Šta je novo?

Šinska rasveta

• Začetnik teme Začetnik teme Ateluv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ateluv

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
415
Ima li neko iskustva sa proizvodjacima, kvalitetom sinskog osvetljenja.

Ponude ima sa raznim cenama, na sta obratiti paznju?

Korisceno bi bilo u stanu da naglasim.

Svakisavet dobrodosao 😊

Ja bih ti samo savetovao da nikako ne uzimaš module šinske rasvete sa integrisanim svetiljkama. Ono, da sam LED nije moguće zameniti. To kad tad počne da se kvari, i tada se menja cela svetiljka. A par godina nakon ugradnje nećeš moći naći identične module da zameniš pokojne. Čak se može desiti da uopšte nećeš naći module kompatibilne sa tvojom šinama (to ako uzmeš neke leve brendove).

Ako već ideš na šinske, svetiljke neka budu neke gde idu standardne sijalice, najčešće GU10

I gledaj da šine (ako su iole duže - a da nisu verovatno ne bi ni išao na šine) budu trofazne (glup termin, ali ih naši tako zovu). Na njima možeš da imaš do tri nezavisne svetlosne grupe koje možeš da pališ/gasis posebno (svaku sa svojim prekidačem).

Hvala obojici. Meni korisni saveti. Ako neko ima pdlog neke prodaje rasvete moze PP.

Mene interesuje da li se sijalice i sama spot šinska rasveta mogu koristiti kao jedini izvor svetlosti u prostoriji ili samo kao pomoćni (dekorativni)?

Pa to bi zavisilo od tebe i tvojih potreba za svetlom.

Mene interesuje da li se sijalice i sama spot šinska rasveta mogu koristiti kao jedini izvor svetlosti u prostoriji ili samo kao pomoćni (dekorativni)?
Pa može i jedno i drugo.
Spot svetiljke, ako usmeriš u svetle zidove i/ili plafon, dobiješ difuzno svetlo. Može to biti sasvim ok.

Jedno pitanje vezano za sinsku rasvetu...
Treba da stavim visece svetiljke iznad trpezarijiskog stola. Problem je sto taj stod 70% vremena stoji pored zida, ali kada ga postavljamo za rucavanje (uglavnom kada dodje neko sa strane), mi ga odvojimo metar od zida. To znaci da sa tim pomeranjem stola, moram da pomeram i svetlo koje visi sa plafona, a jedino resenje trenutno je sinska rasveta (2 sine od po metar - mozda i krace)...

Zanima me da li na te sine i deo koji kliza po sinama (sa koga visi kabl svetiljke), moze da se stavi bilo koja viseca svetiljka? Ja ne vidim sto ne bi mogla, to je strujni kabl na kome je sijalica i eventualno neki onaj sesir lampe/glava lampe (dekorativni deo) ili kako se vec zove... Ili mozda gresim?

Da li postoji neka sinska rasveta koja moze na dugme da se pomera?

Nazad
Vrh Dno