Šta je novo?

Šta mislite o 27" monitorima ekonomske klase?

Gle ga ovaj Beast sto je naucio sve napamet iz 'knjige' :)

27" ips kosta mnogoggogogogo

LED je kul ali nista spec...

Jel bolji panel kod ovog vju sonika ili kod samsung 2770 HD?
(smaram sa 2770HD jer sam samo njega video)

@PCBeast:
Kapiramo se! ;) Reci mi, molim te, kakvo osvetljenje ima moj Dell U3211H (eIPS)? Da li IPS može da ima i LED osvetljenje? Vidim da se ovde spominju vrste LED-a, celog panela ili po ivicama... Ne razumem se.

Odavno se edukovah o led osvetljenjima..al princip, (barem kod tv-ova) je da imas edge led osvetljenje, iliti ledice koje su poredjane po obodu.osvetljenje je bolje od klasicnog jer ledice se mnogo brze pale i gase i daju bolji kontrast..ali za ceo panel..
tkzv full led je princip sa mnogo malih dioda dirktno iza panela..e ovo je vec woow efekat, jer svaka dioda smanjuje ili povecava inrtezitet po potrebi..i onda imas kontrast koji ubija kolko je realan..;) npr imas scenu gde su delovi slike potpuno mracni i delovi koji su poprilicno osvetljeni..na prvom delu scene se osvetljenje potpuno gasi dok kod drugog je na max...
ja sam gledao BR film na jednom takvom tv-u i zino sam da su mi se usta osusila :D

niko ne kaze kakav je ovaj philips.. nigde na netu nisam ni testove mogao da nadjem o njemu..??

Veoma opširan test o Viewsonicu ovde.

Ja imam Samsung od 27" i mogu reci da je pravi uzitak programirati na njemu u Visual Studiu. Pokrecem glavu kada za to ima potrebe, tj. kada zelim da bacim pogled na neki od panela u VS-u koje redje koristim. Posto se pored programiranja bavim i dizajnom Full HD rezolucija mi je ipak mala :) i pixeli su mi preveliki :( Svidja mi se Apple-ov Cinema od 27", ali izgleda da ne moze da se prikaci na PC :( (Ili se mozda varam (?))

Ja imam taj ViewSonic i plati osam ga pre godinu inesto na akciji 400e, sa ovom cenom prakticno ga poklanjaju i vredi svaki dinar. Meni je mnogo bolji od samsunga od 27" koji sam takodje imao.

Padaju cene monitora. Pre 45 dana kupio sam Dell U2311H (23", eIPS) za tada super cenu od 21.800 din, a sada je 17.000 din, više od 22% manje za 45 dana!

Ja se nadam da cemo u buducnosti imati "prozirne" monitore koji ce biti polu/potpuno prozirni na mestima gde nema sadrzaja. Nesto kao iz Minority Report-a :) (sem sto vec sada nisu potrebne posebne rukavice za touch) I jos se nadam da ce biti polukruzni (to vec i sada postoji).

Nazad
Vrh Dno