Šta je novo?

Šta posle E72

thunderchase

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
620
Imam ovu Nokiju već neko vreme i zadovoljan sam telefonom, ali me zanima šta je razuman upgrade sa nje? Od k-ka su qwerty i wifi must have, mada oblik može i onaj što mu se tastatura izvlači sa strane.

Pa ako bas zelis Nokia sa Qwerty probaj Nokia E5

HTC Dezire Z, da sačekaš Nokiu E7.

Sad cu da zvucim kao neki deda, ali ako ima sve sto ti treba zasto bi se 'upgrade-ovao'? Da si rekao da ti se prelazi na Android pa zbog toga.. a ti bi isto da ima Qwerty.. zar E71/72 nisu mozda i najbolji qwerty modeli na trzistu, sa kojim bi ga zamenio? Kao da je telefon iz 2004-e pa ti je vec zastareo.. :)

E5 je super dil. Symbian 9.3, a 256 MB RAM, od kojih je 170 dostupno. To je da nikad ne ugasiš ijedan program na njemu. Malo kara to što kamera nema autofokus. Znamo da niko neće da bude Helmut Njutn sa telefonom, ali ne znači da treba da se pomaže u pravljenju mutnijih slika.

Poslednja izmena:
Mnogo me nervira Symbian i sam telefon koji je nekad bez razloga spor, ali kapiram da je to samo zbog zastarelog OS-a...

I ja sam pod tom nekom dilemom ali trenutno ne postoji telefon za koji bi bez razmisljanja zamenio E72...

To ti kažem. Realno je telefon krcat opcijama, ali u realnom radu mu fali neki šmek, fale mu maniri... Ne znam da li će puštati neki update softvera, da se to malo dovede u red, itd...

Onaj HTC Desire Z je nerealno skup, zaista ne vidim svrhu tolikoj ceni :)...

Ne nadaj se vise nekom update-u...Cisto sumnjam da ce jos da se cimaju oko ovog telefona... I ja sam razmisljao u pravcu dezireZ-a :D ali se slazem sa tobom sto se cene tice...sto je u principu normalno kada je nov i aktuelan telefon u pitanju...niko nam ne brani da ga kupimo za 2 godine :D

thunderchase, ja sam se posle godinu dana na Androidu, vratio na Symbian i E72. Koristim je dva meseca i još nisam pomislio "nije trebalo ovo da uradim" :)
Ako ti je mob isparavan, ja tu ništ' ne b' menj'o ;)

Posle E72 uzmi polovan htc desire z. Rešava ti problem za nekih 300e.

Definitivno neki android!
Desire Z, ili ako ne zuris mozes sacekati milestone 2. Ima qwerty a ima i touch. Ako ti to ne odgovara,ostani na e72. U moru non touch telefone e72 je medju najboljima.

Ta Motorola bi mogla da bude extra telefon. Šteta što kad nisu popularne, pa neće postojati model sa našom tastaturom.

Sta ce ti ,,nasa" tastatura? Moze i bez toga lepo da se kuca.

I jeste i nije mali ekran,zavisi od korisnika! Meni je sad sve ispod 3,7" malo :)

Sta ce ti ,,nasa" tastatura? Moze i bez toga lepo da se kuca.

I jeste i nije mali ekran,zavisi od korisnika! Meni je sad sve ispod 3,7" malo :)

Kako šta će mi? Želim da u mailovima imam naša slova, a ne zamenu za ista ;)
A stvarno mi nije potrebo da razmišljam gde se koje slovo nalazi i nabadam na tastaturici.

Možda HTC ChaCha? Najavljen je na MWC-u - http://www.engadget.com/2011/02/15/htc-salsa-and-chacha-bring-the-dedicated-facebook-button-to-andr/.

HTC-ChaCha-Press-Image.jpg

Šta se desilo sa prvobitno najavljenim modelom Salsa-e pre godinu i više dana? Izgleda dosta ozbiljnije od ChaCha.
htc-salsa.jpg

Da li postoji neki drugi Blackberry/E7x-like Android mob. uopšte?

Poslednja izmena:
Mozda Palm Pre? Odlican telefon, ima wifi,qwerty, sve. Webos sistem sjajno uradjen mnogo dodataka procesor sa 600Mhz moze da se klokuje na 1000Mhz bez problema da i dalje radi super

Možda hp pre 3? :p
Pre će biti prevazidjen dok on promeni telefon.

---
Ttalk

Ta Motorola bi mogla da bude extra telefon. Šteta što kad nisu popularne, pa neće postojati model sa našom tastaturom.

Da sam sebi odgovorim. Nema potrebe za HW tasterima za naša slova, biće kao i na većini Android tastatura - višestruki klik na c će dati ć i č :)

Nadam se da će na ovom chacha moći da se promeni namena facebook tastera, jer kad je već prisutan, bilo bi šteta ne uposliti ga za nešto. Ja bih ga verovatno upotrebio kao shortcut za neki kalkulator :d

Evo, kao neko ko ima i E72 i HTC Desire, mozda mogu da ti napravim direktno poredjenje ova dva uredjaja.

Po meni, jedina predost E72 je baterija. Jednostavno, zaboravim kada sam je punio, traje i po 6 dana.
Kvalitet izrade je odlican, ali daleko od toga da je HTC tu u zaostatku.

Sto se Desire-a tice (ili desire Z u tvom slucaju), jednostavno, uopste ne mogu da ga stavim u istu kategoriju sa E72.
Jedina stvar u kojoj zaostaje je upravo baterija, ali je u svemu ostalom 100 svetlosnih godina ispred. Baterija traje minimum jedan dan, ako malo povedem racuna izgura i dva.
Web browsing je neuporedivo brzi i jednostavniji, uopste manipulisanje telefonom je znatno jednostavnije i brze. Nema vise beskonacnog kliktanja po menijima....
Dostupnost aplikacija je neverovatna, prakticno sve sto pozelis ti je na samo par klikova. Cak ces se, po mom misljenju, i na touchscreen brzo navici pa ce te mrzeti da izvlacis qwerty tastaturu, izuzev u slucaju kucanja nekog dugackog maila/teksta.

Sada da mi neko stavi ova dva telefona na sto, i kaze biraj koji ces, E72 ne bih ni pogledao.

Poslednja izmena:
na E5?? ma može onda odmah i na E63.. :)
Valjda ga menja da bi nešto poboljšao, a ne da bi sa konja na magarca sišao :)
Šalu na stranu, da ne ispadne da imam nešto protiv E5, skroz korektan fon, meni lično i za nijansu lepši od E72, ali nikakvu kvalitativnu promenu ne bi dobio.. Sve isto, samo što ne moraš da gasiš aplikacije u pozadini.. Slabija baterija, nema autofokus, sve plastika.. Ali zato 100ak MB RAM-a više na E5.. Kad se izvaga, nema računice, za Symbian i ne znači taj RAM toliko..
Mislim, stvarno, to i nije neki must-have za prosečnog korisnika E72.. Ajd da zameni E71 za E5, ali ovo ne pije vodu..
Istu dilemu imam i sam, navikao sam se na E72, iako sam ga uzeo pre 6 meseci kao privremeno rešenje dok ne padne cena Milestone-a, ali u međuvremenu se pojavio i Desire Z, pa sad čekam da njemu padne cena :)

Poslednja izmena:
Ma N97 razbija koliko je dobar. Menjati jedinu svetlu tačku u poslednjih par godina za njihov najveći fail....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno