Šta je novo?

Štampači: reciklaža tonera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakvi su za dopunu tonera HP laser 2550n i HP laserjet 1200?
Koliko mogu da odstampaju i koja je cena dopune, okvirna?
Imaju li stampaci neku caku?
Hvala

Možda je pcr rolna (korona) ?

Jel zna neko firmu u NSu da mi preporuči a koja radi reciklažu tonera za canon lbp 2900? (Može info i na pm)
Većina firmi prodaje svoje već reciklirane tonere, ali niko ne radi reciklažu tonera koji ti doneseš! A i ja, da budem iskren, sam pronašao svega jednu, dve firme koje prodaju reciklirane tonere! Sve je u BGu ili Kragujevcu! Šta li štampaju u tom Kragujevcu toliko da mi je samo znati!? :d
I da li neko zna kakvog su kvaliteta perihard toneri?

Jel zna neko firmu u NSu da mi preporuči a koja radi reciklažu tonera za canon lbp 2900? (Može info i na pm)
Većina firmi prodaje svoje već reciklirane tonere, ali niko ne radi reciklažu tonera koji ti doneseš! A i ja, da budem iskren, sam pronašao svega jednu, dve firme koje prodaju reciklirane tonere! Sve je u BGu ili Kragujevcu! Šta li štampaju u tom Kragujevcu toliko da mi je samo znati!? :d
I da li neko zna kakvog su kvaliteta perihard toneri?

Da ne bude reklama jer ionako nemam nikakve veze sa dotičnom firmom :) koja nudi.... ali ako ne nadješ u NS-u, u BG-u imaš da nabaviš kompatibilni toner za 1750 dindži. Ako te zanima pusti PM.

Poslednja izmena:
Kakvi su za dopunu tonera HP laser 2550n i HP laserjet 1200?
Koliko mogu da odstampaju i koja je cena dopune, okvirna?
Imaju li stampaci neku caku?
Hvala

OK su za dopunu,2550 je kolorac za njega je 2000-2500din dopuna,a reciklaza za HP1200 je 1500 din,naravno kod mene!Ako si zainteresovan pusti mi mail,Pozz!

Svima koji su poslali info za reciklažu tonera, hvala!
Problem će biti rešen, slanjem istog na reciklažu u BG, kod jednog člana bench zajednice! Samo još da se čujem sa čovekom ovih dana! :)

Inače, samo info jedan (ako modovi smatraju da je protivno pravilima, neka brišu), Limes iz NSa ne radi reciklažu tonera uopšte, tako mi rekoše u toj firmi! Morao sam to da spomenem, jer me je više ljudi uputilo na tu firmu!

Poslednja izmena:
Posto planiram da narucim kvalitetniji mrezni A4 laser za firmu.. Interesuju me kakva su iskustva sa reciklazom za:

HP LaserJet P2055dn

Trenutno imam laserjet 2015 ali nije u pitanju mrezni stampac, a i u drugoj je kancelariji.

Razmisljao sam da uzmem jos jedan laser jet 2015 i stavim print server ali 2015 izgleda nema vise da se nabavi.

Trenutno ima samo 2015DN da se nabavi.. za koji je poznato da ima problem sa statickom IP adresom ( radi par dana pa prebaci na dinamicku i pokupi IP adresu od DHCP servera).

Uglavnom treba mi neki kvalitetniji laser sa duplex opcijom koji 100% RADI NA WINDOWSU XP 64 bita, i za koga je punjenje nije problematicno... a mrezu mogu da resim i preko print servera ako je nema integrisanu.

Pronasao sam i Samsung ML-2851ndr isto ima mrezu i duplex.. i radi na 64 bita..

Interesuje me dali je moguca raciklaza tonera za njega ?

Poslednja izmena:

Nemam pojma kako stampaci koje si naveo stoje sa reciklazom sacekaj frantic-a ili nekog drugog ko se time bavi, ali 2055dn je odlican stampac koji ima sve moje preporuke. Procitaj opis nadam se da ce ti pomoci:
http://www.sk.rs/2008/12/sktd06.html
Ako nisi gadljiv na Lexmark-a, E360d je takodje interesantan stampac:
http://www.sk.rs/2009/04/sktd10.html

Usput dobar si izabrao printer a što se tiče reciklaže moguća je. Ima kupiti i OPC i čip i toner za njega.

Lexmark E360, hrabro, ja bih svim osobama koji namjeno kupe Lexmark dao orden za hrabrost. Moja preporuka je HP i Samsung (i svi njegove verzije Tally Genicom, Xerox...). Kada bih birao izmedju ova dva 2055 ili 2851 ja biram Samsung, a još bi bilo bolje da nađeš 3051, e to je zmaj.

Poslednja izmena:
Da se javim i ja sa problemom oko Samsung 1640.
Naime, doslo vreme za reciklazu, a nasao sam samo jednu firmu koja navodno radi..

Nepouzdane informacije do kojih sam dosao jesu:
Inicijalni toner (kapaciteta oko 700 str) koji se dobija u stampacu se ne reciklira.
Kupovni toner oznake 1082 koji koriste stampaci 1640 i 2240 se moze reciklirati.

Ima li neko da radi reciklazu u BG?

Ne postoji čip za 1640.
Ako ti daju garanciju da će ti štampati 1500 strana onda OK ali čisto sumnjam da će to uraditi.
Izračunaj koliko košta nov toner koji moraš da kupiš i koja je razlika između cene tonera i novog HP ili Canon štampača stim što sa ova dva nećeš imati problem oko tonera.
Uradi kalkulaciju pa odluči sam a ML 1640 još niko nije reciklirao kako treba a ja sam ih vratio gomilu.

Pozdrav,

Hvala Killer Chip, samo jednu stvar bih da dodam:
Toner koji sam kupio je izvukao samo 860 stranica - bila poneka slika, inace txt. Da zaokruzim na 20% pokrivenost u proseku. Sta kazete na to?
Pise ti na Samsungovom sajtu da se uz stampac isporucuje inicijalni kertridz kapaciteta 700 otisaka A4 formata po ISO 19752 testu.

Postoji li neko uputstvo za reciklažu tonera TN6300 (6600) za štampač Brother HL-1430 i koliko košta.
Unapred hvala.

Pise ti na Samsungovom sajtu da se uz stampac isporucuje inicijalni kertridz kapaciteta 700 otisaka A4 formata po ISO 19752 testu.

Hvala na odgovoru, ali izgleda da se nismo razumeli. Dokupljeni toner 1082 za ML 1640 je izvukao samo 860 stranica, a po meni je to premalo.. Nema veze sa inicijalnim.

Elem, da se vratim na problem sa reciklazom. Nasao sam firmu koja radi reciklazu tonera, ali pominju limit stampaca u broju strana koje stampa i da mora da im se odnese stampac da nesto rade na njemu. Pretpostavljam da samo treba da resetuju brojac odstampanih strana. To je vrlo jednostavan proces koliko sam uspeo da vidim po netu, mada povlaci gubitak garancije (ali ista stvar je i sa recikliranim tonerom), ali ne znam smem li da pisem o tome ovde. Zanima me gde se nalazi taj famozni cip?
1. Na maticnoj ploci stampaca? -Onda to znaci da reciklaza samog tonera moze da se uradi bez problema, a ostaje problem hoce li stampac sa njim raditi.
ili
2. Na samom toneru? Onda vam svima dugujem veliko izvinjenje zbog trosenja vremena :wall:

Edit: Firma koja radi reciklazu daje garanciju dok ima praha u toneru. Sta li im to znaci?

Poslednja izmena:
Elem, da se vratim na problem sa reciklazom. Nasao sam firmu koja radi reciklazu tonera, ali pominju limit stampaca u broju strana koje stampa i da mora da im se odnese stampac da nesto rade na njemu. Pretpostavljam da samo treba da resetuju brojac odstampanih strana. To je vrlo jednostavan proces koliko sam uspeo da vidim po netu, mada povlaci gubitak garancije (ali ista stvar je i sa recikliranim tonerom), ali ne znam smem li da pisem o tome ovde. Zanima me gde se nalazi taj famozni cip?
1. Na maticnoj ploci stampaca? -Onda to znaci da reciklaza samog tonera moze da se uradi bez problema, a ostaje problem hoce li stampac sa njim raditi.
ili
2. Na samom toneru? Onda vam svima dugujem veliko izvinjenje zbog trosenja vremena :wall:

Ovde imaš sve o tome: http://www.refillbros.com/diskusije/viewtopic.php?f=3&t=469

Planiram da kupim Samsung 1640. Oko 5800 dinara je u WinWin-u. Zanima me da li njegov starter toner moze da se reciklira ili mora da se kupi nov pa onda on da se reciklira. Ako ne moze onda to i nije bas dobra kupovina. Ovi u WInWin-u mi rekose da moze da se reciklira i taj starter toner koji dolazi sa stampacem. Jel neko upucen u ovo?

@Nabukodonosor
Pa zar ti je tesko da procitas sta je napisano ???

Zaobidji ML-1640.

Procitao sam celu temu. Neko je pisao da moze da se reciklira neko da ne moze. Zasto konkretno da ga zaobidjem?

@Nabukodonosor

Zato sto ako sada ustedis 20€ to ce te posle kostati bar jos duplo toliko :)

Kupi stampac za koji si siguran da ima toner-ketridz koji se lako reciklira.

Jel mozes barem da mi objasnis zasto, jer sam danas bio u jos jednoj radnji i imali su 2240 model i rekao mi je covek da ih redovno recikliraju bez problema, i to start tonere. A sad, ako bi mogao da mi objasnis zbog cega da ih zaobidjem? Hvala unapred.

@Nabukodonosor

Nemam nista protiv Samsunga !!!
Samo te savetujem da zaobidjes modele ( bilo kog proizvodjaca ) za koje nisi siguran da ce posle reciklaze ketridza funkcionisati kako treba.

Pa ja upravo to i pokusavam da utvrdim, ali niko nista konkretno da mi kaze.

Prijatelju,da ti odgovorim iz svog licnog iskustva sa reciklazom tonera za Samsung ML-1640,a isti toner koristi i ML-2240.Reciklaza je moguca,ali posto na nasem trzistu nema chipova za taj toner,mora se pribjeci drugom nacinu.Potrebno je rastaviti stampac i spojiti dva pina na jednom chipu.Ako nisi vican lemljenju,najbolje je da nadjes nekog da ti to odradi.Takodje je potrebno flashovati stampac na stariju verziju firmware-a,posto je Samsung u novijim verzijama ovo onemogucio.Ja sam svoj flashovo sa verzijom V1.01.00.66.Samo dopunjavanje tonera je veoma jednostavno,a prah sam kupio na ebay-u.
Ovim se,naravno, gubi garancija na stampac,ali kad uporedis cijene tonera i cijenu samog stampaca isplati se.

Poslednja izmena:
Pa ja sam juce pitao prodavca u jednoj radnji i on je rekao da ih bez problema pune, samo se promeni chip. Verovatno imaju te chipove cim je to rekao.

Ma pusti ti prodavce,pitaj u firmama koje se bave reciklazom.Ja kad sam pitao pre mesec dana nisu imali chipove.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno