Šta je novo?

čudan problem

kali

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2007
Poena
319
poz
ako može pomoć
kad učitam iz bookmarksa neki sajt ,on se i otvori ali posle nekog vremena učita mi se na tom istom apps.facebook.com neka igrica
e, kako to da rešim ,koristim firefox
ako išta znači sinoć sam update-ovao firefox i to je počelo danas da mi se dešava,ranije nije bilo tih problema
nadam se da sam postavio temu na dobro mesto

bice da si pokupio neki viruscic. skeniraj masinu. video sam vec par komada koji tako odvlace. probaj isto sa internet explorerom, ako se tamo ne desava, probaj sken masine, ako ni to, onda reinstaliraj firefox

skenirao sam mašinu i nema ništa,firefox sam vratio na predhodnu verziju ali se i dalje dešava

Instaliraj operu ili chrome.Meni npr. nod nije nalazio viruse koje je avg ili kasperski nasao.

+1, jos bih dodao, da uzmes kaspersky, samo da skeniras masinu, pa vrati neki drugi, ali normalno NI SLUCAJNO da nisu 2 antivurusa instalirana (kas i jos neki).

Pretpostavljam da si probao da obrises tu verziju i ubacis drugu. :) Obrisi i registry fajlove i trenutna podesavanja mozille obavezno.

Te viruse zbog kojih pobrljave browser-i najbolje čisti combofix. Imao sam par slučajeva gde ništa nisu nalazili ni antivirus (nod, avira, avast...), ni malwarebytes, ali bi combofix našao gomliu u folderima od browser-a.

Definitivno kav(free trial 1 mesec) + malwarebytes, pa posle stavi novu aviru prilicno je dobra :)

Skini Trend Micro HijackThis, pa daj log da vidimo sta bi moglo biti.

kada antivirus ne pomogne, a nekada je mozda i to broj 1 opcija pre skeniranja virusa, (cc cleaner, i ciscenje junka je opcija 1) je sigurno combofix.
desetine masina je vratio iz mrtvih, izuzetan programcic, pritom besplatan.
http://www.combofix.org/download.php
mozete ga pokrenuti i iz safe moda, ali bi bilo dobro da imate internet konekciju i u safe modu.

hijachThis je zakon za skidanje gluposti koje se automatski prikrpe uz browser, i ja preporucujem

Odlican je hijack ali nije automatski, vec moras da imas neko znanje, i nazalost nemoze da pomogne kod dosta virusa, combofix je MUST, za teske infekcije, kada nista ne pomaze da se virus ukloni.
Meni je cesto i osnova,mada se desavalo da se tesko zarazene masine posle combofixa vise nikada ne podignu, pa more kompletan reinstall, ali na broj uspesnih oporavka to je zanemarljivo.

Preporucujem da probate i Superantispyware... ima free verzija koja lepo odradi posao.

Vrh Dno