Šta je novo?

Јефтина плоча за ам2

dzzel@

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
19
Имам манила семпрон 2800+ и геил 2х512мб ддр2 533 преостало од надоградње. За овај хардвер треба ми нека веома јефтина плоча првенствено за интернет.
Захтеви су
1. Што јефтинија да буде.
2. Обавезна интегрисана графика.
3.Биос да дозвољава оверклок барем до 300 мхз магистрале.
4.Да подржава SS2 картицу.
5. Да има COM порт.
Интегрисана звучна и мрежна се подразумева.
Све остало је небитно.
Унапред се захваљујем предлагачима.

Poslednja izmena:
Dobra preporuka taj J&W ali jedini problem je sto ima samo header za COM port tj mora da se dodatno kupi a kako je po EVEREX standardu tog kabla kod nas nigde nema pa mora da se pravi (izadje oko 250din).

После дужег тражења адекватне плоче успео сам да пронађем оно што ми треба. То је Asus M2N68-AM PLUS. Плоча је јефтина (мало преко 3800 динара), има интегрисану графику NVIDIA Geforce 7025 (нема теве аут), оверклок ради на гурку и на "магистрали" од 300мхз, подржава скај стар 2 картицу а има и ком порт. Тотално лудило је што подржава све амд процесоре укључујући и АМ3 до 95W потрошње. На жалост ACC нема. Убацио сам је у uATX кућиште марке MS Industrial Halley 2019B са малим напајањем од 250W. Све ово кошта око 6200 динара. Једина мана коју сам уочио је веће грејање MCP чипа односно северног и јужног моста у једном чипу на који је асус ставио бедни хладњак. За незахтевне кориснике изузетна плоча.

Vrh Dno