Šta je novo?

Šta nam fali i šta želite da kupite?

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
705
Dakle, khm...

Interesuje me šta mislite da na našem tržištu fali i šta bi kupili da ima. Naravno, podrazumijeva se i da imate neku ideju koliko ste spremni da platite za to nešto.

Dakle, u obzir dolazi (skoro pa) apsolutno sve.

Hajd' pa izvol'te... :D

PS: Nadam se samo da znate šta hoćete... :smoke:

Pozdrav.

pa recimo neke uv neonke(do 10e) i ledice(do 40-50din)...
waterblock-ovi(nije da ih nema, ali ih je bas tesko naci)...
i naravno da ne pominjem koliko kasnimo sa graf. mobo i procesorima i jos da im se cene duplo ili trostruko uvecaju dok stignu u srb...

Egzotika po pitanju VGA kulera....
Takodje UV neonke,kuleri,kablovi...

Kvalitetni, tihi, egzoticni CPU cooleri, tihi case ventilatori !

baterije za MPx200, veci kapacitet

Sve od reda, ali suvi kvalitet!!!
Dakle, Mushkin, EVGA, Zalman,...;)

BT CF kartice (30e), CF GSM/GPRS modemi ( oko 100e max, bolje bi nilo nize).
Mozda sam optimista, ali se uvek treba nadati.

Poslednja izmena:
Ma nista nama ne fali samo je sve kod nas skupo ! To ne mozes ni ti ni iko promeniti jer je nasa Srbija malo trziste i postoji definisana trzisna politika da sve kod nas bude skuplje.Ima puno onih koji nabavljaju komponente preko i onda ih prodaju kod nas skuplje,po cemu ces ti biti drugaciji ?

Flat kabl za MPX200, i modem CF za Pocket PC

OCZ, Tagan, Enermax, Seasonic, Fortron, Patriot, Mushkin, Centon, Crucial, Scythe, ThermalRight, Arctic Cooling, Asetek, Titan, SilverStone, Zalman, Lian Li, NZXT, Antec, ThermalRock, Lexar, SanDisk, XFX, eVGA, HIS...

Ultra brze memorije kao i Zalmanovi proizvodi, ali i vecji izbor kucjista.

a zar ne moze to sve da se naruci preko interneta... ja ono sto sam narucivao stize... sad verovatno je u pitanju da to nude neki shop-sajtovi koji ne salju u srbiju.. ali treba se potruditi... veerujem da vecina toga ima na najvecim e-shopvima..

e upravo to veci izbor kucista ali desktop kucista jer to je jako jadno da nekazem da ih nema sem u par firmi ,pa nek kosta koliko kosta ali da kupim ono sto mi se svidja a ne zato sto nemam drugi izbor

mitic je napisao(la):
OCZ, Tagan, Enermax, Seasonic, Fortron, Patriot, Mushkin, Centon, Crucial, Scythe, ThermalRight, Arctic Cooling, Asetek, Titan, SilverStone, Zalman, Lian Li, NZXT, Antec, ThermalRock, Lexar, SanDisk, XFX, eVGA, HIS...

Od brendova iznad ima kod nas Tagan,Enermax,Crucial,Arctic Cooling,Titan,Zalman,Antec,Lexar,SanDisk,HIS,koja je svrha spominjati ih ?
OCZ,Seasonic,Scythe i Silverstone ima ljudi koji ih nabavljaju iz Nemacke.Ostalo sigurno ima na online shopovima ! Gore si naveo cak 5 brendova samo za DDR memoriju,cemu to,kad kod nas 99 % naroda kupuju NCP ili Kingston VR :wall:

GSkill, Mushkin memorije

ThermalRight, Scythe kuleri

vodena napajanja gotovi kitovi, nesto kao ovo :)

Izvini Djolez, gde na NASEM trzistu ima Crucial memorije i Enermax napajanja ??? Ja sam 5 meseci trazio crucial pa sam na kraju zvao ortakovog brata od tetke (sa kevine strane :) ) da mi donese iz Amerike...

djolez je napisao(la):
Od brendova iznad ima kod nas Tagan,Enermax,Crucial,Arctic Cooling,Titan,Zalman,Antec,Lexar,SanDisk,HIS,koja je svrha spominjati ih ?
OCZ,Seasonic,Scythe i Silverstone ima ljudi koji ih nabavljaju iz Nemacke.Ostalo sigurno ima na online shopovima ! Gore si naveo cak 5 brendova samo za DDR memoriju,cemu to,kad kod nas 99 % naroda kupuju NCP ili Kingston VR :wall:
za sandisk si u pravu, nisam znao da ih ima; kad sam poslednji put trazio nisam mogao da ih nadjem - ocigledno nije bilo tako skoro
sto se tice ostalih:
crucial, seasonic, ocz dodje 2 komada (istog modela) jednom mesecno
ostalih (enermax, tagan...) ima samo probranih proizvoda (oko 10% njihove ponude) - kad si kod nas video titan napajanje? ili enermax liberty? ili crucial BallistiX? lexar flash HDD? AC silencer? ...
ti to zoves "ima kod nas"???
a "ima ljudi koji ih nabavljaju iz Nemacke" je "naše tržište" (iz prvog posta)???
ja uz'o moju memoriju u DE i uzeo istu drugu; njemu jedan modul otkazao posle 5-6 meseci i sta sad?? poslati mem u DE i strpiti se sa koriscenjem kompa min mesec dana ili jednostavno uzeti drugi par modula?

evo ja bi hteo da ima ovo da se kupi:

http://www.bigbruin.com/2006/chakra_1
http://www.xpcgear.com/eca3052b.html

citat iz review-a:
» Monster fan off: CPU = 48 - chipset = 54
» Monster fan intake: CPU = 43 - chipset = 47 :zgran:
» Monster fan exhaust: CPU = 47 - chipset = 54
btw temperature su za opterona na 2.9ghz i:
» DFI LanParty NF4 SLI-DR motherboard
» 1024MB G.SKILL Extreme DDR (2 x 512MB)
» (3x Striped) Hitachi 80GB 7200rpm 8MB SATA-II
» eVGA GeForce 7800 GT CO 256MB GDDR3 PCI-E SLI
» Pioneer DL DVDRW IDE
» Maxtor DiamondMax 10 300GB 7200rpm 16MB SATA-I
» D-Link Wireless G PCI card
» SB Audigy 2z Platinum
» SB Audigy 2z front panel
znaci 25cm side fan sa prekidacem off/intake/exhaust milina mesto za 12cm napred i 12cm pozadi puna kapa za 63$

naravno uz ovo i evga/xfx(po normalnim cenama naravno)/ocz/mushkin/itd... programe proizvoda

E sad vam samo evga i xfx fale. Da dodju oni trebao bi vam BFG ili Visiontek. Daj bre ne zanosite se, treba ono cega ima jako malo ili je nekvalitetan izbor (napajanja, kuleri, kucista, memorije...), a ne ono cega vec ima gomila (graficke: abit, asus, his, gigabyte, sapphire, microstar, club 3d, leadtek, gainward...)

Vojkan ima prava,pa nije ovo Amerika ljudi da ima 20 brendova samo za Graficke karte.Kucista je definitivno roba broj jedan gde treba da se poboljsa ponuda a napajanja broj dva,ali tesko da se ista promeni.Nema onog ko ne bi voleo da moze da udje u prodavnicu u Beogradu i da gleda izlozena napajanja svih poznatijih brendova.

Ko uvozi ,hoce li biti promotivne cene ili regularne, posto se radi o karticama
najmanje 10 % skupljih od standardnih kartica.

Neznam sta ste se uhvatili za kucista? pa nismo toliko jadni sa tim ovde.
Ja sam na primer PREZADOVOLJAN sa mojim chieftecom LBX extra je uradjen u svakom pogledu, polozaj HDDova, mesta za kulere, "srafljenje" prostor oko ploce, itd itd. kad sam sastavio ceo komp nista ni nije prelazilo preko ploce (kablovi i slicno a mesta ima za sve (topla preporuka).
Nama ovde trebaju gaficke karte, ploce i slicno, od proizvodjaca koje ste gore napomenuli, ali da ih stvarno bude a ne kao sto je slucaj sa Gainwardom koga niko nema, a drze svi u cenovnicima.
Ali prvenstveno nam trebaju MEMORIJE !!!!!!!!!!!!!!!! sve vrste ultra extra mega sajber memorija !!!!!!!!!!!!!

Ima i eVGA ovde u ponudi, samo su cene... recimo 20% iznad ostalih.

smarac je napisao(la):
Ja sam na primer PREZADOVOLJAN sa mojim chieftecom LBX extra je uradjen u svakom pogledu, polozaj HDDova, mesta za kulere, "srafljenje" prostor oko ploce, itd itd. kad sam sastavio ceo komp nista ni nije prelazilo preko ploce (kablovi i slicno a mesta ima za sve (topla preporuka).
To sto si ti zadovoljan je super. Ima ljudi koji nisu, i koji hoce nesto bolje i kvalitetnije od Chieftec-a.

A bogami, kada se vidi sta sve postoji od kucista u belom svetu, o Chieftec-u se vise ni ne razmislja...

ivke76 je napisao(la):
evo ja bi hteo da ima ovo da se kupi...
E, evo za tebe jedna konfa, ovo sam pokupio sa nekog foruma kada sam jurio Sapphire-ov X1900XTX, pa sam citao o iskustvima ljudi sa ovom kartom.

Konfa je inace "stara" (ako bi se i u teskom ludilu mogla tako nazvati), ali kazem tako jer sam ovaj copy/paste sa tog foruma uradio jos pre 3-4 meseca :)

My System:
- Thermaltake Thai Chi Case (includes water cooling kit)
- AMD Athlon FX-60
- DFI Lanparty UT CFX3200-DR ATI CrossFire Radeon XPRESS 3200 ATX AMD Motherboard (AMAZING MOBO)
- 4GB OF Corsair XMS
- 4x 300gb seagate barracudas Serial ATA 150 in RAID 0/1
- 2x NEC dvd burners
- PC Power & Cooling Turbo-Cool 1000 watt
- 2 OF THESE CARDS (Sapphire Toxic X190XTX)

P.S. Sve je u originalu kako je napisano, otud i komentar za plocu i slicno... kazem, samo copy/paste iz posta nekog lika :D

P.P.S. Nimalo ne sumnjam da je ovaj "ludak" vec uveliko zamenio procesor za neki Conroe, kao i ove "bedne" graficke za dva primerka 7950GX2 ili X1950XTX :smoke:

Poslednja izmena od urednika:
smarac je napisao(la):
Nama ovde trebaju gaficke karte, ploce i slicno, od proizvodjaca koje ste gore napomenuli, ali da ih stvarno bude a ne kao sto je slucaj sa Gainwardom koga niko nema, a drze svi u cenovnicima.
Ali prvenstveno nam trebaju MEMORIJE !!!!!!!!!!!!!!!! sve vrste ultra extra mega sajber memorija !!!!!!!!!!!!!

Tako je brate...Kome trebaju neonke!? A da,onima koji igraju Underground...:smash:

Pa bilo bi lepo za ljubitelje ATI kartica da uvezu te kartice ATI by ATI.

Kada imas lovu nefali ti nista, sve moze da se nabavi ;)

Znači, nama treba lova... Oni Švajcarci, Britanci, Juropljani, Ameri dakle... :d

Nazad
Vrh Dno