Šta je novo?

Šticovani 3DMark06

• Začetnik teme Začetnik teme GoranM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Па то је зато што Intel има искуства са графиком, јер су недавно мењали лого 😀

[DF] NEMANJA je napisao(la):
Zato je Intel bolji za obradu slike, video montažu i sl. a AMD za igre.
???
Po 3Dmarku06 ispada da je Intel bolji za igre. U praksi je situacija sasvim drugacija.

Ljudi, mislim da je vec apsolviranao da je 3DM06 totalna propast ovog Benchmarka!
Ovi rezultati su vrrh besmisla! Niti jedan 3Dmark do sada nije pokazivao toliku ovisnost o CPU u svojim testovima, sto je i logicno, ako se uzme u obzir da se na GPU svaljuje sve vise i vise posla koji je do juce CPU radio. Sa dolaskom Unified Shader arhitektue taj trend ce postati jos izrazeniji.
Za ove rezultate ni FutureMark u svojoj dokumentaciji ne nudi objasnjenje.
Zaista je tragicno sta su Finci uradili sa nekada sasvim korektnim Benchmarkom!

Nedjo je napisao(la):
Ljudi, mislim da je vec apsolviranao da je 3DM06 totalna propast ovog Benchmarka!
Ovi rezultati su vrrh besmisla! Niti jedan 3Dmark do sada nije pokazivao toliku ovisnost o CPU u svojim testovima, sto je i logicno, ako se uzme u obzir da se na GPU svaljuje sve vise i vise posla koji je do juce CPU radio. Sa dolaskom Unified Shader arhitektue taj trend ce postati jos izrazeniji.
Ma OK to, ako se rezultat vec i svaljuje na CPU :smash: , zasto U CPU testu vodi AMD i to sa zavidnom razlikom, a u GPU testovima vodi Intel masina? Kako to da se objasni? :trust:

tako je, trebalo bi da AMD vodi u oba testa 🙂

Sad ispade da je sav optimizovan softver nesto sto treba izbegavati jer Boze moj pokazuje razlicite rezultate od SuperPI-ja i ostalih starudija. Kakav nonsense.

3D Mark 2006 kao i svaki novi benchmark po meni treba da pokazuje kakve ce biti performanse sistema kupljenog 2006. ili eventualno 2005. sa softverom iz 2006, a ne sa softverom iz 1995!

Na kraju ce jos AMD da trazi od EU da zabrane optimizaciju softvera :wall:

Dzabe to sto pokazuje mark06 da intel masina "vodi" u ta dva testa,kad real world tetsovi i novog i starog "igrackog"(a i drugog) softvera pokazuju drugu pricu.Bice pre da je ovaj mark za showoff po forumima nego za neko ozbiljno testiranje.Pojavice se i uskoro 06' softver pa cemo tu da vidimo sta ce se deshavati na polju ponasanja novih gpu i cpu modela(verovatno se nista i nece promeniti...).Beshe i taj 3Dmark "onomad davno" sinonim za graficki bench.

audiofreak je napisao(la):
Sad ispade da je sav optimizovan softver nesto sto treba izbegavati jer Boze moj pokazuje razlicite rezultate od SuperPI-ja i ostalih starudija. Kakav nonsense.

3D Mark 2006 kao i svaki novi benchmark po meni treba da pokazuje kakve ce biti performanse sistema kupljenog 2006. ili eventualno 2005. sa softverom iz 2006, a ne sa softverom iz 1995!

Na kraju ce jos AMD da trazi od EU da zabrane optimizaciju softvera :wall:
Da ali ako su vec optimizovali kako to da je AMD toliko brzi u CPU testovima (valjda su i njih optimizovali), a gubi u GPU testovima??? Sta sad?

Bilo kako bilo, mora da postoji objasnjenje zasto je u jednom testu jedan brzi a u drugom - drugi. Ako je vec radjena optimizacija, pitanje je kako je odradjena, za koji CPU, kojim compilerom i ko zna sta jos.Ovako na prvu loptu, ne deluje mi konzistentno, verovatno ce uskoro da izadje patch. Zanimljv je trend, bar u mom slucaju, da dajem sve vise i vise para za graficku a rezultati u 3DMarku su sve gori i gori, kako verzija raste. A to objasnjava i cinjenicu da je broj pokretanja 3DMarka sve manji i manji kako verzija raste.

Vidim poceli su da padaju rekordi:

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=145615
http://service.futuremark.com/compare?3dm06=81229

Poslednja izmena:
nema veze koji da li su tvoji rezultati sve manji i manji, bitno je da li su merodavni u odnosu na konkurenciju..to je ono sto je bitno...po tome je 2005 bio super

Poslednja izmena:
Pa sad, ovaj ima 0.7 FPS a ovaj 1.1FPS, ovaj drugi je 50% brzi a i jedan i drugo su g*vno. Evo gledam, rekord 10K, ja imam 1.5K (A64 na 2.4GHz, 6600GT). Po tom indexu ispada da je takav sistem 7x brzi,recimo. Ako ja u dosta testova imam FPS na momente 0, onda mogu da zakljucim da i taj sistem ima neprihvatiljvo mali FPS u nekim testovima. E sad, mene kopka, cemu danasnji HW i svi ti shaderi i chuda ako ne moze da se izbori sa necim sto je pisano da se izvrsava na njemu. Ili su programeri takvi lameri? Sto se mene tice, 3DMark je posle verzije 2003 postao beskoristan.

ne znam. meni se cini da je 2005 bio najbolji pokazatelj performansa u DirectX9...nije ni bitno sto se 2006 vuce kao creva. fora je sto je postao irelevantan!

GoranM je napisao(la):
Da ali ako su vec optimizovali kako to da je AMD toliko brzi u CPU testovima (valjda su i njih optimizovali), a gubi u GPU testovima??? Sta sad?
lakše Gorane, eh sad si ga zakucao 😀

Atlon Venice jezgro 64 3000+, X800XL i 512 rama daju:
1981 marks
SM2.0 1082
HDR/SM3 0
CPU 699

nista nije oc, 1024X768 bez AA i AF.

Sa istom masinom imam 5238 u 2005. ajde neki sretni vlasnik 7800 GTX-a ili 1800 XT nek okaci rezultate i sve ce biti jasno.

Ma izgleda da ni taj test na AMDZonu ne valja nesto.Pa ja kod mene na celeronu 2.4D@2771MHz imam slican CPU skor kao Stilgar na Venicu, sto i nije bas relevantno.
A i na onim projektima na ORB-u se desavaju cudne stvari(pogledaj cpu skorove dole).Jos ranije sam napomenuo da se cudno 3dmark ponasa kod mene sa radeonom 9550 i jos ovo na ORBu -> 3D Mark je pun bagova...

Evo i nelogicnosti:
Skor 1
CPU Score: 2826 Avast - MS Antispyware - 73 processes running CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 2209 MHz

Skor 2
CPU Score: 2772 First run single GTX 512MB
CPU: Intel Pentium D 4974 MHz

Skor 3
CPU Score: 2727 k|ngp|n 7800gtx512 SLI/fx60
CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 3557 MHz

Pa sada recite da je ovde sve u redu.Znaci rezultati koje je objavio AMDZone ne mogu biti uopste relevantni, jer se mogla isto desiti neka od ovih nelogicnih situacija, jer je ocigledno da postoje bagovi u samom programu pa price o nekoj specijalnoj optimizaciji za intel, kao i teorije zavere protiv amd-a ne piju vodu...

Jedino bi se ovo moglo objasniti da ona prva masina ima onu ageia karticu i da zbog nje postize ovakav skor, ali opet nesto ne verujem u to, jer nelogicnosti ima i previse i na raznim sajtovima, ORB-u isl...

Poslednja izmena:
Nema sta da pisem, meni je skor skroz ok 😀
Drajver 81.98 WHQL, 7800GT @ (default) 445MHz, Pentium D 930 @ (default) 3.0GHz:
3dm2k6.gif

A koliko poena je minimum da bi se reklo da ide glatko? 15k ?

SM2.0 Score = 120 x 0.5 x (SM2 GT1 fps + SM2 GT2 fps)
HDR/SM3.0 Score = 100 x 0.5 x (SM3 GT1 fps + SM3 GT2 fps)
CPU Score = 2500 x Sqrt( CPU1 fps x CPU2 fps)

We'll define for clarity:
GS for hardware capable of running all graphics tests = 0.5 x (SM2S + HDRSM3S)
GS for hardware capable of running only SM2.0 graphics tests = 0.75 x SM2S

3DMark Score = 2.5 x 1.0/(( 1.7/GS + 0.3/CPU Score )/2)
i.e. 2.5 x weighted harmonic mean of GS and CPU Score.

Po ovoj formuli ako imas 30fps u sva cetiri game testa i recimo 2000 poena na cpu skoru:

SM2.0 score=3600
SM3.0 score=3000
CPU recimo 2000

GS=3300
3dmark score: 7517.08 markova

EDIT: ZA onaj moj prethodni komentar sto sam izneo za onu nelogicnost izgleda da sam pogresio jer sam sada detaljnije pogledao i pise da je onaj test 1 odradjen sa 2 cpu-a, ali opet i dalje stoji da je 3dmark bagovit i da je futuremark izbacio los proizvod, pa je sve moguce...

Poslednja izmena:
Znaci bio sam u pravi. Teorijski pa x 2 🙂. Mislim sve je to lepo, tu se racuna average FPS, a to sto ce negde da mi FPS padne ispod 30? Aj ovako, koliko mi treba poena da mi FPS niti u jednom testu ne padne ispod 30?

Lukija je napisao(la):
Znaci bio sam u pravi. Teorijski pa x 2 🙂. Mislim sve je to lepo, tu se racuna average FPS, a to sto ce negde da mi FPS padne ispod 30? Aj ovako, koliko mi treba poena da mi FPS niti u jednom testu ne padne ispod 30?

Na to sam i ja mislio, ali sam rekao sebi da npr. ne pada ispod 24fps pa da mu average recimo bude 30, mada je to moglo i vise.Eto rekorderi u 3dmarku imaju u tim testovima average od ~40fps u svakom od 4 game testa i imaju preko 10000 poena.E sada mislim da je to dovoljno da fps ne padne ispod 24 u bilo kojem trenutku, mada licno nisam video 3dmrak i kako se krece framerate na nakoj jakoj grafickoj pa je ovo samo moje laicko posmatranje...

Stilgar je napisao(la):
Atlon Venice jezgro 64 3000+, X800XL i 512 rama daju:
1981 marks
SM2.0 1082
HDR/SM3 0
CPU 699

nista nije oc, 1024X768 bez AA i AF.

Sa istom masinom imam 5238 u 2005. ajde neki sretni vlasnik 7800 GTX-a ili 1800 XT nek okaci rezultate i sve ce biti jasno.

samo da napomenem da su rezultati svih testova a ne samo 2 games + 2 cpu. 3dmark05 kad je izasao isto je bio bagovit a mi smo imali fx5800 i fx 5900 a atijevci 9800 pro ili x800pro. brzo su izasle zakrpe prvp 1.10 pa 1.20 tako da i sad ocekujem isto. Sta da radimo kad uvek na "misice" kupujemo gaming hardver
:crash:

Nedjo je napisao(la):

Nedjo.. po meni, nijedan 3dmark do sada nije bio korektan zato sto nisu optimizovali efekte nego su uvek isli na "brute force". Jednostavan dokaz su ti nove igrice (FEAR, Q4) koje fantasticno izgledaju i rade brze od game1 testa u 3dm5 ili 3dm6.

Secas se kad je NVidia "varala" u 3dm3 u nature testu. E, vec sam jednom rekao da samo ***** moze da renderuje nebo sa PS2 shaderom preko celog ekrana, a da zatim 75% precrta sa necim drugim. NVidia je "prevarom" u driveru pokazala kako se pravilnim planiranjem renderinga stvar moze ubrzati.
Naravno, odgovor Futuremarka je bio sertifikacija drivera!!!

U novim testovima mi se cini da su opet lose procenili neke stvari. Ajde, molim te, iskopaj negde kako su radili skinning vojnika u game-1 testu? Jel hw ili sw skinning?

yooyo

kod mene definitivno ne daje OK rezultate :crash: OK, kontam ja da nemam bas zverinu od compa (AMD [email protected], 6600GT OC'd, [email protected] itd), ali trebalo bi da imam oko 1200-1400 poenta (3dmark o5 mi daje ~3650, 03 daje 8220), a i drajveri su svi zadnji WHQL i nedavno reinstalirani.
:trust: :trust: WTF?

Prilozi

joriq je napisao(la):
kod mene definitivno ne daje OK rezultate :crash: OK, kontam ja da nemam bas zverinu od compa (AMD [email protected], 6600GT OC'd, [email protected] itd), ali trebalo bi da imam oko 1200-1400 poenta (3dmark o5 mi daje ~3650, 03 daje 8220), a i drajveri su svi zadnji WHQL i nedavno reinstalirani.
:trust: :trust: WTF?

Ako jos neko ima masinu slicnu tvojoj sa AGP grafickom zamoli ga neka testira, meni se cini da bi to moglo biti usko grlo za ovakav benchmark. Ako je tacno to sto mislim onda je AGP polako zreo za penziju.

Ako jos neko ima masinu slicnu tvojoj sa AGP grafickom zamoli ga neka testira, meni se cini da bi to moglo biti usko grlo za ovakav benchmark. Ako je tacno to sto mislim onda je AGP polako zreo za penziju.
Nebudi siguran da je do AGP-a.

Slabo nesto, najblize sto mogu naci je sistem sa 9800 AGP. A ovdje je vec neko odradio test sa 9800 (koja automatski dobije 0 poena na SM3.0 testu) i ukupni skor je tu negdje sa mojim! Nonsens... Inace sam test ponovio 4-5 puta, gasio background procese i sl, i dzaba (do 20 poena razlike max). Ako je sta usko grlo, to je proc, sto je malo bzvz za "gamer's benchmark".
E da, i ako npr. stavim da svaki test ponovi X puta, uglavnom izbaci poruku "~out of vram", sistem se zaglupi, i moram da resetujem mashinu.

Ljudi ja ne mogu ni da pokrenem 06',izbaci mi WMI driver exec. error ili slicno...A nemam nijedan problem sa igrama ili drugim aplikacijama(81.95 drajver za grafiku).Palio sam i iskljucene servise,ali nista se ne menja.Trebalo bi da stavim onaj novi WHQL,ali me mrzi da se petljam zbog slajd show-a u novom marku.
I'll survive i bez novog marka🙂

Poslednja izmena:
Objasnice ti Max-a 🙂 Proveri da li si iskljucio servis WMI Performance Adapter ili tako nesto.

Nazad
Vrh Dno