Šta je novo?

Čudan problem sa računarom

Vladimir2101

Poštovan
Učlanjen(a)
01.01.2018
Poena
95
Pozdrav :)

Imam čudan problem sa računarom koji traje već duže vreme. Naime, pc može da se koristi bukvalno do prvog restarta. Nakon toga moram da vadim kabl za napajanje, restartujem cmos preko dvopinca pa onda iz biosa da bootujem windows. U suprotnom ako samo odaberem boot opcije i restartujem, gotovo. Ponovo moram da čupam kablove i restartujem cmos.

Znači bukvalno do prvog bilo kakvog restarta je pc upotrebljiv, nakon toga slede opisane akcije gore.
Izludecu..

Update sam bios, čupao ostale hardove i sve živo i ništa.. ne znam šta mi je činiti?

Ryzen 5 2600
Corsair lpx 8GB x 4
Strix GTX 1070
Asus TUF Gaming B550m PLUS

Uh da, sećam se prilikom kupovine nove matične (letos) da je bilo pitanje da li podržava ili ne jer na zvaničnoj listi ga nema. Medjutim na netu sam čitao da ljudi uspešno pokreću sa identičnim komponentama. Čini mi se i na forumu da mi je neki član rekao kako i njemu radi navedeno.

Ali vrlo moguće da je to, ajde bar da znam početne korake sad, do sad je bilo tumaranje..

Hvala :)

Probaj sa starijim BIOS-m. Nisam siguran oko druge generacije Ryzena ali su i 450/470 ploče gubile podršku za prvu generaciju kada se ubaci BIOS za Ryzen 5000.

Osim biosa možeš da probaš i kombinaciju memorijskih modula počev od jednog pa povećavaj broj.Ako ploča nema podršku za procesor sve je lutrija oko pravilnog rada iste.

Zvanično ga nema na listi,ali radi bez problema sa zen 1+,koliko znam gubi se podrška za one athlon-e sa bios 5000 serijom,za ryzen ne.

Probaću stariju verziju biosa posle pa ću videti. Isprobavao sam sa modulima ali sam izvukao samo dva i ostavio dva. Probaću sa sve single modulima..

Nazad
Vrh Dno