Šta je novo?

Šta puca?

mojo_jojo

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
619
Chieftec 360W, abit is7, cel2.0, memorija NCP DDR333, radeon7000. dual chanel rad, 2x256Mb.

E sad, uzemem ja da overklokujem i onda podesim:

[email protected]; memorija sve to prati pa radi negdje 2x166MHz na cas 2.5; fiksirana PCI magistrala.

Kad pustim gold meme sve je ok, prime radi bez problema.

Stvar je u tome što kad igram npr. rise of nations mašina se bez ikakve najave resetuje. Prije toga se ne javljaju nikakvi problemi, ma ni najave.

Inače kad mašina nije oveklokovana igra radi bez problema.

mojo_jojo je napisao(la):
Chieftec 360W, abit is7, cel2.0, memorija NCP DDR333, radeon7000. dual chanel rad, 2x256Mb.

E sad, uzemem ja da overklokujem i onda podesim:

[email protected]; memorija sve to prati pa radi negdje 2x166MHz na cas 2.5; fiksirana PCI magistrala.

Kad pustim gold meme sve je ok, prime radi bez problema.

Stvar je u tome što kad igram npr. rise of nations mašina se bez ikakve najave resetuje. Prije toga se ne javljaju nikakvi problemi, ma ni najave.

Inače kad mašina nije oveklokovana igra radi bez problema.
Sve upucuje na to da memorija ne moze tako da radi, dakle probaj BySPD tajminge za mem i malko joj digni napon (npr 2.7 V) pa ako i dalje ne valja... ctp;

Restart i 'iskakanje' u desktop ti je definitivno lose podesena memorija.
Smanji tajminge i digni napon pa probaj.

Stojcha je napisao(la):
Restart i 'iskakanje' u desktop ti je definitivno lose podesena memorija.
Smanji tajminge i digni napon pa probaj.

Definitivno poslusaj coveka, a ako ti to ne uspe onda malo pregazi masinu pa probaj ponovo to isto....

Moja konfiguracija je cel 2.2@3GHz,memorija NCP333@355MHz 2-2-3-5 ( CAS 2 ?).Moje iskustvo je da ti se pucanje sistema dešava zbog malog napona.
I jedno pitanje: zašto mi svi programi u windowsu prijavljuju za otprilike 1% veće vrednosti i magistrale i memorije i procesora i napona...?

Dodatak:
Moje iskustvo je da ti se pucanje sistema dešava zbog malog napona PROCESORA.Kod mene napon memorije ne moze da se menja.Znači,probaj par da dižeš po malo napon dok ti pucanje ne prestane (ovako je kod mene bio slučaj,procesor mi je na 1.65V).

Promeni graficku prvo pa probaj !

Dizanje napona na memoriji je riješilo problem.

Za koji dan ću još malo da navrnem. 🙂

mojo_jojo je napisao(la):
Dizanje napona na memoriji je riješilo problem.

Za koji dan ću još malo da navrnem. 🙂

Stavi Nvidiju za probu (GF4 naravno) 😉

Tako puca radeon

zormanic je napisao(la):
Promeni graficku prvo pa probaj !

Slažem se.
Radeon 7000 i nije baš najsrećnije rešenje za igre. Ako nemaš neku drugu karticu umesto nje, probaj sa starijim drajverima.

mojo_jojo, zar te nije bilo žao da na takvu ploču staviš običnog celerona? 😉

srdjan_r je napisao(la):
...
mojo_jojo, zar te nije bilo žao da na takvu ploču staviš običnog celerona? 😉

Jeste, ali mi je žao i para. 😀

Čim prve pare kupujem jači proc i mijenjam memoriju.

Mada ću prije toga morati veći hard da uzmem 40Gb->120Gb. :cuss:

Nazad
Vrh Dno