Šta je novo?

Čudan problem sa računarom

Dzikiii

Poštovan
Učlanjen(a)
13.03.2015
Poena
51
Pozdrav forumaši, imam jedan čudan problem sa računarom ali mi trenutno ne pada ništa na pamet šta bi mogao biti problem. Naime, računar radi normalno neko vreme, nekih sat-dva i onda se ugasi i pri paljenju piše čuveno ''Reboot And Select Proper Boot Device'' i nakon toga posle ugasim računar i nakon nekoliko sati sve ponovo radi kako treba, podiže se Windows ali se i ugasi nakon određenog vremena, zaista čudan problem. Šta vi mislite šta bi to moglo da bude u pitanju?

Računar je pre desetak dana sastavljen od nekih polovnih delova koje sam imao, radilo je 5 dana sasvim normalno i od tada se konstanto to dešava, svaki put nakon sat, dva. Računar ne bude pod opterećenjem jer jedina stavka koja se na njemu radi je surfovanje na Facebook-u.

Meni se desavalo slicno na starom racunaru...restartovao se sam od sebe na svakih 20-ak minuta, nebitno sta radio bio u idle ili ihrao igre

Ispostavilo se da je kod mene bilo napajanje...

Sent from my SM-N7505 using Tapatalk

Да ли се угаси или ресетује? Да ли се та порука јавља увек када га укључујеш или само после тог гашења? Шта се дешава када га користиш 5 минута па угасиш и упалиш или само рестартујеш?
Овако на први поглед делује да се нешто прегрева.

Meni se desavalo slicno na starom racunaru...restartovao se sam od sebe na svakih 20-ak minuta, nebitno sta radio bio u idle ili ihrao igre

Ispostavilo se da je kod mene bilo napajanje...

Sent from my SM-N7505 using Tapatalk

I ja sumnjam da je kod mene napajanje mada ne bi trebao da računar ne očitava hdd nakon gašenja.

Да ли се угаси или ресетује? Да ли се та порука јавља увек када га укључујеш или само после тог гашења? Шта се дешава када га користиш 5 минута па угасиш и упалиш или само рестартујеш?
Овако на први поглед делује да се нешто прегрева.

Ugasi se, poruka se pojavljuje samo kada se tako ugasi a ovako ne. To sa restartovanjem nisam probao.

Reset biosa na default za početak.
Potom kontrolišeš temperature prilikom rada.
Ako su normalne, pozajmiš od nekoga napajanje pa isprobaš sa njim.
Ako i tu nema napretka javi pa ćemo ići dalje.

Temperature su normalne, tu je i jedan Deep Cool 120mm hladnjak koji isto koliko toliko pomaže u hlađenju. Jedino što mi preostaje je da probam sa drugim napajem ali to ću morati tek sutra ujutru.

Proveri hard, po opisu problema 99% je do njega...Probaj takodje da mu zamenis sata kabal i molex od napajanja...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Problem je ustvari bila jedna sitnica, naime hard disk je u podešavanjima namešten da nakon 20 minuta mirovanja bude isključen i u tome je bila fora, to je sada isključeno i problem je rešen. Svakako promenjen je naponski i SATA kabl za svaki slučaj. Hvala svima na odgovorima :)

Nazad
Vrh Dno