Šta je novo?

Веома чудно "пропадање" података

Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
320
Веома чудно "пропадање" података

Откако сам узео нову машину дешава ми се једна веома чудна ствар. Скинем ја неки торент, Crysis, рецимо и кренем да отпакујем архиве. И пукне неколико њих. Проверим CRC и не ваља и рецимо 5. Проверим опет, не ваља их 28. И тако сваки пут другачије. Utorrent се слично понаша. Проверио диск. Проверио меморију. Скенирао антивирусом. Скинуо најновије драјвере за контролер. Све сам пробао како са фабричким тако и са повишеним тактовима али проблем је и даље ту. Crysis сам успео успешно да отпакујем и покренем.
Машина је :
Gigabyte P35-DS3L
Core 2 Duo E2200
2x2 OCZ Vista Gold DDR2800
500GB WD5000AAKS
Ево резултата два узастопна покретања CRC провере.

Да ли ико има представу шта ми је чинити?

Moguće je i sata kabl da zeza, mada je milika već sve dobro napisao.

Канда јесте меморија. Мемтест на мојој меморији је прошао али само једном. Штекнуо сам комшијину меморију и Utorrent је радио како треба. Сад сам вратио моју па ћу да видим.
Хвала народе у сваком случају.

Imam slične probleme kad instaliram Vistu na AMD mašinu. :( XP radi savršeno, napravim dodatnu particiju, instaliram Vistu uz dualboot, prođe sve bez problema, digne se sistem i posle 10tak minuta prijavi da je disk Corrupted i blokira se comp ili krenu da zabadaju procesi. Naravno, posle toga dignem XP i on prijavljuje da je particija Corrupted itd... Zatim je disk krenuo da zeza i u DOSu, Acronis Disk Suite neće da ga detektuje, svi ovi programi za testove sa Hiren's CDa prijavljuju bad sector 0, nijedan tool neće da upiše ništa na hard... Već sam bio spremio pare za nov disk, kad probam da zamenim SATA kabl i - sve proradilo kao rukom odnešeno. Naravno, dotle sam raznim akrobacijama već ubio sve podatke na disku, pa sam uradio reformat i clean install XPa i sve radi najnormalnije. Danas uzmem opet i probam sa instalacijom Viste pošto sam procenio da je prošli put otišao kabl - i opet isti svi simptomi, posle 10tak minuta kreće Disk Corrupted i ćao. Ovog puta sam samo vratio Image od golog XPa i naravno, sve radi bez ikakvih problema. Prvi put kad se sve izdešavalo, mašina nije ni bila OC, sad već nisam pametan šta je uzrok... :wall: ...sem Viste. :d

@mickeyrs: imao sam isti ili slican problem gde mi je vista particija propadala posle jednog ili dva restarta. Iz nekog razloga Visti smeta da bude instalirana na logicku particiju i tu pravi s*****. Moras ako hoces vistu na amd da napravis primarnu jos jednu particiju, ali pazi posto to znaci da ces verovatno morati da obrises sve logicke koje imas trenutno pa tek onda mozes da napravis novu "primarnu", a to podrazumeva gubljenje podataka. Ja sam ovaj problem resio tako sto sam bekapovao sve sto sam imao na hardu na drugi i obrisao sve particije osim winXp i napravio jos jednu primarnu na kraju diska i logicke su mi izmedju. Posle ovoga nisam imao problema sa korupcijom ali mi vista nije dugo potrajala na masini. Pouka: ne treba ti Vista :)

reply

Isto, ******...
Kupio novi comp,q6600, 8800gt, 4gbOCZ gold, asus maximus formula, i HD wd320gb, 16mb...
prvo je instalirana vista, pa sam je sklonio i ubacio xp.
cini mi se da sam odmah primetio taj problem ali sam mislio da je kriv dvd rezac(samsung)
Iskopiram dvd na hard. krenem da raspakujem rarove(obicno 40-ak), i prikaze mi file is corupt, npr rar broj 22. Krenem opet, pa mi pokaze da su rar5 i rar17 corupt. i tako stalno. bez nekog pravila.
Par puta sam na toj particiji(d), pravio imidze instalacionih diskova nekih igara, i kad ih ubacim u deamon ili alkohol, instalacija krene, ali obavezno napise, cannot copy ...., file is corupt.
Ma kraju sam se zamislio i resio da zamenim hard, ali je proslo vec 2 meseca pa bi hard morao prvo da ide na servis pa tek onda MOZDA na zamenu. Pa se mislim sta da radim.
Kako vidim cini mi se da imam isti RAM kao direktor(2x2gb OCZ GOLD vista), pa da li mi savetujete da menjam mozda samo RAM...
Kako da proverim da li je RAM dobar i posto je nekoliko vas reklo da je u pitanju RAM, odakle ste to zakljucili...
Objasnite mi pa da ja objasnim mom majstoru od kog sam uzeo racunar...
Sad mi je lakse kad vidim da nisam jedini. hvala...

Vrh Dno