Šta je novo?

Žalba tržišnoj inspekciji na Telekom Srbije

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
885
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ima li svrhe i da li se neko već žalio na lopovluk Telekoma, na njihove mahinacije i krađu? Imam problem sa mobilnom telefonijom i ADSL računom.

Mozes li, ako te ne mrzi, da opises u malo vise detalja sta se desava?

O Verat- u sam citao samo dobre stvari, EUnet prema mom iskustvu racune obracunava tacno do u dinar a usluga je dobra.

Sto se mobilne telefonije tice i tu postoji mogucnost promene provajdera. Ja vec neko vreme planiram da to uradim, ali posto u poslednje vreme mobilni telefon drzim iskljucen tokom duzeg dela dana, ovo jos nisam uradio. Mozda ljudi misle da imaju previse korisnika pa zato zezaju...

EUnet prema mom iskustvu racune obracunava tacno do u dinar a usluga je dobra.

Samo nezaboravi da je EUnet najskuplji od svih provajdera.

http://www.eunet.rs/adsl-flat

http://www.eunet.rs/adsl-download

Tako da kolikogod da su dobri oko obracunavanja zato im je i adsl na nivou evrope sa cenama a ne srbije.

@ironmanbg

Sto su vec rekli predhodni postovi, mozes da probas da se zalis jer ako ne probas neces znati na cemu si? Mada da se razumemo Trzisna inspekcija je drzavna firma isto tako je i Telekom drzavna firma pa cisto sumnjam da ce od toga nesto da bude ali po zakonu moraju da ti izadju u susret i uzmu tvoju prijavu u razmatranje.

Poslednja izmena:
Obavezno se žali, ali daj bliže objašnjenje problema da vidimo o čemu se radi. Kažnjavaju se i državne firme, pogotovo sa problemima sa običnim korisnicima i manjim računima. Treba samo dokazati da si u pravu, tako da treba dobro da pričešljaš ugovor i pozoveš se na konkretne članove.

Znam da su bile tuzbe i za mnogo manje cifre samo da ga ne ispadne tuzba skuplja nego sto treba da plati racun za adsl? Jer ako se dodje do tog dela da se tuzi onda je bas oboro zelen bosta. Samo da se preda tuzba je oko 1000 dinara onda jos da angazuje advokata koji ce sve to da vodi, a advokat nije ispod 25 evra pa ti vidi., onda jos troskovi suda. Jednostavno moze da proba samo kao sto rekoh da ga na kraju ne kosta ceo proces skuplje nego sto je dobio racun za adsl.

Ja sam se žalio Telekom-u da ne mogu da dobijem upload od 1mb i tražio da raskinem ugovor koji sam potpisao ( 6/1) na godinu dana ( ono 4 meseca za dž i sl..) Usvojili su mi žalbu i vratili mi kroz ispravljene račune dinar:) koje su mi uzeli u prvom mesecu . Sve je bilo korektno sa njihove strane.

Poslednja izmena:
Pa ne bih ja išao na sud, samo bih uložio prijavu tržišnoj inspekciji. Šteta nije "velika", oko 1000 din za mobilni i 2000 za adsl, ali je izvršena čistom i bezočnom prevarom i obmanom.

Prijava ratel-u može ali tek pošto je prethodno pokušao da reši problem sa operatorom, što je i obaveza korisnika po Zakonu o telekomunikacijama.
http://portal.ratel.rs/sr/complaint

Prijava ratel-u može ali tek pošto je prethodno pokušao da reši problem sa operatorom, što je i obaveza korisnika po Zakonu o telekomunikacijama.
http://portal.ratel.rs/sr/complaint

Malo je verovatno da je pokrenuo ovu temu a da nije prvo pokušao da reši problem sa njima tj sa Telekomom, zato mislim da je mnogo verovatnije da je sve razumne mogućnosti s`njima ispucao i tek potom otvorio ovu temu i zato preporuka da se obrati ratelu

Mada je najbolje da se ironmanbg javi i pojasni sve

Ja sam se pre dve godine žalio Ratelu i tržišnoj inspekciji zbog mobilnog telefona. Neka žena iz Ratel-a me je saslušala i zapisala šta sam rekao i posle dva meseca mi je stiglo pismo na stan od njih, ali se vratilo jer nisam bio tu (bio na moru, a ne sećam se zašto gazdarica nije uzela) i nažalost nikada nisam saznao šta je pisalo u istom.
Iz tržišne su mi rekli da oni ne mogu ništa i da se obratim sudu časti u Privrednoj komori.

Dobih konacno odgovore, od izvesnog gorana laudanovica (izgleda da je Ratel ipak prosledio moje reklamacije), naravno negativne, odbacio je moje argumentovane prigovore, hvatajuci se za nebitne sitnice, kao sto je "ja sam podneo prigovor, a tel. linija se vodi na mog oca i sl".

U svakom slucaju, ovog trenutka bih napustio sve telekomove servise, kada bih bio u mogucnosti, da imam SBB presao bih na SBB, ADSL provajdera sam promenio na Beotel, sto je opet Telekom, ali u ovom trenutku, nemam izbora.

Samo cekam da zazivi promena mobilnog operatera i da se Telenor konacno pojavi i u fiksnoj telefoniji!

Samo se ti nadaj da će ti biti bolje sa Telenorom. Ja sam često imao žešće frustracije zbog mts-a, ali gledajući ljude oko sebe i čitajući ovaj naš forum sam skontao da su svi oni isti, samo imaju druge bubice. Vip, Telenor, mts, svi će da te na kraju iznerviraju. Doduše, ja sad sa Orion-om sve najbolje, ali tek smo počeli da se družimo, samo čekam da se i oni izbezobraze...

Svuda radi isti narod - naš narod, prema tome, kad uneseš u računicu ljudski faktor, svuda je isti... Nemoj samo da se nerviraš, nego staloženo pređi preko svih problema. Ja sam čak odlučio da ne menjam provajdera kad zaživi NMT, jer mi se ne navikava na nova goveda, na ova moja sam barem navikao i znam šta da očekujem.

Nazad
Vrh Dno