Šta je novo?

čime gledate DVD filmove na kompu?

a Mv2 Player?
http://mv2.czweb.org

i kao duboka beta pokazuje lepe rezultate.. naravno, ima dosta da se radi na njemu, ali ipak..

pozdrav

ispravke, dopune i tako to...

lucky2001 je napisao(la):
Ukoliko ste vec instalirali zadnji ili predzadnji ffdshow i ukoliko ste mu ukljuchili u codecs meniju podrshku za mpeg2 i to sa codecom Lbmpeg2, potrebno je naravno u MPC-u u Options te u meniju za overrides, kao preferd sa add filters, dodeliti "ffdshow MPEG4 Video Decoder", te u pod meniju za ffdshow MPEG4 Video Decoder, dodeliti sa add media type "mediatype DVD encripted pack".

Sledeci korak je iskljuchivanje integrisanog Lbmpeg2, otvorite opet options te u fillters meniju izbacite sve filtere za koje bi hteli direktnu podrshku iz ffdshow-a, u ovom sluchaju stvaka mpeg2.

FFdshow je od skora uveo apsolutno perfektan kodek za zvuk i apsolutno je preporuchljiva upotreba njegovog kodeka, jer je bolji kompatibilniji, brzi i moguce ga je nashtelovati kao i pojachati ili normalizovati do ludila.
Podrzava sve zivo dts, AC3, Mp3, OGG... Distorzije su smanjene u odnosu na AC3 filter pri ekstremnom boost-ovanju, equalizer je dobar, Mixer je savrshen.

Ukoliko zelite direktnu podrshku FFDSHOW Audio decoder i u media player-u classic, potrebno je slichno kao i sa kodekom za sliku u Options te overrides dodati ffdshow audio decoder.
Sledece je, opet iskljuchivanje default-nog internog decodera za zvuk i odredjene format, u Options pa iz sekcije Fillters je potrebno, odshtiklirati formate za koje bi zeleli da pripadnu FFDSow-u.

Ako se MPC-u u Options-> Filters iskjluče interni splitteri-dekoderi onda nema potrebe da se dodaju stavke u Overide sekciju, ffdshow će se već aktivirati.
ffdshow MPEG4 Video Decoder već sadrži stavku "mediatype DVD encripted pack", međutim ffdshow (20050303 ) se ne može koristiti za regularno dekodiranje DVD-a (problem sa DVD navigacijom), već za postprocessing, ali se može koristiti za pregled VOB fajlova sa DVD-a, gde regularno dekodira mpeg2 (libmpeg2 decoder).
Generalno :
U ffdshow Audio (i Video) decoder configuration->Codecs
pa zatim uključiti kodeke koje hoćete da ffdshow procesira
zatim Info & Debug-> Debug
proverite da li je Merit - ffdshow default

zatim u MPC->Options->Filters pa isklučite filtere koje ste uključili u ffdshow kodek opcijama.

U MPC (BSPlayer-u ili sl.) otvorite DivX ili DVD film i u tray-u treba da se pojave dve ffdshow ikone (po jedna za audio i video).

PS ako je ponešto potrebno objasniti detaljnije - samo napred.

Mozda je to kod tebe pomoglo, ali u mom sluchaju nije, znachi metoda koju sam opisao je jedino reshenje, makar stavljao merit na very high.
Znachi kod nekoga mora ovako a kod nekoga ne mora, u mom sluchaju kad se postavi FFDSHOW mpeg4 u overrides "mediatype DVD encripted pack", se ne nalazi na spisku, znachi ja sam morao da ga dodajem. O ovome smo vec uveliko raspravljali na doom9 forumu!

Edit:Svi ostali player-i R.l, Bsplayer i slichni ce odmah reagovati osim MPC-a, znachi sound nije neophodan ali je pozeljan,
picture kod mene nije hteo ni da chuje kod dvd prikaza ukoliko nisam ovako odradio, sve ostalo je shibalo bez dodavanja merita u overrides. Nadam se da me razumesh.

Ajde razdefinishi ovo malo preciznije"
"se ne može koristiti za regularno dekodiranje DVD-a (problem sa DVD navigacijom), već za postprocessing, ali se može koristiti za pregled VOB fajlova sa DVD-a, gde regularno dekodira mpeg2 (libmpeg2 decoder)"

Jesi hteo da kazesh da do te verzije ne podrzava li od te verzije ne podrzava.
Shta si hteo da kazesh, nema dobru sinhronizaciju shto se vishe pomeras od pochetka, nema podrshku za meni, ne vidi chapter-e, nema Fast-Forward ili Rewind, ne mozesh da jump-ujesh, shta konkretno, gde u kom player-u Bsplayer, MPC ili direktno sa image-om direktno iz strukture, sa vob-a ili mpeg 2 fajla...

I ne samo to da je pozeljno vec je i strogo preporuchljivo postavljanje merita u overrides i to prvo sound pa picture, time se poboljshava stabilnost i redosled procesinga,
a nekad se chak dobija na brzini i odzivu, da ne spominjem da je moguce otklanjanje sitnih trzaja na delovima koji su na prelasku vobova, chaptera i slichno,
mnogi to i ne primecuju, ali na zalost neki primecuju.

Pozdrav, glavno je da se bar negde zapochinju struchnije rasprave, ma o kojim temama se prichalo, tako da osim nekih pricha o procesorima u zadnje vreme, nishta struchnije i dublje se i nije pokretalo.

Poslednja izmena:
Posto je sve fenomenalno objasnjeno, da li moze ovo da se prebaci u sticky???

Dosta korisnih informacija, a steta da thread "propadne" u dubinu posle par nedelja zbog otvaranja novih...

Uvek imas search...

Priznaces da bi bili pretrpani "sticky"-ima ako bi svaki koristan thread tako tretirali. Ovde na benchu ih bar im gomila takvih. ;)

Poslednja izmena:
Primedba na mestu, ali bi bar mogla neka kompilacija korisnih stvari da se napravi... ovako procitam stranice i stranice teksta dok nadjem iole korisniju informaciju.

Sorry za offtopic...

Ja koristim windvd 4, mpc i real player. Real player odlično obavlja posao za nezahtevne i povremene gledaoce dvd-a.

PowerDVD Deluxe v5.6.0.3

Meni super sluzi.

Ispravljanje gresaka.... continued

vec i samu jachinu izlaznog inputa je moguce povecati eneormno u odnosu na tihi walkman stil glasnoce PowerDVD-a, jednostavno PowerDVD je pretih u bilo kom modu.

Danas sam uporedio jačinu zvuka, pri istim postavkama, na PowerDVD-u i WinDVD-u obe 6.0 i potpuno je ista jačina kod oba, kada se stavi "boosted sound" u DRC PowerDVD-a i "Normal" kod WinDVD-a. Volume na oba playera na max., ista postavka: 6 speakers, isti DVD sa DD 5.1 zvukom.

Koji sistem zvuchnog output-a si koristio u WinDVD-u direct sound ili wave, jesi li probao sa spatializerom, ukoliko jesi koji audio mod si postavio, jesi probao vocal, rock ili neki slichan.
Nekad je spatializer prejak a ne postoji skala za njegovo interno smanjivanje osim iskljuchivanja, te ce se na Audigy karticama tipa 1, 2, 2ZS ii 2 NX, deshavati da kad nivo probije dozvoljenu vrednost, zvuk ce jednostavno pocheti da puca, u tom sluchaju potrebno je postaviti sound profil na night ili theater mode, time ce u postprocesing spatializera uci slabiji input te ce obrada biti u granicama tolerancije.
Koji codec si koristio u windvd ili neki drugi.
Jesi probao kako se chuje u stereo modu sa ukljuchenim spatializerom, chisto testa radi jel ti je glasnije.

Slobodno pitaj ako ti nije jasno kako se pale modovi.
Jesi probao pluginove za sliku poput sharpeninga i slichno?

Sledece u Media player classicu je odabir overlay prikaza, Options/ Output te u directshow Vide-u birati izmedju Overlay Mixer-a ,VMR7 Renederless, VMR9 Renederless.
Kao i izbor za DirectX setting ukoliko se odluchite za VMR7 ili VMR9 u vidu
"Use texture surface and reneder video in 2d" ili 3d.
Moj izbor je "Overlay mixer" zbog izuzetne stabilnosti i oshtrine u slici, medjutim znam ljude koji vole meku sliku te se oni i odluchuju za VMR9/R i to u 3d renderu.
Dodao bih samo da se "meka slika" u VMR9 renderu dobija samo ako se izabere 2D ili 3D tekstura, dok je sve regularno ako je izabran VMR9 & offscreen plain surface.

Evo opet sam uradio test pod Power DVD-om 6 Deluxe u svim varijantama kao CLJ Deluxe i kao Deluxe, sa svim packovima a ukupno ih ima 9.

Verovatno si pod boost-ovanjem zvuka, mislio na noisy environment, ako nisi molim te definishi mi tvoj boost, testirao sam na vulmetru i zvuk je duplo slabiji nego li na Windvd-u. Probao sam ga u svim modovim Headphone, 2, 4, 6, 7 ,8, DTS, Spdif, 96/24, DVD Audio, HDTV TS.
Jednostavno slab je barem u mom sluchaju.
Testirao sam sa Audigy 2 ZS-im i NX-om, probao sam sa vishe drajvera, Creative-ov zadnji i predzadnji kao i par KX-a ali uglavnom sa 3537.

Vec samo hiphop ime tera normalnog coveka na povracanje...:smash:

Koji sistem zvuchnog output-a si koristio u WinDVD-u direct sound ili wave, jesi li probao sa spatializerom, ukoliko jesi koji audio mod si postavio, jesi probao vocal, rock ili neki slichan.
Nekad je spatializer prejak a ne postoji skala za njegovo interno smanjivanje osim iskljuchivanja, te ce se na Audigy karticama tipa 1, 2, 2ZS ii 2 NX, deshavati da kad nivo probije dozvoljenu vrednost, zvuk ce jednostavno pocheti da puca, u tom sluchaju potrebno je postaviti sound profil na night ili theater mode, time ce u postprocesing spatializera uci slabiji input te ce obrada biti u granicama tolerancije.
Koji codec si koristio u windvd ili neki drugi.
Jesi probao kako se chuje u stereo modu sa ukljuchenim spatializerom, chisto testa radi jel ti je glasnije.

Slobodno pitaj ako ti nije jasno kako se pale modovi.
Jesi probao pluginove za sliku poput sharpeninga i slichno?

Vidi ovako, to sam uradio iz radoznalosti da ga probam posto si ga ti nahvalio. Inace sam PowerDVD user odavno. Koristio sam wave.
Probao sam na Soundstormu (Abit NF7-S). Poredio sam valjda identicne stvari tj. isti nivo DD kompresije (DRC) tj. "Noisy" u PowerDVD-u i "Normal" u WinDVD. Zasto li ga zovu normal ?, ali ajde. Zvuk je bio potpuno iste glasnoce, i subjektivno i po VU metrima u nVidia mixeru. Sa Spatializerom jeste puno glasnije, ali mislim da to vec nije fer poredjenje, ko zna sta to radi, a vaznije je da to vredi samo za 2 speakers mod. Sto se tice ostalih modova (u DSP i EQ) nista nije bilo ukljuceno, EQ flat itd. nista vocal, rock i te stvari (pure Hi-Fi). Sto se tice codeca nemam nista posebno, valjda on koristi svoj codec, a PowerDVD svoj, nemam nikakav drugi codec, tj. imam AC3 filter, ali valjda to ovde nije bitno.

Kad ga instalisah izbegao sam instalaciju "Interactual" packa. Sada me pre svakog startovanja obavestava: "The InterActual Features for this disk may be use by other application"... Kako ovo spreciti, bez instalacije ovog cuda. Powerdvd ne masira na takav nacin. Osim toga, iako nisam pristao da mi tokom instalacije prigrabi za sebe ponudjene ekstenzije, sada mi .dat fileovi imaju iconu Windows media playera ??, a pre toga su imali genericku ikonu. Da bude jos lepse XP kaze da .dat nije alocirana ekstenzija ???

@lucky2001
U tvom slučaju očito neki drugi kodek ima prednost (veći merit) u odnosu na ffdshow.
Predlog:
u Overide sekciji isključi ffdshow pa pusti film
zatim ćeš u meniju Play->Filters videti koji kodeci i spliteri su ukjlučeni u dekodiranje. (Pošalji meni na PM šta si zatekao-baš me zanima šta setuje toliko visok "merit)
Njima jednostavno smanji "merit" na nivou sistema i to bi bilo to.
Što se tiče libmpeg2 dekodiranja DVD-a:
u ffdshow video decoder configuration->codecs->MPEG2 lepo stoji "checkmark"-DVD decoding (not working yet).
Ako ga čekiraš ff će preuzeti dekodiranje DVD-a, ali će praviti probleme (konkretno kod mene puca MPC čim mišem pređeš preko neke stavke u DVD meniju).
Ako otvoriš samo VOB fajl (znači bez menija) radi OK.
Inače ffdshow od 3.3.2005. a MPC 6.4.8.4.

Rekao sam xvid i divx ce raditi bez postavljanja merita i overridesa, dok dvd ne radi, jednostavno "ne radi",
jedino bi radio ukoliko se doda overrides, makar iskljuchio sve filtere u mpc-u tada vishe nema filtera koji bi pustio DVD i playback bi bio ne moguc. Ukoliko ne bih dirao filtere iskljuchivo bi MPC pushtao dvd sa integrisanim libmpeg2 codecom.
Pricham o verziji 64832. i jesi li probao metodom koju sam ja predlozio sa dodavanjem add media type "mediatype DVD encripted pack".
Lichno sam proverio 217 dvd-ova u playbacku preko ffdshow-a, ranije je jedini problem bio sinhronizacija zvuka i slike kako je odmicalo vreme, u direktnom sa kontaktu sa Cutkom, redovno mu javljam ukoliko naletim na neku nekompatibilnost.
Vidish nekad je bio ne kompletan mpeg2 u ffdshow-u, ali je od pochetka godine ili pred kraj proshle, uspostavljena stabilnost, sad iskljuchivo navode da je mpeg1 malo problematichan ili malo vishe.
Verovatno imash proble sa svojom konfiguracijom ili sa setovanjem, mozda imash problema sa verzijom ffdshow-a, ja chak ne koristim zadnji vec onaj od 1 februara i nemam ni jedan problem.
Moguce da je do MPC-a 6484, ja sam vec prijavio 8 bug-ova, mozda je to josh jedan.

Evo na primer ga u attachu ALAMO sa menijem i mrdanjem i kliktanjem u istom.

Prilozi

• Alamo.JPG
    Alamo.JPG
    85.6 KB · Pregleda: 69
Evo chak sam probao i sa pushtanjem dvd-a koji je otpakovan i koji je pushten iz VIDEO_TS.IFO, nema nikakvih problema, u menijuje je sve ok, reprodukcija prolazi bez problema.
Lepo ti nashteluj po mom savetu i nemash shta da brinesh, pozdrav.

Prilozi

• Savethegreenplanet.JPG
    Savethegreenplanet.JPG
    94.3 KB · Pregleda: 71
ffdshow analiza i sinteza...

@lucky2001
Sa fotografija koje si priložio jasno se vidi da ffdshow NE dekodira film.

No da krenemo redom kroz Filters meni (čita se odozdo na gore):

1. Microsoft DVD Navigator (qdvd.dll)-odrađuje navigaciju DVD-a i služi kao splitter

2. MPEG-2 Video Decoder (low merit)-dekodira MPEG2 zapis
Po svoj prilici pored ffdshow-a nemaš neki drugi MPEG decoder pa se aktivira "poslednja linija odbrane" sistemski dekoder (u mom slučaju Ati-jev dekoder koji dolazi uz drajvere), otuda i ono low merit.

3. ffdshow MPEG-4 Video Decoder-radi postprocessing slike
Tj. ffdshow dobija već dekodiran video.
To se može lepo videti ako klikneš na dotični i izabereš Info&Debug.
Tu se lepo vidi da ffdshow obrađuje nekompresovani npr. YUY2 video.
Takođe obrati pažnju na bitrate koji prijavljuje.

4. ffdshow Audio Decoder-dekodira i procesira zvuk
I ovde pogledati Info&Debug-trebalo bi da stoji nešto kao
Input: 48000Hz, 6 channels 384 kbps ac3 (liba52)
što će reći da se procesira šestokanalni ac3 zvuk-u slučaju da DVD poseduje isti

5. Video Mixing Renderer 9 (Renderless)-Video prikaz
Daje nešto "bleđu" sliku pošto ne konvertuje sliku iz jednog u drugi kolorni prostor-otuda ono renderless.
U ovom slučaju bi trebalo koristiti postprocessing ffdshow-a za poboljšanje slike.
Zar nisi rekao da koristiš Overlay Mixer?
On vrši konverziju pa je slika malo "tamnija"

6. USB Sound Blaster Audigz 2 NX

Iz priloženog se vidi da ni kod tebe ffdshow ne dekodira DVD već to radi neki drugi dekoder.
To baš i nije najbolje rešenja tako da je bolje da koristiš interni MPC MPEG2 (libmpeg2) ili da instaliraš neki drugi dekoder.
Ja koristim CyberLink koji je doooosta brži od prethodno navedenog.

Kako ipak koristiti ffdshow za procesiranje DVD?

a) Uključiti DVD decoding (iako piše da ne radi-vidi sliku u attacment-u)
Tada ffdshow procesira sliku ali je vrlo velika verovatnoća da će te završiti sa porukom:"Media Player Classic has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience."
Interesantno je da iako i ffdshow i MPC interni dekoder koriste libmpeg2 kod MPC nema problema što navodi na zaključak da je problem u ffdshow-u

b) Isključiti DVD decoding (ponovo videti sliku u attacment-u : ) i otvoriti sa DVD-a VOB fajlove (VTS_0x_0x.VOB).
Pretpostavljam da ti Laki znaš ali zbog drugih:
VTS_01_01.VOB je obično početak prvog filma, VTS_02_01.VOB drugog itd.

Tada bi u Play->Filters trebalo da stoji:

1. DVD Navigator u slučaju a
ili u slučaju b putanja do VOB falja sa mogućnošću da se izaberu pojedini audio/video strimovi odnosno titlovi

2. ffdshow Video-ovoga puta on dekodira i procesira video
U Info&Debug treba da stoji Now playing "putanja do fajla"
MPG2 (libmpeg2) itd.

3. ffdshow Audio

4. VMR9

5. USB SB Audigy 2

Nemaš potrebe da se bakćeš sa Filters->Overrides sekcijom.

Ja koristim Levels i Sharpen postprocessing filtere za DVD-bez njih je slika dosta lošija.
Da li ti koristiš neke filtere?

PS
ffdshow version Mar 3 2005 21:18:26 MMX, SSE itd.
Media Player Classic 6.4.8.4 i 6.4.8.1 (nemam trenutno 6.4.8.2 ali ne bi trebalo da ima razlike)

Prilozi

• ffdshow.png
    ffdshow.png
    9.8 KB · Pregleda: 55
ZoNi je napisao(la):
ok je to... ne moze sve nas da interesuju iste stvari! Meni je kod plejera jedino bitan taster PLAY ;) ostalo su mi smetnje :)
ZoNi, ovo ti nije trebalo. Mislim da kažeš ovako nešto... :smoke:
Koristim InterVideo WinDVD 6 Platinum.

Izvini ja pokushavam sa tobom lepo, ali ti terash svoju kontru, hvala ti lepo ali mi ne treba objashnjenje, evo zashto, nije da sam prepotentan, vec si ti pomeshao pojmove i terash svoju kontru, prvo sa punim pravom mi dobacujesh kako neshto nije tachno i ako sam ti rekao da tachno poznajem situaciju i materiju, te da je kod mene tako proradilo, drugo ko je tebi rekao uopshte da ffdshow preuzima dvd navigaciju, to je posao playera da uposli sistemski deo koji ce odraditi Dvd navigaciju, chak sam i rekao, shteta shto BSplayer i dalje ne podrzava DVD.
Zamolio bih te da mi ne navodish shta je shta, drugima mozesh ali meni ne moj.
Valjda smo to razjasnili.

--------------------------------------------------
Na pochetku mi se chinilo da tebi treba pomoc,
kako bi saznao ono shto ne znash, odnosno kako bi popunio svoje rupe u znanju, medjutim po svemu sudeci ti smatrash da je situacija onakva kakvom si je ti doziveo, te da ovaj thread ne bi otishao u pogreshnom smeru, trebali bi da prekinemo dalja ubedjivanja.

Tu i lezi problem u odustajanju mnogih koji znaju znanje, desice se to da oni koji znaju, vishe nece pisati niti ce pochinjati bilo kakve sledece naprednije teme, jer ce se pojaviti ljudi koji znaju neshto ili donekle ili chak nishta (ovde ne mislim na tebe), te ce sa punim pravom pokushavati da ubace ono shto nije recheno ili da prekonvertuju stvar onako kako im odgovara.
Ja sam naveo stvar, koja radi 100% i tak bi je trebalo postaviti. Ja lichno ne posecujem chak 5 grupa na benchu upravo zbog silnog flajma i obrachuna, najbolja je stvar shto ja najmanje tu gubim, gubitak moze biti samo na zajednici koja bi mogla za dzabe da profitira od znanja i prakse.
-----------------------------------------

-----------------------------------------
Wmr9 renderles je postavljen kako bi se uzeo screenshot u full screen-u, poshto to izgleda nisi znao OM ne podrzava SH u FS-u, ja ne koristim vrm9R, vec bash koristim onako kako sam rekao.
Ko je tebi rekao da je uloga dvd navigator-a posvecena ffdshow-u, niko, prochitaj malo pazljivije i quotuj me ako nadjesh slichno, znachi naturash neshto a i sam ne znash zashto, meni ne treba ubedjenje. Chak me zanima kako si to umislio i kako si postavio ffdshow da zameni dvd navigator?? Poshto si valjda rekao da si tako uradio ali si imao problema, na pochetku mi nije tako delovalo, ali si me na kraju ubedio da si upravo to uradio. Promenio si chak tri postavke situacije, zadnja je najgora.
)+++++===============

Verovatno je da znam uzrok tvog ponashanja, naime na ovom forumu, stoji jedna gadna chinjenica, da se novajlije ili ljudi koji imaju mali broj postova ne cene te se njihovo mishljenje ne uvazava, chak se i u velikom broju sluchajeva omalovazava upravo na tim chinjenicama.

Poshto si suvishe agresivno navalio na mene , iznecu ti moj stav, ja sam jedan od retkih koji upravo staje u zashtitu novih, slabijih i slichnih, jer upravo verujem u polisu da svako ima pravo a po najvishe onaj koji je slabiji, ne poshtujem evoluciju vec civilizaciju.
Verovatno imash znanje u ovoj oblasti, sa kojom bi mogao da pomognesh bar 85% chlanova foruma a ponajvishe chlanovima koji imaju preko hiljadu postova, ali budi malo uvidjavniji u buducnosti i prijatelju ne budi toliko tvrd.
------------------------------------------------------------------

Imam instalirana 4 Mpeg2 kodeka i 3 Mpeg2 encodera, lichno sam zabranio i blokirao mnoge.
Atach-ovacu 3 slike, kad objasnish drugima, objasnicesh i sebi, zashto si u polu zabludi.
Inache nije moj stil, da nekome kazem, "nije tako" ili da mu naturam gde je pogreshio, ali kad bash pokrece u dubinu onda moram.
Tim nachinom obracanja niko nema koristi, ja sam se u predhodnim postovima pravio tosha, te sam pokushao da ti dam shansu, da si se kao zaleteo te da si napravio samo malu omashku ali ti ochigledno nisi shvatio kulturan nachin, zao mi je.
Pozdrav

Prilozi

• Alamo1.JPG
    Alamo1.JPG
    59.4 KB · Pregleda: 61
  • ALAMO3.JPG
    ALAMO3.JPG
    59.5 KB · Pregleda: 68
  • ALAMO4.JPG
    ALAMO4.JPG
    81.4 KB · Pregleda: 51
  • FFDSHOW.JPG
    FFDSHOW.JPG
    64.7 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
analiza i sinteza (2)

@Lucky2001
Evo sad kad malo bolje pogledam moj prošli post izgleda mi malo previše "navalentno"
Problem sa prethodnim postom je da je naslovljen na tebe, a u stvari je namenjen običnim korisnicima koji nisu baš upućeni u to kako funkcionišu određene stvari. Post je pisan na brzinu, ali žurba nije izgovor.
Ovako post ima ton kao da ja držim lekciju nekom paceru, što ti svakako nisi ničim zaslužio.

Izvinjavam se ako sam te nečim uvredio.

Namera mi je bila da samo malo detaljnije izložim tehnički aspekt problema.
Nemam nameru da se obračunavam ili da stičem rejting preko leševa drugih.

PS izgleda da imamo nesporazum oko nekih tehničkih stvari, ali o tome možemo preko PM

Darth Zool je napisao(la):
@Lucky2001
Evo sad kad malo bolje pogledam moj prošli post izgleda mi malo previše "navalentno"
Problem sa prethodnim postom je da je naslovljen na tebe, a u stvari je namenjen običnim korisnicima koji nisu baš upućeni u to kako funkcionišu određene stvari. Post je pisan na brzinu, ali žurba nije izgovor.
Ovako post ima ton kao da ja držim lekciju nekom paceru, što ti svakako nisi ničim zaslužio.

Izvinjavam se ako sam te nečim uvredio.

Namera mi je bila da samo malo detaljnije izložim tehnički aspekt problema.
Nemam nameru da se obračunavam ili da stičem rejting preko leševa drugih.

PS izgleda da imamo nesporazum oko nekih tehničkih stvari, ali o tome možemo preko PM

Prihvaceno, ovim si dao primer kako bi trebala da se vrshi komunikacija na jednom prestiznom forumu.

Slazem se u potpunosti, a tehnikalija u ovom threadu je bilo i previshe, sad ostavljamo manje struchnim user-ima, da se lepo i detaljno upoznaju sa ovom korisnom materijom, te i da je detaljno prostudiraju.
Ipak, radi se o najvaznijem aspektu svih rachunara, audio vizuelni dozivljaj doteran do perfekcije.

ZoNi je napisao(la):
zasto ne? :) pa, samo sam rekao svoje misljenje i stav! Inace, zaista je tako: ubacim disk i pritisnem Play... nista mi vise ne treba :p

Ajde sad zamisli da postujes u oc sobi post tipa "meni je samo bitno da radi na defaultu kad se upali" :) Ljudi pitaju sta je najbolje softversko resenje, a ne da li je dovoljno stisnuti play, za to sluzi dvd/divx player za tv :smoke:

Inace, lucky i kompanijo, svaka cast na tredu.

filipenko je napisao(la):
Ajde sad zamisli da postujes u oc sobi post tipa "meni je samo bitno da radi na defaultu kad se upali" :) Ljudi pitaju sta je najbolje softversko resenje, a ne da li je dovoljno stisnuti play, za to sluzi dvd/divx player za tv :smoke:
pa, ja i jesam rekao sta je najbolje resenje po mom misljenju! Inace, ne mogu da zamislim sebe da postujem u OC sobi, jer ne vidim razlog za OC-ovanjem :)

Nazad
Vrh Dno