Šta je novo?

čudan battery report

pcpartpicker

Cenjen
Učlanjen(a)
05.04.2019
Poena
125
Pozdrav ljudi.
Kupio sam korišten laptop i da pogledam kakva mu je baterija preko battery report ali po njemu nista ne kapiram.
Da li bi mi neko mogao razjasniti jer po ovome ja ne znam niti da li je baterija ili mijenjana ili po meni laptop od 2019-te je korišten stalno na struji ili pomišljam da je ovo nekako modifikovano tj naštimano da ovako se pokaže jer ne vjerujem da je ovaj kapacitet baterije s obzirom da je laptop izašao davne 2016-te godine.

Prilozi

• battery_report.zip
    8.4 KB · Pregleda: 20
Može svašta da bude. Reprogramiranje baterija da piše jedno, a situacija da bude druga je priličan cim i ne verujem da će iko to da radi, jer bi imao reklamacije zbog laganja. Primeti se da baterija ne drži, mislim ono. :)

Kako se ponaša u realnom radu što se baterije tiče?

Može svašta da bude. Reprogramiranje baterija da piše jedno, a situacija da bude druga je priličan cim i ne verujem da će iko to da radi, jer bi imao reklamacije zbog laganja. Primeti se da baterija ne drži, mislim ono. :)

Kako se ponaša u realnom radu što se baterije tiče?
Pa sta znam opada kapacitet ali ne sad znantno.
Takodjer opada kapacitet i kad je laptop ugasen, recimo evo od jutros za 2%.
Mozda da pustim da vrti 1080p video pa da uporedim ako nadjem sa testiranim na notebookcheck.
Takodjer i hwinfo i ostali programi registruju wear level od 0% sto bi reklo da je baterija stavljena nova sto cisto sumnjam jer nisam te srece.
Sad sam nasao da kapacitet baterije puni traje za 6 h i 15 minuta 1080p videa pa cu vidjeti uporediti s time...
Jedino tako bi mi nesto reklo, mozda al mozda.

Poslednja izmena:
Wear level nije uvek tacan, realni test je pusti YT 1080P dok ne ode u sleep i posle kad ukljucis pogledas na koliko je stao YT video, to ti je realno stanje baterije.

Wear level nije uvek tacan, realni test je pusti YT 1080P dok ne ode u sleep i posle kad ukljucis pogledas na koliko je stao YT video, to ti je realno stanje baterije.
Hocu tako cu i uradit.
Zar ne bi trebao da iskljucim sleep odnosno video da ide dok se laptop ne ugasi usljed ispraznjene baterije?

A da....sorry sad se sjeti, on automatski ide u sleep kad kapacitet baterije ode u minimalan.
Bravo djalf.

Danas kad dodjem kuci s posla pustit cu film 1080p sa ssd-a pa cemo vidjeti koliko bat traje.
Testirano je da moze 6h i 17min msm da nije wifi tj streaming jer wifi dodatno "dere" bateriju.

Cek sad znaci samo copy filma nekog duzeg od recimo 4 h prethodno napunim bat 100% i pustim da ide do kad lap predje u sleep rez rada.
Ali kako cu znati kad ce to biti tj kad ce onda zaustavit film.Jedino da zapisem vreme pustanja filma...

4 h filma i svukao je bat sa 89 % na 49%.
Prekinuo sam jer cu uskoro na spavanje.
Valjda je ovo sasvim prihvatljivo za dobru bateriju.

Baterija je ok.
Za realno stanje koristi wifi i youtube.

Do deluje više nego dobro. Kao da je nov a kupio si matori polovan gde si i očekuje da baterija ne bude sjajna.

Vrh Dno