Šta je novo?

Šta da kupim??

Ludak

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2005
Poena
395
pozdrav svima. Trgovao sam skoro (prije 2 mjeseca HP Pavilion DV3-4010). Htio bih da mu "metnem" SSD pa me zanima šta da uzmem "kod nas" (čitaj u Beogradu).

Pročitao sam dosta opisa, kao i neke sugetsije na forumu i neki su ili naručeni preko neta, ili ih trenutno nema na stanju..

Šta vi meni preporučujete. Kapacitet morab iti preko 40GB, a poželjno je da bude preko 100GB :D

Hvala.

Šta da ti se preporuči zavisi od para koje možeš da izdvojiš. Trenutno najbolja kupovina je Crucial Real SSD C300 od 128 GB, ali njega nema kod nas ni za lek. Probaj da nabaviš OCZ Vertex2 ("diluje" ga tip pod nick-om Proday, na ovom forumu) ili Mushkin Calisto Deluxe (imam ga i PREZADOVOLJAN SAM, mašina radi skoro 3-4x brže nego sa klasičnim diskom).

Dok je bilo Mushkin-a od 60 GB bio je 16.100 (cena iz WinWin-a), za Vertex 2 ne znam, možeš da pitaš lika pod nick-om Proday, a ovaj Crucial je skup (da ga ima kod nas ove dolarske cene pretvoriš u evre, pa na to dodaš još jedno 50-ak i eto ti cifre), ali je i najbolji (zato ga i nema kod nas). Doduše, nisam odavno "obilazio" sajtove naših trgovaca PC opremom, ali kod nas je izbor SSD-ova blaga jeza, osim Kingstona i Silicon Power retko šta iole dobro može da se nađe, mada bih ti preporučio ovaj ili ovaj (kao moj)...negde oko 10€ su više od 150€, ali ništa drugo se ne isplati, prvenstveno zbog dobrog kontrolera.

Poslednja izmena:
Naiđoh još na neke povoljne (cijenom) modele
64GB SSDNow V-Series SATA2 2.5 SNV425-S2/64GB
Kingston 30GB SSDNow V Series (ovaj se nudi i u paru - 2 komada za 160€). SNV125-S2BD/30GB

Isplati li se za ovo dati 90€, odnosno 120€ za veći model.

Nazad
Vrh Dno