Šta je novo?

Šta kupiti u SAD?

owim

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
395
Buraz mi je u New York-u još 15-ak dana, razmišljao šta je sitno i korisno i jeftinije tamo a da može bez cimanja da se donese. Recimo, procesor, memorija, mobilni, možda netbook.

I krenuh da istražujem.

(1)
Sada sam pogledao za procesor Intel i3-2100.

Newegg: 125$ = 86 evra
Duocom, Beograd: 8.830 din, s garancijom, bez cimanja preko okeana -- ista cena!

Možda gledam pogrešan sajt, možda je Newegg skup danas, ranije sam tamo kupovao kada sam bio u SAD. ;).

Uvek otvoren za mudrijaške predloge! :) Hvala!

Nešto od Apple robe?
Ovo se definitivno isplati, pošto su US dolarske cene u evropi prepisane u evrima, razlika je nekih 30+%. Ovo naravno ako ne platiš carinu + pdv.

Hvala, ali nisam Apple fan ;). Da cimam buraza da mi donosi da bih preprodao -- nekako je trulo. Bolje nešto što je značajnije jeftinije. Ne mora po svaku cenu.

Procesori (skuplji neki) jedino. Memorija mislim da je toliko jeftina da se ne isplati cimanje za porucivanje (sem opet ako nije neka skupa)

Najbolje - SSD. Neki provereni doduse, tipa C300, X25-M, Intel 310, pa ces manje brinuti oko garancije.

Tesko ces nesto sto nije skupo a da vredi cimati se u US.

Nešto od ekstra memorije... recimo low-voltage 2x4GB DDR3 kitovi

Npr, nešto ovako
G.Skill Ripjaws X F3-12800CL8D-8GBXM, 1600MHz CL8 1.5V: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231445
ili
G.Skill Sniper F3-12800CL9D-8GBSR2, 1600MHz CL9 1.25V: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231461
ili
G.Skill ECO 8GB, F3-12800CL8D-8GBECO, 1600MHz CL8 1.35V, http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231404

Moj favorit su 1.25V sniper memorije, $95 za 2x4GB. Kod nas nema ništa slično, bez problema bi prodao za 95-100e, tj. imaš čistih 30% uštede (zarade). Ovaj ECO je još bolji, ali je nažalost celi $15 skuplji...

Poslednja izmena:
E ljudi, ova Sniper je stvarno džabaka. Ko ima intela može dobro da prođe :).

Počni da praviš spisak narudžbina :guitar:

bez šale :eyebrows:

Poslednja izmena:
Buraz mi je u New York-u još 15-ak dana, razmišljao šta je sitno i korisno i jeftinije tamo a da može bez cimanja da se donese. Recimo, procesor, memorija, mobilni, možda netbook.

I krenuh da istražujem.

(1)
Sada sam pogledao za procesor Intel i3-2100.

Newegg: 125$ = 86 evra
Duocom, Beograd: 8.830 din, s garancijom, bez cimanja preko okeana -- ista cena!

Možda gledam pogrešan sajt, možda je Newegg skup danas, ranije sam tamo kupovao kada sam bio u SAD. ;).

Uvek otvoren za mudrijaške predloge! :) Hvala!

Moj predlog ti je da zaboravis Newegg, jer uopste vise nije najjeftiniji .. Ako ti je buraz u NYC, onda defitivno ima jedno mesto koje ne sme da se zaobidje - B&H Superstore u New Yorku, najveca prodavnice profesionalne audio/video opreme i kompjutera na svetu (njihov lanac je takodje i J&R computers, takodje veoma popularan lanac prodavnica u USA) ..
Pored toga sto je ultimativni dozivljaj posetiti B&H (raj na zemlji :D ) i cene su im uglavnom najjeftinije ..

Pogledaj na www.bhphotovideo.com a ovde imas info i video o prodavnici http://www.bhphotovideo.com/find/HelpCenter/NYSuperStore08.jsp ..

Pozdrav ;)

Poslednja izmena:
Nešto od ekstra memorije... recimo low-voltage 2x4GB DDR3 kitovi

Npr, nešto ovako
G.Skill Ripjaws X F3-12800CL8D-8GBXM, 1600MHz CL8 1.5V: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231445
ili
G.Skill Sniper F3-12800CL9D-8GBSR2, 1600MHz CL9 1.25V: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231461
ili
G.Skill ECO 8GB, F3-12800CL8D-8GBECO, 1600MHz CL8 1.35V, http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231404

Moj favorit su 1.25V sniper memorije, $95 za 2x4GB. Kod nas nema ništa slično, bez problema bi prodao za 95-100e, tj. imaš čistih 30% uštede (zarade). Ovaj ECO je još bolji, ali je nažalost celi $15 skuplji...

Ne razumem se u memorije. Usput, treba da kupim novu ploču i ne znam koja će memorija da odgovara. Vidim da treba da se pogodi latencija (CL) i brzina, a neke su za određene procesore, piše "Designed for Intel P67 motherboard". Kako još nemam mobo, onda je besmisleno da kupujem memoriju, ne? ;)

8GB G.Skill DDR3 PC3-12800 1600MHz Sniper Series (9-9-9-24) Dual Channel kit bi me koštao 82 evra.
U SRB je 6GB 50 evra.
Ne znam s kojim cenama/modelima da poredim u SRB.

Kupio bih samo ako je (značajno) jeftinije, što nije slučaj sa SSD. Hint? ;)

'ebes i SSD i memorije kada su obe stvari poprilicno sklone crkavanju. Sta da radis u tom nesretnom slucaju ...Pored toga memorije su i kod nas poprilicno jeftine, a ima i dobrih SSD-a za ~10k din. Procesor je npr. mnogo sigurnija opcija - u smislu (ne)crkavanja. Pogledaj npr. i5 2500k ili 2600k na ebay-u ako bi mozda sklapao neku SB platformu.

Hvala. Mislim da neću da se zezam s time. Kupujem samo s Amazona. Ako kupim u Srbiji, imam 3 godine garanciju. To ipak znači. Uostalom, kupio sam Tošiba netbuk za koji ima međunarodnu garanciju (1 god), priznatu i u Srbiji.

Ne razumem se u memorije. Usput, treba da kupim novu ploču i ne znam koja će memorija da odgovara. Vidim da treba da se pogodi latencija (CL) i brzina, a neke su za određene procesore, piše "Designed for Intel P67 motherboard". Kako još nemam mobo, onda je besmisleno da kupujem memoriju, ne? ;)

8GB G.Skill DDR3 PC3-12800 1600MHz Sniper Series (9-9-9-24) Dual Channel kit bi me koštao 82 evra.
U SRB je 6GB 50 evra.
Ne znam s kojim cenama/modelima da poredim u SRB.

6GB (ali u formi 3x2GB) jeste ovde 50e, ali 8GB je 2x4GB, što kod nas uopšte nema da se kupi (low-voltage 8GB dual channel kit od 2 modula od 4GB). Verujem da je bez problema možeš prodati za 100e.

6GB (ali u formi 3x2GB) jeste ovde 50e, ali 8GB je 2x4GB, što kod nas uopšte nema da se kupi (low-voltage 8GB dual channel kit od 2 modula od 4GB). Verujem da je bez problema možeš prodati za 100e.
Evo ovde 2x4GB ko nas. Ne razumem se u vrste memorija. Gore sam dao da bi me memorija sa troškovima slanja u NYC koštala 82 evra, dok je ovde 100e. Ne isplati se to, rekao bih, plus sve bez garancije. Kupujem samo s Amazona, koji je ipak skuplji od Newegg-a.

^Gledas ddr2 memoriju, i to kit od 8GB ... To je prosla generacija mem modula zato i kosta ovoliko. To ti ne bih savjetovao da uzimas jer ces tesko prodati ovdje...

p.s. Jesu li moguce porudzbine preko tog tvog rodjaka ?

Poslednja izmena:
p.s. Jesu li moguce porudzbine preko tog tvog rodjaka ?
Na žalost, ne. Brat mi je tamo na odmoru i poslednje što želi je da cima nešto u SRB. Baš ga briga za eventualni procenat. Npr, ja sam netbuk kupio sam Amazona bar $90 skuplje nego što je na Newegg.com-u i platio sam i "tracable" FedExšiping (Newegg daje free shiping) jer nisam hteo da ga cimam da otvara nalog tamo (ja iz SRB ne mogu, ne bi bila ista šiping i billing adresa, a to ne prihvataju). Doneće mi ono što s njegove strane zahteva samo da primi paket. Zasada je to netbuk koji ima istu garanciju i u SRB, proverio pre kupovine.

2 owim:
Ispada da je najbolje da ne kupuješ ništa jer razlike u ceni ne opravdavaju gubljenje garancije.

Izgleda da je tako. Iskreno, ni zbog 40 evra uštede ne bih menjao mogućnost garancije od 3 god i verujem da oko toga možemo da se složimo. Evo sad pre mesec dana pojavilo se dosta bad sector-a na WD HDD-u kupljenom oktobra 2008-e, sa 3 god garancije. Za 5 dana dobio sam novi i uz malu doplatu umesto 640GB SATA II, 1TB SATA III, sa novih 3 godine garancije.

Takođe, pre mesec dana, u februaru kupljeni eksterni Transcend 500GB HDD sa USB 3.0 odkazao je poslušnost, nisam više video particije. Odneo sam ga u KimTec, kod uvoznika, i za 3 dana dobio novi. ;)

Prvi na ovoj listi jeste 1.5V

Vrh Dno