Šta je novo?

Šticovani 3DMark06

• Začetnik teme Začetnik teme GoranM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
joriq je napisao(la):
kod mene definitivno ne daje OK rezultate :crash: OK, kontam ja da nemam bas zverinu od compa (AMD [email protected], 6600GT OC'd, [email protected] itd), ali trebalo bi da imam oko 1200-1400 poenta (3dmark o5 mi daje ~3650, 03 daje 8220), a i drajveri su svi zadnji WHQL i nedavno reinstalirani.
:trust: :trust: WTF?

Barthon 2500+@ Stock, NF7S2.0, 1GB DDR333 2.5-3-3-6 i Club3D 6600GT 500/900

3DMark03 - 7200
3DMark05 - 3200
3DMark06 - 1300

Sve isto samo je 6600GT 560/1170

3DMark03 - 8200
3DMark05 - 3660
3DMark06 - 1320

3DMark06 ti definitivno daje lose rezultate... samo ne razumem da 03 i 05 izbace OK rezultate dok 06 daje drasticno nize :trust:. Mora da je nesto do tog crvljivog 3DMark-a 06, ne verujem da je komp u pitanju...

Poslednja izmena:
Lukija je napisao(la):
Objasnice ti Max-a 🙂 Proveri da li si iskljucio servis WMI Performance Adapter ili tako nesto.

Probao sam i sa ukljucivanjem doticnog(a i onog sto ga "prati")servisa,ali no luck.
Ko zna,mozda je i do Win-a,ili drajvera za graficku.
Probacu ponovo da instaliram,mada se ne isplati zezanje zarad slide show-a

Lukija je napisao(la):
Bilo kako bilo, mora da postoji objasnjenje zasto je u jednom testu jedan brzi a u drugom - drugi. Ako je vec radjena optimizacija, pitanje je kako je odradjena, za koji CPU, kojim compilerom i ko zna sta jos.Ovako na prvu loptu, ne deluje mi konzistentno, verovatno ce uskoro da izadje patch. Zanimljv je trend, bar u mom slucaju, da dajem sve vise i vise para za graficku a rezultati u 3DMarku su sve gori i gori, kako verzija raste. A to objasnjava i cinjenicu da je broj pokretanja 3DMarka sve manji i manji kako verzija raste.

Vidim poceli su da padaju rekordi:

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=145615
http://service.futuremark.com/compare?3dm06=81229

Bravo Lukija, u potpunosti se slazhem sa onim shto si prezentovao u svom postu.
Istovremeno konstatujuci da je besmisleno davati 400 ili 500 eura za bukvalno nikakav napredak u realnom grafichkom okruzhenju danashnjice.
Neka mi sada neko kazhe da nisam u pravu.Koja je to recimo epohalna igra izashla proshle 2005.godine?I shta ce nam ovaj 3DMark2006 uopshte?
Pojavice se igrice ovoga tipa tj. sa takvom grafikom u bliskoj buducnosti?Svima ce biti dostupne karte tipa 7800GTX ili X1900XT za male pare???
Jedna od vecih gluposti u zadnje vreme i nishta vishe.Istina je sledeca : veliki se utrkuju da izbace svake nedelje novi CPU ili GPU a kod nas narod kupuje max ATI RADEON 9550 i to sa 256MB DDR 128-bita !!!Ono shto je najzhalosnije svaku od novih igara ce pokrenuti ako imaju 2600+ S.754 i 512MB DDR i dzabe shto mi znamo da to nije ni izbliza to kao kada se igra sve na max. podeshavanjima.E da i kratka napomena 🙂 ta "mala razlika " od min do max detalja koshta oko 1000 eura,vredi li uvek?

Lukija je napisao(la):
Pogledaj u Event viewer-u,mozda imas neku poruku, ne pada mi na pamet nista pametnije.

Probaj ovo:

http://www.nliteos.com/faq.html#26

Hvala Lukija,probacu.Pretpostavljam da ce morati WMI servis da se reinstalira,ali prethodno moram da uradim ghost C: particije,za svaki slucaj🙂
Link sto si dao daje bas dobro uputstvo kako reinstalirati WMI,pa kad ghost obavi svoje,bacam se na "ozivljavanje" mark06 (zarad lepog slideshow-a :d)

Pozdrav

Ja malo pre pokrenuo drugi put cisto da vidim kako izgleda kada overclockujem graficku i CPU do max. Do sledeceg pokretanja - :wave:

Poslednja izmena:
GoranM je napisao(la):
Nebudi siguran da je do AGP-a.

Pa i nisam siguran, rekao sam da je MOZDA do AGP-a.

@joriq:
Probaj da deinstaliras drajvere i poteras driver-cleaner pa da instaliras ponovo 81.98 WHQL. Drugo, probaj bez O/C taj 6600GT, ako recimo throttluje kartica mozes imati losiji rezultat sa O/C nego bez.

audiofreak je napisao(la):
@joriq:
Probaj da deinstaliras drajvere i poteras driver-cleaner pa da instaliras ponovo 81.98 WHQL. Drugo, probaj bez O/C taj 6600GT, ako recimo throttluje kartica mozes imati losiji rezultat sa O/C nego bez.

81.98 je instaliran sa driver cleanerom, kao i nforce, pa cak i WDM drajver, nema nedelju dana. Kontam da bi kartica throtlovala i u ostalim 3dmarkovima (drzim je dosta ispod max, na 555/1050, tako radi ok i ljeti, na sobnoj od 30+ celzijusa), a i da bi riva tuner monitor pokazao to throtlovanje. Mah, da bar imam neke koristi od 3dmarka, pa da razbijam glavu, ovako mi je bitno da igrice (i ostalo) radi OK 🙂

mLaki je napisao(la):
Barthon 2500+@ Stock, NF7S2.0, 1GB DDR333 2.5-3-3-6 i Club3D 6600GT 500/900

3DMark03 - 7200
3DMark05 - 3200
3DMark06 - 1300

Sve isto samo je 6600GT 560/1170

3DMark03 - 8200
3DMark05 - 3660
3DMark06 - 1320

3DMark06 ti definitivno daje lose rezultate... samo ne razumem da 03 i 05 izbace OK rezultate dok 06 daje drasticno nize :trust:. Mora da je nesto do tog crvljivog 3DMark-a 06, ne verujem da je komp u pitanju...
Mozes li da snimis kompletan rezultat u exel fajl i da ga bacis u attachment, da vidim gdje najvise gubim?

Mada, koliko se sjecam, svi sistemi sa 128MB vrama su below minimum system requiremnts

yooyo je napisao(la):
Secas se kad je NVidia "varala" u 3dm3 u nature testu. E, vec sam jednom rekao da samo ***** moze da renderuje nebo sa PS2 shaderom preko celog ekrana, a da zatim 75% precrta sa necim drugim.
ma da li je moguce da rade ovakve stvari? ...koliko se secam ljudi koji stoje iza 3D marka su sa demo scene; mora da su bili neki zesci lameri :d
a to sto se tice igara u pravu si (da izgledaju jednako dobro kao i 3D mark ali da rade 5x brze) mada prvo se pojavi 3D mark pa tek posle pola godine i igre koje mogu graficki da mu pariraju.

Pa i nisam siguran, rekao sam da je MOZDA do AGP-a.

@joriq:

Nemaju ATi i nVidia GPU-ovi throttling.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Nemaju ATi i nVidia GPU-ovi throttling.

Pozdrav!

Za ATI ne znam, ali throttling cini mi se postoji u nVidija NV4x seriji osim sto proizvodjaci najcesce to disable-uju u BIOS-u.

Za ATI ne znam, ali throttling cini mi se postoji u nVidija NV4x seriji osim sto proizvodjaci najcesce to disable-uju u BIOS-u.

Samo ti se cini 😉.

Sasa je napisao(la):
Samo ti se cini 😉.

Znam da si ti uvek u pravu, ali da li si bas 100% siguran za NV4x? Imati (u vecini slucajeva iskljucen) throttling nije isto sto i nemati ga uopste. Cemu inace ona opcija "Core slowdown treshold" u control panelu od drajvera vezana za visoku temperaturu?

Pa koliko se secam 6200 je to imala ukljuceno.
O tome su, cini mi se, komentarisali u onom kilometarskom threadu o 6200...

i meni se cini da za je 5900xt svojevremeno pominjano isto to...

Znam da si ti uvek u pravu, ali da li si bas 100% siguran za NV4x? Imati (u vecini slucajeva iskljucen) throttling nije isto sto i nemati ga uopste. Cemu inace ona opcija "Core slowdown treshold" u control panelu od drajvera vezana za visoku temperaturu?

I ja se pitam 🙂
Ja nikad nisam doziveo da vidim da se kartica toliko ugreje pa ne znam da ti kazem 🙂

A da sam sretao Intele koji se pregreju, to jesam. I da, oni imaju tt 🙂

Sasa je napisao(la):
I ja se pitam 🙂
Ja nikad nisam doziveo da vidim da se kartica toliko ugreje pa ne znam da ti kazem 🙂

A da sam sretao Intele koji se pregreju, to jesam. I da, oni imaju tt 🙂

Ja sam imao Prolink 6600GT koji je isao do 96°C i throttlovao je, a nedugo zatim je i crkao. Sto se tice Intela... ne diraj mi brand bre! 😀

evo poredjenja radi rezultati za X1800XL

2829.3 skor
sm2 1251
hdr/sm3 1296
cpu 693

imam utisak da kod novog 3d marka amd-om "3000+" koji radi na 1800 u stvari gubi bitku protiv intela na 3000 koji stvarno radi na 3000MHz. Ali 3dmark je samo sinteticki test realan rad je nesto drugo.

Stilgar je napisao(la):
evo poredjenja radi rezultati za X1800XL

2829.3 skor
sm2 1251
hdr/sm3 1296
cpu 693

imam utisak da kod novog 3d marka amd-om "3000+" koji radi na 1800 u stvari gubi bitku protiv intela na 3000 koji stvarno radi na 3000MHz. Ali 3dmark je samo sinteticki test realan rad je nesto drugo.

Tebe tu izgleda kolje CPU. Cudno mi je da je 1800XL slabiji za citavih 25% od 7800GT.

Tebe tu izgleda kolje CPU. Cudno mi je da je 1800XL slabiji za citavih 25% od 7800GT.
imam nforce 4 ultra gigabajtovu plocu, venice 3000+ i 2 X 512 mb rama kingstona, wd sata 2 disk od 200 gb a da me nesto zeza zeza. Naci cemo sta je.
u 3dmarku 2005 imam 6899 markova na defaultu samo game test.

Stilgar je napisao(la):
imam nforce 4 ultra gigabajtovu plocu, venice 3000+ i 2 X 512 mb rama kingstona, wd sata 2 disk od 200 gb a da me nesto zeza zeza. Naci cemo sta je.
u 3dmarku 2005 imam 6899 markova na defaultu samo game test.

Ortak je sad probao na slicnoj konfiguraciji samo sa Sapphire X1600 Pro:

3D Mark 2006

TOTAL : 1636

SM20 : 626
SM30 : 667
CPU : 701 (Venice 3000+ bez O/C i 2x512MB DDR400)

Fill rate (ovo sam ja trazio jer sumnjam da je doticna karta 64-bitna):

1257 MTexels/sec
2000 MTexels/sec

Meni je to malo cudno. 6600GT sa 128 bita koji je otprilike u toj klasi:

1891 MTexels/sec
3990 MTexels/sec

GT ram je GDDR3 i radi na 1000MHz, a ovaj je DDR2 na 800MHz ali ipak mi se razlika cini malo prevelika. Sta vi mislite?

@audio

I meni se cini da su mu rezultati mali za jednu x1600pro.Posebno Fill rate testovi.Da nije problem na relaciji drajveri za plocu-drajveri za radeona?Neka skine najnovije kataliste pa nek proba.

ivanbo2003 je napisao(la):
@audio

I meni se cini da su mu rezultati mali za jednu x1600pro.Posebno Fill rate testovi.Da nije problem na relaciji drajveri za plocu-drajveri za radeona?Neka skine najnovije kataliste pa nek proba.

To su 6.1 nema noviji koliko znam, a za plocu 6.70 (Asus A8N-E).

Da dodam jos nesto:

Official RADEON X1600 Specifications

* Codename: RV530
* Process technology: 90 nm
* 157 million transistors
* FC package (flip-chip, flipped chip without a metal cap)
* 128 bit memory interface (optional 64 bit configuration)
* Up to 512 MB of DDR1/2 or GDDR-3 memory
* PCI Express 16x
* 12 pixel processors
* 4 texture units (!)
* Calculating, blending, and writing up to 4 full (color, depth, stencil buffer) pixels per clock
* 6 vertex processors

Znaci da sam ja izgleda u pravu?!? Mora biti 64-bitna karta cim 6600GT koji ima 4 ROP-a izvlaci 2x veci fill rate, zar ne?!?

Znaci da sam ja izgleda u pravu?!? Mora biti 64-bitna karta cim 6600GT koji ima 4 ROP-a izvlaci 2x veci fill rate, zar ne?!?

Da'l je moguće da uopšte ima toliki skor sa 64-bita? Mislim na 600+ SM2. Ja isto toliko imam SM2 na nasviranom X700PRO.

nidza je napisao(la):
Da'l je moguće da uopšte ima toliki skor sa 64-bita? Mislim na 600+ SM2. Ja isto toliko imam SM2 na nasviranom X700PRO.

Onda je jasno da je to sporo za x1600 pro zar ne?

Nazad
Vrh Dno