Šta je novo?

Štampači: reciklaža tonera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa inicijalnim negde oko 700 strana, kasnije oko 1500. Toner koji se dobija uz štampač se kasnije puni za 1500 strana.

Isto pitanje sam postavio na drugom topiku, ali vidim da je ovde nesto zivlje :)... Dakle...
Moze li neko da preporuci KOLOR laser stampac sa pristojnom cenom i jeftinijim tonerima? Sta sve ulazi u kupovinu kod kolor lasera, sto se tice potrosnog materijala? Da, to bi trebao da bude stampac koji ce da stampa slike (konkretno, crno bele stripove sa 600 dpi, i kolor sa 300 dpi). Zbog rezolucije koje daje i kvalitet, stampac treba da bude 1200X1200. I jos nesto... Lexmark, e352dn, koliki je kapacitet tonera i sta se menja i koliko kosta isti (toner)? Hvala

Uzmi OKI printer!

Gde u Beogradu mogu da napunim toner za hp 1020, googlo sam al bezuspesno... Jel moze neki info na PM ili ovde?

Za neverovanje :
Kupio sam " reciklirani " stari HP4 pre otprilike dve godine , stigao je sa punim tonerom , i uzeo sam za rezervu reciklirani toner od Fanatic-a . Sinoc sam iz radoznalosti pogledao koliko sam stranica otstampao i broj je negde oko trinaest hiljada (sto manuala sto servisnih podataka i kojekakvih sema i tekstova.)Naravno prvi ketridz sam ispraznio do "daske " a drugi jos uvek ne pokazuje znake umora. Pretpostavljam da ima jos cetvrtina tonera . Sam stampac radi kao prvog dana iako je iz 1991 godine .Jedina mana mu je sto nije bas "portabl " ima 18 kg .
Reciklirani ketridz za njega kosta 2000 din i netreba mu cip ni bilo kakvo odrzavanje .
Inace ima i ketridze za 8800 stranica .
Pozdrav svima a posebno Fanatic-u koji me nagovorio da ga uzmem.
Larryson

Larry, kako je u prirodi ??? :) Pozdrav

Kakva je situacija sa dopunom tonera za Epson ACULASER M2000D?

Zahvaljujem na odgovoru.

Fanatic hvala na pitanju dobro .Kisa pada trava raste , namucio sam se sa kosilicom.Inace stampam i dalje neumorno cak sam drugaru stampao i retro fotografije A4 iz neke stare knjige .
HP radi ko cudo .Njegov toner sam na kraju muckao jedno deset puta dok mu dusu nisam iscedio.
Sad trosim Tvoj pa me imaj u vidu .
Inace stampas teram preko USB , cim sam ukljucio odma ga je prepoznao comp , netreba ni drajveri oma radi .Sta ima kod tebe , nesto nema nekih novih stampaca (mislim modela) i tu udarila kriza..
Puno pozdrava
Larry

Pozdrav,

Imam Samsung SCX-4300 i sad mi se istrosio prvobitni toner pa me interesuje:

1. Da li ovaj kertridz koji je dosao uz njega ima manji kapacitet od standardnog? Pitam, jer svuda pise da je to "starter" kertridz pa mi nije jasno jel on samo napunjen do pola ili je manjeg kapaciteta ?

2. Gde mogu da ga recikliram u BG-u ili kupim nov, sta god da se vise isplati ? (na PP)
(Nisam iz BG-a, al mi nije ni daleko)

Unapred hvala,

1. Inicijalni toner je iste velicine kao i originalni, barem sto se Samsung stampaca tice, samo je napunjen sa oko 40% praha u odnosu na njega.
2. I ja trazim dobru i pouzdanu firmu u Bg-u za dopunu tonera ili zamenu za kompatibilni toner za Samsung ML-1640, poslacu ti na PP adrese nekih firmi za koje mi se cini da su dobre, da ne oglasavam ovde, jer je protiv pravila...
Pa eto toliko od mene, pa se raspitaj jos malo, i nadam se da ce jos neko napisati svoja iskustva i preporuke vezane za ove Samsung lasere...:) pozz

Poslednja izmena:
Naravno da se vise isplati reciklaza, novi i kompatibilni toneri su prilicno skupi...
Kolega radi u firmi koja se time bavi, ali je, kao i ja u NS, a za dalje koriscenje inicijalnog tonera neophodno obaviti neke modifikacije i na ml1640 i na scx4300, sto znaci stampac pod misku pa u servis :). Reciklaza je prilicno povoljna, oko 10e do 15e. U svakom slucaju ako treba sta, na pm pa ti prosledim kontakt info...

a za dalje koriscenje inicijalnog tonera neophodno obaviti neke modifikacije i na ml1640 i na scx4300, sto znaci stampac pod misku pa u servis :). Reciklaza je prilicno povoljna, oko 10e do 15e. U svakom slucaju ako treba sta, na pm pa ti prosledim kontakt info...

Ta modifikacija zove se flesovanje novog firmware-a stampaca i to moze da se obavi kuci ne mora da nosi u servis.

LINK

Na ovoj stranici imas objasnjenje kako to odraditi. Kod mene je uspelo resetovanje po uputstvu sa stranice.

Meni takođe treba informacija ko reciklira tonere za SCX 4300 i interesuje me da li je istina da je dovoljno odraditi update firmware-a ili nisam dobro razumeo informacije na http://www.refillbros.com/diskusije/viewtopic.php?f=13&t=299&st=0&sk=t&sd=a&start=10

Na kraju strane 2 imas klip sa YouTube-a veoma lepo objasnjeno i samo odradis tu
proceduru i resetovao si brojac i ne treba ti cip i ostale gluposti. Kada brojac ponovo blokira samo iz Tech moda odradis Clear All CNT i on se ponovo vrati na nulu i to je to, stampas dalje i tako u krug dok izdrzi toner.

A punjenje tonera? Da li može bilo ko da reciklira?

Pa ako ja mogu da punim moj toner onda, veruj mi, moze svako. Ako ti treba uputstvo kako se puni moze na PM.
Lincovace me ljudi koji rade reciklazu i servis:d. Nadam se da ne zameraju.

Poslednja izmena:
Pa to me interesuje. Znači mogu da odnesem u bilo koji servis koji radi reciklažu. Svi su me danas u Požarevcu vraćali kako se ovaj toner još ne reciklira, a verovatno nisu znali da postoji rešenje za resetovanje štampača.

Ima li neko iskustvo sa Xerox Phaser 3140? Može li se puniti njegov toner? Treba li zamena čipa?

Kakva je situacija sa Dell 1710N(koliko sam skapirao kaseta je Lexmark) i Dell 5100CN? Da li je pametno preci sa ovog prvog na ovaj drugi

Pozdrav, da li se reciklira toner CB436A za stampac HP LASERJET M1120? Unapred hvala!

Poz. Mene zanima ko u NS radi reciklazu tonera za samsung ML-1640 / akrobacije sa prespajanjem kontakata ili sta vec ne, koje su cene itd ? Moze i PP zbog reklame jeli
Hvala

Moze li se resetovati Samsung scx-4623f?
Ako moze neki link sa uputstvom ako ne onda bar potvrda da moze.

auf ova tema ja prsla polako 75% tekstova se ponavlja bar 3x....

Fanatic je započeo temu jednim lepim pregledom, ako neko hoće da odradi novu "prvu poruku", neka mi se javi na private, pa da ovu temu lockujemo, a otvorimo novu, sa jednom porukom i spiskom svih štampača za koje su se ljudi u međuvremenu interesovali.

S obzirom da se ova priča baš razvukla, bilo je i nekih promena na temu reciklaže, novi link je:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=234371

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno