Šta je novo?

Беосити и сервиси за скидање фајлова, проблем (Beocity and download services)

Srbin do jaja

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
значи имам, саће 2 године, адсл налог код беоситија и задњих 4, 5 месеци ми је катастрофално скидање са свих сервиса за скидање фајлова сем нетлоуда (netlaod). једино ми је нетлоад скидање нормално (104КБ/с). у питању је, сада већ, 1024/128 пакет. знам да беосити блокира торенте и друге пир2пир програме, али су рапидшер и други сервиси за скидање криминално мали (испод 20КБ/с).

скидање са званичних сајтова водећих софтверских компанија иде нормално, негде добро негде мање добро (ал боље него са рапидшера и других).

има ли још ко оваквих проблема? да ли су сервиси за скидање блокирани од стране беоситија као и пир2пир?

Poslednja izmena:
Retko sam kuci da mogu da testiram svoj net...ali skoro sam bio, takodje imam paket 1024/128...
Nisam mogao da verujem sta sam video, skidao sam nesto sa rapidshare-a velicine 30MB...Skidanje je trajalo skoro sat vremena, brzina nije prelazila 11 kb/s!!!:zgran::mad:
Dosta je tako u zadnje vreme, preko dana se vuce jedva i da radi, jedino nocu kada se skida nesto ide delimicno brzo.
Zbog toga sam resio da se prebacim na kablovski kod SBB-a, dosadilo mi je vise ovako preko fona...

и ја бих хтео да пређем на СББ, ал' имам КДС кабловску ТВ. тако да сам остављен беоситију на милост и немилост!

Poslednja izmena:
фора је у томе што сам размишљао милион пута о томе. али нет ме дође 300дин јевтинији у односу на све остале провајдере. а плаћам 6 месеци унапред.

Ti ustedis mesecno 300 din al zato ne mozes da iskoristis taj link na pravi nacin pa
na kraju ispadne da je bolje da platis malko vise (300 kinti na mesecnom nivou je sica)
i da lepo uzivas ko covek . Mada kako stvari stoje, vecina provajdera je krenula
da shapuje saobracaj tako da je pitanje kod koga preci . Ostaju Telekom, Verat i PTT kod kojih
jos uvek sve sljaka kako valja al je pitanje dokle .
E sad ako si vec uplatio unapred za 6 meseci onda dzabe pisem :D

ја уплаћујем на 6 месеци. сад почетком фебруара ми истиче 6 месеци. него нет ради одлично. само то скидање смарају. за сада само нетлоуд ради нормално. ја тако с времена на време скинем неку серију (типа јужни парк, галактику...). нисам ја један од оних који су опседнути да скидају са нета све и свашта нон стоп.

300 на годишњем нивоу је 3600дин. мало ли је на ову скупоћу? :)

пре 2 године у румунији је било 1024/256 кабловски нет за 10евра и нема никаквих ограничења!!! рече ми другар који је био тамо. сада је пакет вероватно још бољи за сличне паре.

PTT isto ima popuste, a nemaju (za sada) nikakva ogranichenja. Prva tri meseca placas punu cenu. Od 4-6. meseca placas 10% manju cenu. Od 7-12. meseca placas 15% manju cenu. Nakon godinu dana placas 20% manju cenu. Takodje, prednost je sto ne placas nista unapred, nego mesec za mesec. Konkretno, korisnici koji su na PTT-u vise od godinu dana placaju za paket 1024/128 1120 dinara.
Idemo sada da izracunamo tvoje opcije. Ti mesecno placas 1160 dinara (sest meseci unapred). Kod PTT-a je u startu cena 1400 dinara. Znaci ti godisnje ustedis 240x12 = 2880 dinara u odnosu na to kada bi svaki mesec placao 1400 din. Medjutim posto i PTT ima popuste koji se povecavaju sa duzinom koriscenja, kod njih bi nakon prvih godinu dana ustedeo 1500 dinara. Nakon toga bi svake godine imao ustedu 3360 dinara.
Drugim recima, Beocity ti daje malu ustedu prve godine (ali po cenu toga da ih kreditiras na 6 meseci i ne mozes da koristis sve servise normalno), dok na duze staze je jeftiniji PTT + sto nemaju nikakva ogranicenja u usluzi i placas mesec za mesec.

искрено лакше мије 6 месеци унапред (кад би могло и годину дана унапред било би још боље) него да се патим сваки месец да уплаћујем нет.

колико мора да се чека ових дана на поновно укључење АДСЛ. пошто сам на овај порт чекао нешто више од годину дана. централа звездара.

пс. ево и нетлоуд су скресали!

Poslednja izmena:
Koliko vidim beocity ima i P2P pakete koji koštaju više od standardnih.Verujem da zbog toga i ograničavaju ostale da bi "heavy downloader"-i uzimali taj skuplji P2P paket.

искрено лакше мије 6 месеци унапред (кад би могло и годину дана унапред било би још боље) него да се патим сваки месец да уплаћујем нет.

колико мора да се чека ових дана на поновно укључење АДСЛ. пошто сам на овај порт чекао нешто више од годину дана. централа звездара.

пс. ево и нетлоуд су скресали!

Trazis migracioni kod, i ne bi trebalo da se mnogo ceka. Valjda ce se javiti neko ko je vec prelazio sa provajdera na provajdera, pa ce ti reci koliko se u praksi ceka.

Migracioni kod vazi 30 dana, znaci morao bi u tom roku da budes prikljucen na
drugog provajdera . Verovatno i brze, zavisi od provajdera .

Poslednja izmena:
код кога да тражим миграциони код? код телекома или беоситија?

Kod BeoCity-ja.

Vuce se i na telekomu rapidshare za free usere preko dana...i manje od 30kbps....to rapid zeza....pogotovu od nove godine....nisam skidao nista zadnjih dana,ne znam kako je sada....

али нетлоуд ради нормално, као што сам реко раније. иначе рапид има ограничење за обичне кориснике и то је 512кпбс. мада као што рекох рапид ми не прелази 15КБ.

E a jel neko moze da pojasni ovaj prelazak sa jednog na drugog provajdera sa migracionim kodom. Da li prvo kod svog maticnog provajdera trazim mik pa sa njim idem kod novog provajdera ili obrnuto,posto sam na Veratovom sajtu video obrazac za prelazak i koliko sam shvatio,neka me neko ispravi,kada to popunim na njihovom sajtu oni sve zavrse,ja samo razduzim opremu i uzmem novu kod njih. Ako je ovo slucaj onda je dosta lakse/sigurnije

E a jel neko moze da pojasni ovaj prelazak sa jednog na drugog provajdera sa migracionim kodom. Da li prvo kod svog maticnog provajdera trazim mik pa sa njim idem kod novog provajdera ili obrnuto,posto sam na Veratovom sajtu video obrazac za prelazak i koliko sam shvatio,neka me neko ispravi,kada to popunim na njihovom sajtu oni sve zavrse,ja samo razduzim opremu i uzmem novu kod njih. Ako je ovo slucaj onda je dosta lakse/sigurnije

Evo ja sam pre 2 meseca pobegao od Beocity-a (a to preporučujem i ostalima).

Odeš u Beocity, ali u centralu (ne tamo u Knez Mihajlovu) i uzmeš migracioni kod - napomena: to moraš uraditi najkasnije 5 dana pre isteka pretplate (dakle ne može u ponedeljak ako ti ističe u petak)

Dobiješ migracioni kod.

Nosiš ga kod novog provajdera i oni ti odmah kada ga odneseš puste signal s' tim da ne moraš odmah, kod važi 30 dana.

Ja sam par dana čak imao dupli internet ;) tj. mogao sam da se logujem i na beositi i na svog novo provajdera...

код ког провајдера си узео нове пакете? и како је у односу на беосити?

Kod koga god da odeš kapiram da će biti bolje - ja sam na Sezampro-u i razlika je drastična.

Nije tacno ja kao free user skidam brzinom od 128Kb, sto je 1Mbps, znaci lazes tj. nisi u pravu

какав је ПТТ? мислим да пређем код њих...

@ZoNi
cd2967219b.jpg

Kao sto vidis ja sam free user i skidam brzinom koju sam ti obelezio a to je mnogo vise nego tvojih 20kb kako si napisao, evo ti dokaz napravljen pre 2 minuta.
pozz

Poslednja izmena:
одличио сам, прелазим на ПТТ. колико је потребно да ови из беоситија ми дају миграциони код?

прешао сам на птт нет. за сада је ок. торенти иду нормално, ал ми се чини да нетлоуд је ограничен на 30так кб/с. рапидшер још нисам пробао.

Ja sam, na moju veliku zalost, migrirao sa PTT na Beocity samo zato sto PTT nije u mogucnosti da izda staticku IP adresu za fizicka lica!

Apsolutno nikakvih drugih problema nisam imao sa ptt-om, mada ni ovo nije bio problem, nego jednostavno nemaju tu vrstu usluge!
Moram priznati da vodjen dobrim iskustvom sa prvim provajederom, jednostavno sam mislio da i drugi funkcionisu na isti nacin (Donkey), pa se stoga nisam dovoljno raspitao o Beocity-u i tu napravio OGROOOOMNU gresku!:smash:

Sada se gorko kajem, jer Beocity izgleda ogranicava Rapidshare i P2P......jednostavno sejpuju saobracaj!

To je neverovatan bezobrazluk, pa svi se oni hvale flat paketima i neogranicenim protokom a sejpuju saobracaj i na taj nacin ti ogranicavaju protok! Da znam, mogu "neograniceno" da download-ujem (nemam npr ogranicen download na 10GB mesecno kao sa nekim drugim ne flat paketima) ali se na kraju svodi na to da ipak ne mozes neograniceno da download-ujes! Ovim shaping-om saobracaja oni ti ipak na neki nacin diktiraju mesecnu quota-u, tacnije diktiraju ti bandwidth, jos tacnije placas paket koji ne mozes da iskoristis!!! :whip:
Npr ja imam paket Flat Gold 4Mbps, sta mi to vredi kada mi je transfer rate 100-120KB/s za Rapidshare a P2P ne prelazi 50KB/s!:mad:
To je kao sto vidite, cetiri puta manji trasfer rate (trebao bih da imam 420-450 KB/s)!

Da li neko ima slicna ili ista iskustva sa Beocity-jem?
Kako vi stojite sa P2P i Rapidshare-om preko Beocity ISP-a?

P.S. Imam Premium Rapidshare nalog!

Poslednja izmena:
Svi imaju iste probleme sa Beocity-em,jednostavno takva im je politika.Rapidshare,P2P,jedno vreme je cak i http download bio ogranicen posle skinutih 300-400 mb.Oni to ni ne kriju,zato i imas one
flat P2P servise.Sada sam presao na TotalTV adsl i tek sada vidim sta je download bez ogranicenja.

Nazad
Vrh Dno