Šta je novo?

Čudan problem

celawi

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2007
Poena
309
Cao,
Uopšte ne mogu da provalim koji deo ne radi. Priča ide ovako Smile
Kad upalim komp samo je vrteo ventilatore, neprestano je sijala lampica za hard i nije ništa pištalo. Monitor se uopšte nije palio. Posumnjao sam odmah u ploču. Kupio sam polovnu i zamenio je, ali sad je stvar ista samo što pišti prilikom paljenja. Prvi put pišti jednom dugo i tri puta kratko i posle toga pisti četiri puta kratko. Primetio sam da kad isključim CD-rom onda se ovo drugo pištanje (četiri puta kratko) ne čuje.
Promenio sam napajanje, grafiku i zamenio slotove RAM memorije i ništa. Takodje sam proverio i hard i on je ispravan.
Jel imate neki savet šta još da pokušam?

Ploča Asus A8N-E
Procesor AMD Athlon 64

Po ovome sto si napisao meni se cini da tebi ne valja ram, kazes da si menjao slotove sto znaci da imas 2 modula. Probaj svaki posebno, nemoj odmah da ih stavljas zajedno.

Imam samo jedan modul, a četiri slota. Stavio sam na svaki od ova četiri i ništa...
Ostaje mi da nabavim drugi modul pa da probam.

Nabavi drugi, provereni pa probaj, najverovatnije je u modulu greska

Danas sam stavio drugu memoriju i drugu graficku karticu i opet nista...onda sam izvadio celu plocu napolje misleci da je problem do nekog kontakta sa kucistem ili necim sl. i nista...
Jedini uspeh koji sam postigao to je da je drugi zvuk (cetiri kratka beepa) nestao kad sam napajanje za CPU cooler prebacio na drugo mesto na ploci...
Jedino mi ostaje jos da zamenim procesor, ali me buni to sto nigde u beep kodovima se ne spominje CPU?!

I ja imam sličan problem. Od jutros, komp ne pali, tj upali, ali ne iscitava bios. Non stop dvd skljoca, ali kada njega isključim, isto se dešava, tj ne dešava. :D
Kod mene nema pistanja.

Imao sam neki slican problem u skorije vreme sa nekom stariom plocom 775 soket .. Unutra je bio neki dual core 1600mhzx2 .. Uglavnom imao sam 1 signal u startu ( javlja da nesto nevalja ) Ta tri pistanja nisam imao ( to znaci da je vrisnuo ram .. na vecini ploca ) imao sam 4 pistanja ..( to je bilo za cpu ) Ja sam izvadio procesor .. Ocistio ga zamenio pastu produvao sve to kompresorom .. Sklopio i racunar je bacio sliku i sada radi koliko toliko normalno .. Pokusaj stim uspe nekada u 20% slucajeva kada se desi tako reci taj trip .. (ali posto kontam da si menjao pastu kada si menjao plocu ... Nzm da li ce kod tebe da upali..

Kod mene su ti simptomi na starom racunaru bili pre nekih 15ak dana,od 8GB DDR2 4X2 nije radio modul od 2GB,racunar se ukljuci kuleri rade,monitor se ne ukljucuje..nema pistanja.Prvo posumnjao na grafiku jer je stara ali ipak krenuo da proveravam memoriju,problem resen..ostavio 3x2GB module koji rade=1modul rikavela,mislim da je to i kod tebe.

Kod mene su ti simptomi na starom racunaru bili pre nekih 15ak dana,od 8GB DDR2 4X2 nije radio modul od 2GB,racunar se ukljuci kuleri rade,monitor se ne ukljucuje..nema pistanja.Prvo posumnjao na grafiku jer je stara ali ipak krenuo da proveravam memoriju,problem resen..ostavio 3x2GB module koji rade=1modul rikavela,mislim da je to i kod tebe.

Stavio sam drugi DDR1 modul i opet isti problem...bukvalno sam sve zivo zamenio (osim CPU), restartovao BIOS, ali problem je i dalje tu...

onda ti jedino ostaje da probas da li ces zamenom procesora da resis problem, ali ako si kao sto kazes sve promenio onda ti tu lezi problem

Stavio sam drugi DDR1 modul i opet isti problem...bukvalno sam sve zivo zamenio (osim CPU), restartovao BIOS, ali problem je i dalje tu...
Probaj CPU,malo mi je cudno kad kazes da se pistanje prvi put cuje jednom duuuugo :S meni se npr za ram nije culo nista,sve radi tj (kuleri svi daju znake zivota,samo nije palio monitor kao da je bez grafike)

:)))
A ja na prvom postu hteo da pomenem CPU. Imao sam sličan problem sa s.AM2 pločom, bio vrisnuo procesor, napon+nevešto rukovanje (ne moje :]) pomogli mu da vrisne.
A ja nisam znao , te prodao ploču za 5€, mislio sam da je ona problem :wall:

Samo da javim da sam popravio komp... Problem je bio u nekom kondezatoru na ploči koji je oslabio.
Hvala svima na savetima!!!

Pa cekaj, hoces da kazes da su obe ploce imale problem sa kondenzatorom? Ti rece da si zamenio plocu pa me cudi da je i druga neispravna tj da si kupio neispravnu.

Vrh Dno