Imam ja prijedlog za realizaciju, a tiče se malih oglasa.
Obzirom da sam imao problem sa postavljanjem oglasa, palo mi je na pamet slijedeće:
1. Da se ukine zabrana postovanja dva oglasa u trajanju od sedam dana.
2. Svaki korisnik da ima pravo da postavi samo jedan aktivan oglas na forumu.
3. Kao posljedica ovoga, dati korisniku pravo da osim postavljanja oglasa ima i pravo da obriše svoj oglas ili da mu promijeni naziv zbog dodavanja ili oduzimanja stvari.
4. Ograničavanje važnosti oglasa - npr. 15 do 30 dana. Uvesti sistem obavještavanja korisnika o isteku važnosti i mogućnosti produžetka važnosti oglasa, kao i mogućnost brisanja oglasa u slučaju isteka važnosti (ovo je dodatak na stavku 3). Produžetkom važnosti oglasa, isti bi dobijao novi posting time stamp.
Sve ovo u cilju:
1. Smanjenja administracije - moderatori bi samo trebali da prekontrolišu postavljene oglase da li su u skladu sa pravilima predmeta oglasa, ne bi više bilo warning-a u slučaju postavljanja dva ili više oglasa u roku od sedam dana, niti bi bilo ovog vremenskog ograničenja (uvelo bi se drugo).
2. Povećanja mogućnosti za članove, kao i (opet) rasterećenje moderatora - svako od nas ko postavi oglas, kad završi sa prodajom (proda ili ne proda sve) prijavi taj oglas moderatorima koji ga brišu, a siguran sam da bi svi bili sretniji kada bi postojalo dugme "obriši oglas" i time se završila saga o oglasima.
3. Pored gore navedenog, ovo bi dovelo do toga da se umjesto 200 oglasa od 150 korisnika, ima 150 oglasa od 150 korisnika...
Mislim da je prijedlog na mjestu, kao i da ima dovoljno podataka kako bi se ideja mogla sprovesti u djelo. Za sve ostale informacije sam na raspolaganju.
:wave: