Šta je novo?

Čudan fajl?

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Ne znam u kojoj sobi bih postavio ovaj moj problem, ali mislim da može ovde. Koristim XP.
Danas primetih da mi se na logičkoj particiji nalazi, već par dana, meni nepoznati, fajl sa čudnim nazivom (kvadrat a pored njega slovo U). Properties mi pokazuje da je fajl veličine nula, a kad prislonim miška na njega, balončić mi pokazuje da je veliki 25KB. Ne mogu da ga obrišem, primenujem, premestim, kada kliknem desnim tasterom u meniju nemam mogućnost da ga skaniram antivir. programom. Kada izvršim skaniranje iz samog AV programa, sve je u redu. Prosto rečeno, ne mogu mu ništa :smash: Postoji li neki način da ovo čudo obrišem?

U slucaju da je FAT particija, kreiraj boot disketu, podigni sistem sa nje i probaj da izbrises fajl iz DOS-a. Preporucujem ti da nabavis neki file manager, posto ne verujem da znas koji je ASCII kod tog kvadratica. Ako je fajl na NTFS particiji, postoji mali dos program koji omogucava da se takva particija koristi pod Dos/Win9x sistemima.
Ako ti je sve ovo komplikovano, probaj da nabavis Hiren's Boot CD koji ima gomilu alata i fajl menadzera, pa ces pomocu njih sigurno obrisati takav fajl.

BTW, jesi li mozda pokusao da skeniras tu particiju pomocu ScanDisc-a? Mozda i to pomogne?

jedino iz dosa, ako provalis kako da ukucas kockicu, ili eventualno iz dosnavigatora, posto tamo ne moras da kucas kockicu 😱

A da podigneš sistem sa diskete / CD-a [DOS] i probaš da ga obrišeš?

Zakasnio sam, nisam video šta su ovi iznad mene napisali... 😀

Poslednja izmena:
Taj fajl svakako ima neku extenziju. U DOS-u lepo ukucaj del *.extenzija pa ako nema drugih fajlova sa istom extenzijom u tom dir-u,obrisace samo taj.
Poz!

npetar je napisao(la):
Taj fajl svakako ima neku extenziju. U DOS-u lepo ukucaj del *.extenzija pa ako nema drugih fajlova sa istom extenzijom u tom dir-u,obrisace samo taj.
Poz!
Ne znam koja mu je ekstenzija ali kada ga gledam u DOS-u, gleda i on mene 😀 . Kvadrat koji se nalazi u imenu ima oblik čiča Gliše: oči, i usta koja mi se keze :-devil-: :smash:

Poslednja izmena:
LOL 😀 daj molim te uvati screenshot toga i postuj PLEASE !

Izvol'te 🙂

Prilozi

• Čiča Gliša.webp
    Čiča Gliša.webp
    17.3 KB · Pregleda: 87
npetar je napisao(la):
Poz!
Ovako izgleda Properties dotičnog fajla. Ne stojim dobro sa DOS-om (u svakom pogledu 🙂 ) pa bih te zamolio za malo detaljnije uputstvo. Fajl mi se nalazi na logičkoj particiji (D) u FAT 32 sistemu. Znam da uđem u DOS, navedem D: ukucam dir dobijem sadržaj diska a dalje 😛. Formatirao bih disk, ali imam 14GB podataka pa mi je teško da ih negde prebacim, tako da mi ostaje da mazim onu zverku :smash: ili da mi neko savetom pripomogne da eliminišem malu 😀

Prilozi

• Problematični fajl.webp
    Problematični fajl.webp
    15.9 KB · Pregleda: 75
Dabre, moj savet ti je da pre nego sto udjes u DOS, premestis sve ostale fajlove (sem ovog problematicnog) u neki drugi foleder. Zatim udjesh u DOS i kucash del *.*

ili deltree pa naziv foldera, mada sumnjam da ce hteti da ga obrise 🙂 Matori, navuko si "smajli" trip 😀 😀 😀 😀

Znači, ostaje mi samo da, prebacim podatke i ubrišem zverova 🙂 :smash:
Živi bili!

ma mani ga, sta ti smeta ? Sad ces da radis toliku gimnastiku zbog jednog cica glise 😀 aj da zauzima 10gb, ali za 1kb....

brate, nije 1kb, ceo klaster... možda i celih 16k! poveo bih ja računa o tome... 😀😀😀

elem, odlepio bih da mi je u kompu fajl koji ne mogu da ubijem 🙂

@dabar: napravi butabilnu disketu, iskopaću negde prilagođen norton commender koji staje na 300tinjak k, pa ću ti ga šinuti na mail, a ti samo prekopiraj to na disketu, pokreni, nađi, ubi fajl... 😉

Ubih skota! :smoke: Napravio sam čitavu vratolomiju sa prebacivanjem podataka sa mog na sinovljev disk pa vraćanje nazad. Što reče nidza ne volim da mi se bilo kakav uljez vrzma po računaru.

Nazad
Vrh Dno