Šta je novo?

Šta nakon 9600GT?

jim9

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2012
Poena
210
Pozdrav!

Imam ovu karticu već šesta godina, za sada je gurala fino, nisam neki gamer, u početku igrao sve dok me nije prošla volja, zadnjih par godina samo NBA 2k i PES i tu je završavala posao sve na high, uz 1080p.

E sad, izašao ovaj novi PES 2014 i ne mogu ni na low uz 800*600 da igram. :)

Nisam noob ali iskreno, nisam obraćao pažnju na grafike, ova mi je završavala posao tako da nisam u toku šta je dobro danas.

Pitanje, koji je kvalitetan upgrade za ovu moju 9600GT 256bit ddr3, a da ne ljusnem puno para?

Drug kupio GT 640 128bit 2gb, preporučuje mi nju, ne znam. Vidim da troši manje struje,..

Inače imam E7200 i jedino sam ram dodavao za ovih šest godina.

Unapred hvala!

GT640 je maltene istih performansi kao tvoja vremesna 9600gt ... Mislim ... Napretka ima ali zaista nista "revolucionarno", ako se izuzme novi DX , vise RAM-a.Stoga - to ti se apsolutno ne isplati.
Idi na GT650 ili Radeon 7770.
Procesor E7200 uz malo overcloka bi treba da za tvoje skromne prohteve i dalje ne bude "usko" grlo u ovoj raboti. Cak i na default vrednostima trebao bi biti ok ...

P.S.
Ako je stiskavac sa parama mozes se opredeliti i za ATI 7750 ... Mada kao i u slucaju GT640 - nadogradnja nece biti bas toliko radikalna ...
P.P.S.
Gledaj sta god da uzmes da uzmes u varijanti sa GDDR5 memorijom - ne trojkom - npr taj GT640 su uglavnom sa GDDR3 memorijom koja je daleko sporija i zaista prevazidjena , vise sluzi kao marketinski trik danas ...

Poslednja izmena:
2 gb koja ta karta ima tebi ništa nece da znaci a sa tim viškom od 1 gb karta je samo skuplja.Po snazi ta karta je kao recimo amd 6670 a ova je ako se dobro secam kao gt 9800 pa bi tvoja stara karta bila negde u rangu gt 630 ili nešto bolja.U tom rangu kod amd-a imaš još amd 7730 sa gddr5 i gddr3 koje su za po malo bolje od amd hd 6670 u istom odnosu u zavisnosti od toga dali je sa gddr 5 ili gddr 3.Cena im je od 7000 dinara pa naviše.Za 8500 dinara ti vec imaš amd 7750 koja je po meni pravi apgrejd ako vec hoceš da apgrejduješ kako valja.Od nvidia imaš i gt 650 al je ona vec preko 10.000 dinara ili tacno toliko a tu vec imaš 7770 koja je ipak osetno bolja a i cifre tako kažu tj bolja je za neka 20-ak procenta ako ne i više.
Još jedna stvar šta god da uzmeš imaj na umu da je razlika izmedju gddr 3 i gddr 5 oko 20-25 procenta što nije malo a sve ove gore navedene imaš u gddr 3 i gddr 5 izvedbama.Kolicina memorije ti nije toliko bitna koliko dali je gddr 5 ili gddr 3.Ustvari ne verujem da je to uopšte bitno.U svakom slucaju za ispod 7000 dinara neceš moci da uzmeš tu koju ti je drug predložio a ako vec daješ 7000 din dodaj još 1500 din i uzmi kartu koja je za više od 40 procenta bolja karta.
Inace gtx 650 je po snazi kao hd 7750.
perfrel.gif

Poslednja izmena:
Hvala Vam. Nisam uzimao ATI do sada, uvek Intel i nVidia ali ću pogledati ipak ove 7750. Googlao malopre baš, vidim da ih ima u par varijanti. Možda i 650 ti ili 7770 ako nisu po ceni mnogo iznad. Videću..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno