odlicnom stanju za lupam 500e i koji ce svaki telefon polupati samo tako. Sa druge strane imas i kompakte koji su davno izasli i koji isto to rade. Primer je fuji x70 koji je manji od telefona a pravi izuzetne fotografije ali taj kompakt iako je sada vec jako star ide oko 800e polovan ukoliko ga nadjes jer ko ga ima tesko ga prodaje. Mozda me neces razumeti ali svakako sto se tice teme bez mnogo zbrda-zdola vec dadoh odgovor. Ako znas sta radis, onda ce svakako bolji izbor biti kompakt, ako nista drrugo, onda zbog raw formata, ali ako ne znas, onda ce ti fotke biti iste, nebitno da li je slikano sa telefonom, aparatom od 300 ili 3000e.
Eto to je moj odgovor i ovim se isklucujem sa teme, jer smatram da je sve receno i sve dalje bi bilo off.

Fuji X70 će noću u džep ako nisi poneo stalak, i izvadićeš telefon.

Vrh Dno