Šta je novo?

Čudni problemi sa XPSP2

Nightwalker

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2000
Poena
619
Pre neki dan kada sam gasio komp, dobio sam plavi ekran sa porukom: STOP 0x0000004E PFN_LIST_CORRUPT.

Kada sam restartovao (na dugme) komp, sve je bilo OK, proverio sam hard disk, memoriju, sve je OK.

Onda rekoh da sredim malo windows, očistio sam registry sa Eusing reg-clean, pustio chkdsk, defragmentirao itd. Posle sam stavio najnoviji drajver za ploču (i945, asus p5ld2).

E sada imam nove probleme:

1.Kada se podigne win, izađe prozor command prompt-a u kome piše: Updating USB, please wait....Taj prozor stoji otvoren jedno 10-15 sekundi i sam se zatvori. Ima ga i u startup-u (UpdateUSB), ali iako ga isključim preko msconfig komande, prozor se opet pojavljuje...

2.Pored strelice miša se pojavljuje na kratko peščani sat iako kompjuter ništa ne radi, pojavljuje se u otprilike jednakim razmacima (miš je USB - Logitech Mx 400, mislim da je ovaj problem povezan sa prvim problemom).

3.Lampica od HDD-a non-stop radi, kao kada se pušta recimo mp3, iako ne radim ništa.

Hard disk sam proverio sa WD diagnostics-om, memoriju sa Gold memory, plavi ekran se više nije pojavljivao, ne znam da li je ovo hardverski ili softverski problem?

Komp radi normalno, ništa od programa se ne baguje. Temperatura svih komponenti je OK, nemam ideju šta može da uzrokuje ovo...

Poslednja izmena:
update

Rešio sam 1. problem - bio je u pitanju neki asusov silent install, nešto ga je blokiralo da dovrši instalaciju (verovatno firewall), problem je rešen tako što sam podigao win u safe modu.

Problemi 2. i 3. ostaju, ima li neko ideju?

Danas sam opet testirao memoriju, ovaj put i sa Gold memory i sa Memtest-om, opet je sve OK.

Da li se HD vrti dok radi lampica ili ne?

Nazad
Vrh Dno