Šta je novo?

Јел' црк'о? Претпостављам да јесте...

Jovandeka

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2007
Poena
320
У питању је HP Compaq nc4200. Радио до јуче без проблема. Када га укључим лампица која показује напајање се упали-угаси 6-7 пута и ништа више... Батерија је одавно рикнула па је радио преко струјног адаптера. Јуче сам га око подне оставио у стенд-бају, а када сам се увече вратио нисам могао да га упалим. Адаптер се раније грејао, а сада је хладан па претпостављам (и надам се) да је он црк'о.
Не знам како сигурно утврдити да ли је адаптер у питању или не...
Шта чинити? Претпостављам да му оправке нема, па ако имате неку сугестију где се може купити други адаптер (нов или полован) или препоручити неки сервис (у Новом Саду), слободно пошаљите поруку...

Уздравље!

Unimer u ruke i premeri šta daje taj tvoj adapter (po informacijama sa neta trebao bi da daje 18,5V). U principu trebao bi svaki malo bolji TV servis da može da ga opravi a ako se ne može opraviti potraži po netu univerzalne adaptere za laptopove, ja sam pre 2-3 godine uzeo takav adapter za Panasonic-a i radi još uvek ko lud!

Е, сад... Видим да има тих универзалних адаптера па ме интересује јел' мора волтажа односно јачина струје бити баш 18.5V - 3.5А (као оригинал) или може то бити нешто око тога, 18V или 19V?

U sustini nekamanja odstupanja mogu da budu(standard je valjda 5-10% za svu elektroniku) sto ti ne garantuje ispravan rad uvek jer sam hw nije dizajniran da radi na tom drugom naponu, a sto se tice struje mislim da on vuce sam koliko mu treba, dok ti na adapteru najverovatnije pise koliko moze max da pruzi.

Znam da je drugaru crkao punjac za nekog HP-a iz amerike i da je uzeo neki univerzalni adapter koji nije hteo da mu puni dok nije digao napon sa 9v na 12v ili 14v :D(koliko je inace radio originalni, *** nije obario paznju lol a ubismo se 2 dana sta bi sve moglo biti).

Е, сад... Видим да има тих универзалних адаптера па ме интересује јел' мора волтажа односно јачина струје бити баш 18.5V - 3.5А (као оригинал) или може то бити нешто око тога, 18V или 19V?

Najpametnije je da bude kao original.

Проблем решен! Позајмих унимер од другаровог ћалета и установих да није грешка у адаптеру него у струјном каблу (220V). Мало сечења и лемљења и ради...

Извињавам се што сам испао глуп у друштву јер нисам ово одмах на почетку урадио...:wall:

Проблем решен! Позајмих унимер од другаровог ћалета и установих да није грешка у адаптеру него у струјном каблу (220V). Мало сечења и лемљења и ради...

Извињавам се што сам испао глуп у друштву јер нисам ово одмах на почетку урадио...:wall:

Dobro si prošao (čitaj: jeftino).

Nisi ispao glup, čoveka uvek štrecne srčka kad nešto ne radi, ali ko što čovek reče ovaj put si jeftino prošao!

Nazad
Vrh Dno