Šta je novo?

Čudan virus?

• Začetnik teme Začetnik teme Rookie
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rookie

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2007
Poena
304
Ovako, računar se restartuje sam od sebe, više puta u toku dana, u najrazličitijim poslovima (nekad ništa ne radi, nekad je u igri, nekad surf i sl), to je jedna od situacija, a druga je da kad odem na shutdown, računar se restartuje, umesto da se ugasi. Znam da će neko reći da ne sumnjam samo na virus, al to se dešava na dva računara u zadnjih par dana (moj i drugarov), a totalno su različite konfiguracije, a isti simptomi. Moj je C2D E6550, sa 2 GB rama i 4850, dok je njegov AMD 2000+ sa 512 rama, i slično. Oboje imamo NOD32 2.7, i prvo su se simptomi pojavili kod njega. Malo sam guglao po netu, ali nisam našao ništa slično, pa molim pametne ljude sa Bencha da mi pomognu 🙂

p.s. moderatori, ako sam promašio forum, izvinite unapred

Nije bas "cudan", pravi je 🙂, dosta puta sam sretao turn off-restart magiju, instaliraj Kaspersky-procesljaj, sigurno ce naci nesto. U suprotnom reinstalacija...🙁

Pa ne bih menjao NOD, eventualno bih preshao na trojku. Kaspersky sam ranije imao, i mnogo guši sistem, naročito one sporije mašine.

Heh, stalno slusam tu pricu...onda ocisti KAV-om, pa se vrati na NOD, pa se opet zarazi i tako u krug 🙂

Imate slabe kompjutere. Kada pređete na Quad biće bolje. 😀

Remote Procedure Call je servis koji to izaziva. U pitanju je spyware koji izaziva prekid rada tog servisa. Ne znam tačan naziv. Svojevremeno, pre par godina, sam ga uspešno čistio Kasperskim...

KAV ne nalazi mnoge viruse, npr. ozloglaseni downadup/conficker tek odnedavno prepoznaje.
kao sto kazu, ne treba verovati nikad samo jednom AV programu. samo problem je sto npr KAV ne dozvoljava da se istovremeno instalira NOD..
probaj i Nortona, mnogi su ga pljuvali ranije (valjda se tesko deinstalira i spor je) ali se dobro pokazao u zadnje vreme.

ESET online nije našao ništa, NOD32 3.0.648 takođe, KAV je našao jednog trojanca, tako da, hvala na savetu za KAV, nadam se da će to da reši problem

@Rookie

Jel ste skenirali oba kompa i da li je pronadjen isti trojanac ?

I kod tebe je ista prica, cesto se srecem sa tim problemom kod ljudi, probaj i ti KAVom, resices problem sigurno...

Testiraću danas drugi, jer to drugar ne može sad, kod nas nisu povezani u mrežu, ali je korišćen isti fleš na oba kompa

KAV na drugom kompu našao neke druge viruse, ali rešio problem restarta i shutdowna, hvala još jednom

Nazad
Vrh Dno