Šta je novo?

Šta uradiše od foruma :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Umesto sto kukate ko neke babe, bolje dajte predloge :)
Sada kada se radi na forumu, bolje recite sta bi ste zeleli da vidite (argumentovano molim, bez gluposti) kako bi to moglo da se revidira i eventualno implementira.

Evo šta bih ja voleo da vidim:
1. Moj UserCP (koji ne radi već par meseci)
2. Moje privatne poruke (kojim isto toliko dugo ne mogu da pristupim a ni da ih šaljem)

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1486618&postcount=13

Ranije su mi pretraživači izbacivali grešku 500, sad mi daju praznu stranicu. Hoće li biti šta od toga ili moram da pravim nov nalog kako mogao da šaljem privatne poruke?

Poslednja izmena:
@nex999 - koliko ja vidim dark tema postoji (moguce je da je sakrivena od obicnih korisnika ali sve teme su tu)
@illidan - to je na administraciji da odluci :) meni bi, recimo, bilo logicnije da je to meni pored Thread Tools menija ili cak da se nalazi u istoj liniji sa tim menijima (i da se doda Facebook recimo).
@Daba - moraces da se zalis za to adminu (ako vec nisi)
@qazqaz - ne opet... :trust:

Poslednja izmena:
Postoji?Imam ponudjeno samo blue/light i old.

Ajd' dajte i nama :)

Pa blue i old teme su "dark" :D

Pa blue i old teme su "dark" :D

hahaha, pa rekoh ja "ko se smorio od plave" ...:D

Ne stvarno, neka crno-siva kombinacija, to je ono sto nam treba :p

Btw, Blue mi je iz nekog razloga nepregledan, ne mogu da provalim zbog cega tacno...CG Talk redovno navodim kao primer, odlicna kombinacija boja i pregledan je (s tim da bi bench bio i bolji jer je "razvucen" preko celog ekrana)..Mada opet, subjektivan utisak.

Poslednja izmena:
Ne dirajte mi blue . . .
Meni je to idealan skin.
Ali zaista bi trebalo biti ponuđeno više skinova, ovo je smešno malo.

jel u planu uvodjenje rss feed za forum? to bi po meni bio naj potez :smash:

jel u planu uvodjenje rss feed za forum? to bi po meni bio naj potez :smash:

Postoje RSS feedovi za forum odavno ;)

PS. Probaj da otvoris forum iz Opere, na svakoj strani ces imati opciju da odaberes ili feed za ceo forum ili feed samo za taj deo foruma.

Imam ja prijedlog za realizaciju, a tiče se malih oglasa.

Obzirom da sam imao problem sa postavljanjem oglasa, palo mi je na pamet slijedeće:

1. Da se ukine zabrana postovanja dva oglasa u trajanju od sedam dana.

2. Svaki korisnik da ima pravo da postavi samo jedan aktivan oglas na forumu.

3. Kao posljedica ovoga, dati korisniku pravo da osim postavljanja oglasa ima i pravo da obriše svoj oglas ili da mu promijeni naziv zbog dodavanja ili oduzimanja stvari.

4. Ograničavanje važnosti oglasa - npr. 15 do 30 dana. Uvesti sistem obavještavanja korisnika o isteku važnosti i mogućnosti produžetka važnosti oglasa, kao i mogućnost brisanja oglasa u slučaju isteka važnosti (ovo je dodatak na stavku 3). Produžetkom važnosti oglasa, isti bi dobijao novi posting time stamp.

Sve ovo u cilju:

1. Smanjenja administracije - moderatori bi samo trebali da prekontrolišu postavljene oglase da li su u skladu sa pravilima predmeta oglasa, ne bi više bilo warning-a u slučaju postavljanja dva ili više oglasa u roku od sedam dana, niti bi bilo ovog vremenskog ograničenja (uvelo bi se drugo).

2. Povećanja mogućnosti za članove, kao i (opet) rasterećenje moderatora - svako od nas ko postavi oglas, kad završi sa prodajom (proda ili ne proda sve) prijavi taj oglas moderatorima koji ga brišu, a siguran sam da bi svi bili sretniji kada bi postojalo dugme "obriši oglas" i time se završila saga o oglasima.

3. Pored gore navedenog, ovo bi dovelo do toga da se umjesto 200 oglasa od 150 korisnika, ima 150 oglasa od 150 korisnika...

Mislim da je prijedlog na mjestu, kao i da ima dovoljno podataka kako bi se ideja mogla sprovesti u djelo. Za sve ostale informacije sam na raspolaganju.

:wave:

Poslednja izmena:
A gde je ta crta?! :)

BTW, nešto se syebalo kod prevoda na srpski, evo...

P.S. Extra je fora da se att. slike sada otvaraju zasebno u nekom tzv. pop-up prozoru... :wave:

Prilozi

• welcome.jpg
    welcome.jpg
    27.1 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Ljudi, kao što je i stajalo u obaveštenju, ovo je bio samo redovan apdejt na noviju verziju vbulletina i uklanjanje starog warning podsistema (pošto je pravio probleme). Kutija je malo požurio i krenuo da organizuje prevremene izbore i sakuplja predloge za reorganizaciju foruma.

Kao i svaki apdejt, i ovaj je neke stare stvari isključio, ali i doneo neke nove funkcije foruma. Samim tim na pojedinim mestima nedostaju prevodi na srpski, što će biti rešavano u hodu (jer nismo hteli da ostavimo forum suviše dugo zatvorenim dok ganjamo gde sve fali sad prevod).

U vezi sistema za upozoravanja i opomene ima dobra vest i loša vest. Loša vest (pretpostavljam da svi vole prvo da čuju lošu) je ta da se upozorenja kao takva ne ukidaju, već se samo menja podsistem. Dobra je ta da su (sem banovanih) svi amnestirani, tj. upozorenja, opomene... sve je to resetovano na nulu. Što će reći, startujete svi na tom planu od nule. Sem onih koji su starim sistemom banovani za stalno.

Niko ne kuka, odlicna fora sa slikom, kliknes jednom i ona se otvori ispred a nestane na scroll ili se otvori u novom prozoru na ponovni klik...

Ovaj novi nacin otvaranja slika mi se ne svidja, ukoliko je slika na nekom od postova koji su nize na strani klikom na sliku ista se otvara u vrhu strane i ne vidi se dok se ne odskrolujes na vrh, u prvi mah sam mislio da nisam kliknuo dobro, da mi levi taster ne radi ili da link ka slici nije u funkciji.

Ovaj novi nacin otvaranja slika mi se ne svidja, ukoliko je slika na nekom od postova koji su nize na strani klikom na sliku ista se otvara u vrhu strane i ne vidi se dok se ne odskrolujes na vrh, u prvi mah sam mislio da nisam kliknuo dobro, da mi levi taster ne radi ili da link ka slici nije u funkciji.

I dalje radi "desni klik", pa "open in new window" ili "open in new tab" ko više tako voli.

Mislim da je sve na mestu.

Svidjaju mi se izmene i dodatna funkcionalnost.

Nemam zamerki

Dopada mi se novina Tags i pretraga po istim :)

Da li moze da se promeni sortiranje tema u Vestima da default bude "last post time" umesto dosadasnjeg "thread start time" ? Ili da se ubaci kao opcija u User CP.

Poslednja izmena:
Imam ja prijedlog za realizaciju, a tiče se malih oglasa.

Obzirom da sam imao problem sa postavljanjem oglasa, palo mi je na pamet slijedeće:

1. Da se ukine zabrana postovanja dva oglasa u trajanju od sedam dana.

2. Svaki korisnik da ima pravo da postavi samo jedan aktivan oglas na forumu.

3. Kao posljedica ovoga, dati korisniku pravo da osim postavljanja oglasa ima i pravo da obriše svoj oglas ili da mu promijeni naziv zbog dodavanja ili oduzimanja stvari.

4. Ograničavanje važnosti oglasa - npr. 15 do 30 dana. Uvesti sistem obavještavanja korisnika o isteku važnosti i mogućnosti produžetka važnosti oglasa, kao i mogućnost brisanja oglasa u slučaju isteka važnosti (ovo je dodatak na stavku 3). Produžetkom važnosti oglasa, isti bi dobijao novi posting time stamp.

Sve ovo u cilju:

1. Smanjenja administracije - moderatori bi samo trebali da prekontrolišu postavljene oglase da li su u skladu sa pravilima predmeta oglasa, ne bi više bilo warning-a u slučaju postavljanja dva ili više oglasa u roku od sedam dana, niti bi bilo ovog vremenskog ograničenja (uvelo bi se drugo).

2. Povećanja mogućnosti za članove, kao i (opet) rasterećenje moderatora - svako od nas ko postavi oglas, kad završi sa prodajom (proda ili ne proda sve) prijavi taj oglas moderatorima koji ga brišu, a siguran sam da bi svi bili sretniji kada bi postojalo dugme "obriši oglas" i time se završila saga o oglasima.

3. Pored gore navedenog, ovo bi dovelo do toga da se umjesto 200 oglasa od 150 korisnika, ima 150 oglasa od 150 korisnika...

Mislim da je prijedlog na mjestu, kao i da ima dovoljno podataka kako bi se ideja mogla sprovesti u djelo. Za sve ostale informacije sam na raspolaganju.

Ne poricem konstruktivnost predloga ali po pitanju oglasa bice malo vise novotarija ali ne na forumu, very soon :)

Ne poricem konstruktivnost predloga ali po pitanju oglasa bice malo vise novotarija ali ne na forumu, very soon :)

Oce biti nekih vracenih clanova od ranije :D (citaj :eek:sposobljenih naloga ili definitivno nishta od toga)

Poslednja izmena:
ћирилица

Исправите више баговање са ћирилицом!:S: :wall:

Ово је једини vBulletin форум на којем сам где ћирилица багује.

Silverglider: Greška, kliknuo na edit umesto reply

Poslednja izmena od urednika:
Pre svega, cestitam na updateu, bilo je vreme. Za druge koji su navikli na stari forum, mogu da kazem da ova verzija je dosta sigurnija, dosta bogatija opcijama i dosta brze radi.
Lep potez, a i bilo je vreme. :)

Evo da dodam i ja nešto...
Sviđaju mi se promene koje su se desile poslednjih dana, lepo je videti nešto novo na forumu, ali imam i neke primedbe i predloge koje ću izneti.

Prvo, videh danas da je ono ''Poslednji put izmenio...'' zalepljeno neposredno ispod teksta posta, mislim da bi bilo mnogo lepše da se to odvoji jednim praznim redom.

Drugo, koliko se sećam još davno je zaključana tema u kojoj smo prijavljivali greške na forumu, pa bi ste možda mogli ovu temu preimenovati tako da služi tvoj svrsi ili bar za predloge i sugestije (koliko se sećam bile su odvojene teme, ali sada ne vidim ni jednu ni drugu). Očigleno ima ljudi koji su u stanju da daju konstruktivne predloge, a ima i grešaka na forumu.

Edit:
Ispravite ovo:
Poslednju put editovao...
I, zar ne mislite da je bolje da piše ''izmenio'' umesto ''editovao''??

Edit2:
Ako neko već namesti da mu forum bude na srpskom, prevedite i ovo:
Last edited by Speeder; 21.10.2008. at 13:01.

Poslednja izmena:
kakvo bagovanje?
још питаш :s:?
колико пута када куцамо на ћирилици (нема нас пуно, али опет), форум једноставно избаци поруку све са малим словима. таквих порука на форуму кол'ко хоћеш :s:.

Управо се сада то догодило :(.

Poslednja izmena:
Пази стварно не ради...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno