Šta je novo?

Želim da mi Android sam ne gasi neke aplikacije -- kako?

owim

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
395
Svi znamo da Android sam gasi aplikacije, sem sistemskih procesa (npr. Notifications), koje, i ako se ugase, opet se startuju.

Ja bih želeo da mi Android (GB 2.3.7) ne gasi nikad Skype i OperuMini.

Kako to da postignem? Hvala!

koristi home dugme, to ti je najednostavnija opcija, naravno posle restarta telefona moraces da ih pokrenes jednom i onda uvek izlazi na home i nece se gasiti

Cudno pitanje... Skype se nikad ne gasi osim ako ga ti ne ugasis.
Ja koristim GoLauncherEx koji u App Drawer-u ima Running apps tab. Tu izaberem app i kliknem na ikonicu katanca (Lock). Posle toga GoLauncherEx stiti app od gasenja.

koristi home dugme, to ti je najednostavnija opcija, naravno posle restarta telefona moraces da ih pokrenes jednom i onda uvek izlazi na home i nece se gasiti
Home dugme (duže pritisnuto) vraća me na spisak poslednjih pokretanih aplikacija a ne (nužno i) aktivnih aplikacija. Kada odem na Settings --> Applications --> Running Software -- tu nema Skajpa i Opere, a na Home tasteru ima, dakle, sistem ih je ugasio.
Ili te nisam dobro razumeo, treba li home dugme drugačije da koristim da se ne bi gasile? Šta znači "i onda uvek izlazi na home"?

Cudno pitanje... Skype se nikad ne gasi osim ako ga ti ne ugasis.
Meni se Skype ugasio, evo, nema ga:

screenshot1329144358785.png

Ja koristim GoLauncherEx koji u App Drawer-u ima Running apps tab. Tu izaberem app i kliknem na ikonicu katanca (Lock). Posle toga GoLauncherEx stiti app od gasenja.
Za to nisam znao. Znači, treba da promenim Launcher ili mogu u svoj da dodam Running apps tab da bih dobio lock ikonicu? Upravo to mi treba! Hvala! :)

Skini npr. SystemPanel i aplikacije koje ne zelis da sistem uspavljuje stavis u "exclude" mod.

Skini npr. SystemPanel i aplikacije koje ne zelis da sistem uspavljuje stavis u "exclude" mod.
Hvala! Skinuo sam SystemPanel, sa slike se vidi da Skype nije u "Excluded" modu i mogu da ga postavim. Takođe se vidi da Skajp ima poseban status (Priority - High), za razliku od drugih aplikacija, vidi dole na slici:

screenshot1329168386712.png

Imas obicno da podesis kako sistem da gasi aplikacije (posto vidim da koristis CM), stavis da ne ubija dok ne dodje npr do 30MB slobodnog rama, meni tako neke aplikacije ostanu danima upaljene.

Imas obicno da podesis kako sistem da gasi aplikacije (posto vidim da koristis CM), stavis da ne ubija dok ne dodje npr do 30MB slobodnog rama, meni tako neke aplikacije ostanu danima upaljene.
Gde i kako to da uradim? Nezavisno od gore pomenutog System Panel-a? I'm an Android newbie.

Skinuo sam System Tuner i mislim da je ovo ono o čemu si govorio:

screenshot1329198064225.png

Inače, ja gasim telefon kada idem da spavam (power off), tako da moram opet da pokrenem aplikacije, što nije frka, samo da mi neke ne gasi (kao Skype ili brauzer sa otvorenih nekoliko tabova).

Gasiš, zašto? Jel znaš da postoji airplane režim?

Po slikama bi zakljucio da njemu fon konstantno stoji u AirPlane mod.

Hahahaha, nisam ni primetio aviončić. Zbunio me gašenjem telefona.

Ako sam dobro video koristis task manager killer... Da ih slucajno ne ubijas tako skype i operu?

Sent from my SGS2 powered by ICS

I to je moguce, task killer mozda po defu ubija aplikacije koje ne koristis par min. posle ok dugmeta.

TT by Ideos S7 Slim

Po slikama bi zakljucio da njemu fon konstantno stoji u AirPlane mod.
Tako je. Nemam fon još ni nedelju dana, pa u njega nisam ni stavio SIM, samo se "igram", isprobavam, učim; koristim stari mob, a stavio sam u "airplane" kada sam video da mi puno baterije ide na "idle mod" telefona (ima dijagram koji pokazuje na šta se troši baterija). Od kako sam u "aviončiću", smanjio sam taj deo potrošnje.

Gasim ga noću... pa otkud znam, stara navika, nemam potrebe, ne želim da budem dostupan, a i da mi ne "zrači" blizu glave. Nek se i on ujutru probudi "svež". :smoke:

Imam Task Killer ali njime ništa ne ubijam, čitajući sam video da to u 99% slučajeva nije potrebno, sem za neki zaglavljeni proces koj jede mnogo CPU-a ili memorije.

Operi i Skajpu sam u System Panel-u dodelio status "ex" da se ne gase. Opet, mogao sam i putem ovog drugog načina koji mi je predstavljen System Tools-om. Još uvek eksperimentišem.

I to je moguce, task killer mozda po defu ubija aplikacije koje ne koristis par min. posle ok dugmeta.
Upravo to radi! Advanced Task Killer ubija kada se vrati iz power-save moda! Sad sam ubio Task Killer i te njegove opcije.

screenshot1329229153333.png

Task Killer inače sam doda sve nove aplikacije koje se pokrenu (štriklira ih) i onda ih gasi (sve je bilo štriklirano):

screenshot1329229824013.png

Koji je ovo smart fon u pitanju?

Zte Blade.

On koristi cyanogen zato vam ikonice nisu iste.

@owim:
Telefon u airplane modu ne zraci jer su svi radio predajnici ugaseni.. cak kada ugasi ekran ide u deep sleep i tada ni procesor ne radi, vec ceka neki spoljasnji dogadjaj da ga probudi. Kada je telefon ugasen alarm ne radi, tako da nemoj ocekivati da ce te probuditi.

Dugo sam koristio ATK ( adv.task. killer) i resih da ga obrisem. Napunim bateriju, kad ono za 1.5 dana prazna.
Instaliram ponovo atk, napunim bateriju, a baterija prazna za 2.5 dana ?
U oba slucaja nije bilo poziva niti sms-ova.
Zakljucak ?
Nisam siguran koliko sam android dobro gasi aplikacije.

Da li ti je upotreba bila 100% ista? Toliko i toliko si gledao neki spot, toliko i toliko si pricao telefonom, toliko i toliko si pokrenuo aplikacija, toliko i toliko ti je bio ukljucen ekran?

A koja je najbolja aplikacija da odredim koje aplikacije ne zelim da mi se startuju same? Npr. kada odem u taskiller vidim gomilu nekih aplikacija da su startovane u pozadini, neke igre medju njima, i ostane mi npr. 20-30MB rama slobodno, sto mi dosta uspori telefon. Vidim da dosta ovih aplikacija ima auto kill opciju, ali po kom principu one gase aplikacije?

Skini autostart aplikaciju.

Da li ti je upotreba bila 100% ista? Toliko i toliko si gledao neki spot, toliko i toliko si pricao telefonom, toliko i toliko si pokrenuo aplikacija, toliko i toliko ti je bio ukljucen ekran?

Da, upotreba je bila 100% ista.

Nemoguce za ceo jedan dan da je razlika... Meni traje 20% duze baterija, kad ne gasim aplikacije i shvatih da je stvarno tako dobro bez gasenja... A i ne moram da cekam 100 godina da mi otvori aplikaciju ili bilo sta, jer je vec u backgroundu...Doduse posto ga nisi puno koristio, mozda ako neko ne cacka uopste telefon moze da mu drzi 2,5 dana... Ja znam da sa killerom imam 13-14 sati, a bez killera ista upotreba 15-16 sati...

Nazad
Vrh Dno