Šta je novo?

Šta posle E72

Ne verujem da se sali...i ja delim njegovo misljenje u potpunosti!

Ali... kako? :sceptic:
Da ne trolujem više, realno, trenutno nema čime zameniti e72. Milestone je samo ok, desire z je (pre)skup, touch pro 2 je prevaziđen, n9 otkazan, e7 se ne pojavljuje, a ako bude kao n8, kod nas ga neće ni biti.
A n97, da li je bila ijedna dobra stvar na njoj?
Ostaju hp pre 3 i htc pro 7, kada izađu za mesec, dva i desire z.

Dobra alternativa za posle E72 je Sony Ericsson XPERIA Pro.:guitar:
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_pro-3779.php

Milestone 2 je odlican telefon u svakom pogleldu osim sto ima zakljucan bootloader i zbog toga prakticno ne postoje custom ROM-ovi. Mene je HP Pre 3 odusevio od modela koji su se nedavno pojavili a imaju full QWERTY.

Ne pricamo sada o nedostacima n97...taj telefon je najveci krshware koju sma imao, flip ili sta je to smece, ekran takodje, touch - resistivni itd itd...ali posle e72 je bas bas upgrade. Dobar je on, ali...

N97 nije bolji od E72 ni u kom pogledu. Kao sto je vec telep rekao, E72 je jedan od retkih kasvetnih Nokia telefona u poslednje vreme.

N97 zaobilaziti u sirokom luku.

N97 nije bolji od E72 ni u kom pogledu. Kao sto je vec telep rekao, E72 je jedan od retkih kasvetnih Nokia telefona u poslednje vreme.

N97 zaobilaziti u sirokom luku.

Kamera je na n97 bolji, video snimak takodje, touch screen, interna memorija...ma daj covece budi realan...

N97 i E72 su namenjeni različitim grupama korisnika, tako da nema potrebe da raspravljate koji je bolji. Meni je N97 bezveze, a E72 je jedan od 3 (u svoje vreme) najbolja telefona koja sam imao. Nekome je obrnuto.

Schnappy, 3 stvari koje si naveo kao prednost N97 su meni beskorisne, što samo potkrepljuje moju tvrdnju da telefon nije za mene. Na sličan način, verovatno E72 nije za tebe.

Vratimo se na temu. Šta posle E72? Jel stiže taj ChaCha? Hoće moći da se reprogramira F dugme, da radi nešto korisno? :)

Kamera je na n97 bolji, video snimak takodje, touch screen, interna memorija...ma daj covece budi realan...

Schnappy, 3 stvari koje si naveo kao prednost N97 su meni beskorisne, što samo potkrepljuje moju tvrdnju da telefon nije za mene. Na sličan način, verovatno E72 nije za tebe.

PJ ti je delimicno odgovorio na pitanje. N97 je jedan od najvecih krseva sto je Nokia napravila. Cim je izasao imao sam ga u rukama i mislio sam da je kinez u pitanju - eto toliko je kvalitetno izradjen. Od funkcija nista posebno nema. Jako los touchscreen, mehanizam u kome je flet otkriven u potpunosti, USB port koji je jako problematican i cesto se kvari (bilo je slucajeva na ovom forumu)... A cim se USB pokvari, ta interna memorija je potpuno beskorisna. Dok E72 maltene nema mana. Izrada je odlicna, funkcionalnost takodje. Ja ne preferiram Nokia telefone, ali od ova dva ja bih pre uzeo E72 (kada si vec zapeo da ih uporedjujes). Da mi daju N97 za 100e ne bih uzeo. :) Normalno je da ne mozemo svi da se slozimo sa misljenjima. Ti gledas specifikacije na papiru, a ja gledam u praksi. To je to. A sad se vratimo na temu.

Ne znam zasto ne date sansu touchscreen (kapacitivnim) telefonima jer su danas bolji po svim stavkama od bilo koje dugmetare. I po brzini kucanja i po minimalnim greskama i po svemu su bolji, samo treba da probate i samo ce vam se kasti. :)

Probao. Sve se nešto nadao da ću se navići, da je potrebno neko vreme...i odustao posle 13 meseci :)
Ekran osetljiv na dodir ima svoje prednosti (pre svega veličina, što i nema veze sa tehnologijom osetljivosti na dodir?!), ali za moje prste je qwerty ipak mnogo bolje rešenje. Kucam brže i sa manje grešaka.

Ako sam dobro razumeo pitanje, sta posle E72, dakle, opet n97, ako ne gledamo dali je namenjeo za business ili za multimediju...

Po cemu je E5 bolji od E72?
Po duplo većoj količini radne memorije i, uprkos bateriji manjeg kapaciteta, boljoj autonomiji, kako prijavljuju, a i značajno niža cena. Mana je fiksni fokus u kameri.

Poslednja izmena:
Blackbarry Torch 9800. Nista ti drugo ne preostaje :)

pa dobro bre da li je moguce da se jos uvek raspravalja o dva telefona iz RAZLICITIH segmenata Enterprise vs Multimedia...

Realno posle e72 jos uvek nemas nista, a pretpostavljam da ciljas na hw tastatru. Znaci ides ka touch screen telefonima i tu dolazis do problema da sto je veci displeja a samim tim je i konforniji za rad on je "zedniji" energije, tako da srce bateriju. Android je jos gori po tom pitanju. Mislim da trenutno nema valjanog naslednika, barem ga ja na vidim.

sada mi pade na pamet blacberry bold ili onaj 8530 ili koja god da mu je oznaka. Jedino sto je blackberry neupotrebljiv bez BIS i BES usluge koja je kod nas papreno skupa.

Poslednja izmena:
E73 Mode, ima broj za jedan veći
trollface.png

BB je sr@nje.

Posle E72....kupis novi E72!

:banana:

..jer trenutno boljeg (u ovom segmentu) nema!!

Ja sam sa E71 prešao na HTC Desire Z i zadovoljan sam, samo još da se naviknem na češće punjenje baterije jer sam E71 punio 2 puta nedeljno. Ali tastatura je meni odlična, veoma lako se otvori, napiše nešto i zatvori, telefon je brz i naravno od aplikacija ima sve i svašta, sada mi E71 izgleda kao da je iz kamenog doba a mnogo sam ga voleo.

Jeste malo star,ali TouchPro2 je skroz dobar telefon, ima TS, hardversku tastaturu najbolju od svih telefona za kucanje, precizan mu je touch, jeftin je, elegantan, a i lep na oko
Mana mu je po meni 3.2M kamera, ostalo sve odlicno. Moze da gura i android

Posle mog koriscena nokie e72 (2 pouta) predjoh na samsung galaxy s!

Ako pucas na qwerty tastaturu tesko da imas bolji izbor od E72, bar kada su u pitanju noviji telefoni
Alternativa bi mozda bio Palm Pre 2 ako ga uopste nadjes kod nas, eventualno Motorola Milestone
Naravno tu je i Blackberry, ali ako ti ne treba BIS, ja ga uopste ne bi uzimao u razmatranje buduci da sem toga i push mail-a nema nista spektakularno u odnosu na ostale telefone - ukratko, ako nisi poslovni korisnik koji dosta cesto koristi mail i Exchange, batali :)

Zar nije malo prespiranje iz šupljeg u prazno da se uzme ponovo Nokia? Šta oni uopšte pametno imaju u ponudi trenutno?

Ako si navikao na hardversku tastaturu, ja ti najtoplije preporučujem Z. Neće ti pasti nijedna Nokia napamet još dugo dugo vremena.

Ako si navikao na hardversku tastaturu, odvikni se :)

Kupovati bilo kakvu Nokiu danas je cista neobavestenost.

Nazad
Vrh Dno