Meni se ne sviđa što ime je osnovna boja logotipa zelena, pa je i ceo sajt u tom fazonu. Takođe me nervira onaj plusić iza PR oznake i to što ....
Ma o čemu mi pričamo!?!?!? Da izvineš, kakve su ovo gluposti? Koga bre boli uvo za poslovanje firme, broj zaposlenih i njen kvartalni bilans u protekloj fiskalnoj godini?
Ako ćemo da pričamo o hardveru, prva zamerka je nedostatak kvalitetnog, ili još bolje reći bilo kakvog, čipseta. AMD je bio prinuđen da izbaci čipset za "performanse" i "low-end server" tržište jer drugačije ne bi ništa ozbiljnije uradio, ali šteta što nemaju snage da izguraju i jedan valjan čipset za široke mase. Valjda za to treba dosta uloženog truda, energije i materijalnih sredstava pa su se sračunato povukli ne rizikujući previše ( da se ne polakome, uvek se to obijalo o glavu

). Na drugom mestu bi došle zamerke na procesor, tačnije niz "sitnica" koje kvare ukupnu sliku: bolje pakovanje ( tek sada su počeli da koriste kvalitetnije organsko ); zagrevanje ili bar metalni disipator kao kod Tualatina i P4 ( metalni poklopac koji ujedno štiti jezgro od mehaničkog oštećenja pri montaži kulera ); termalna dioda u procesorskom jezgru i zaštita od pregrevanja.
Vocko je uglavnom sve to već naveo, al' eto da i ja definišem svoj stav.
Smo još da dodam da mi PR rejting nimalo ne smeta i mislim da je baš

. Ljudi su navikli da u razvoju komercijalnih procesora broj MHz predstavlja merilo performansi pa je red neupućenim potrošačima nekako predočiti novo nastalu situaciju usled različito koncepirane arhitekture. Sa PR rejtingom stvari dolaze na svoje mesto, Intel pravi procesore a AMD se trudi da napravi konkurentski ( po PR oznaci ) koji će raditi brže i koštati manje. Za sada im to uspeva a dokle će videćemo.