Šta je novo?

Čime čistiti display na iMac-u

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Naručio sam onaj iKlear sa ebuya, stigao mi je, ali odavno nisam video gore sredstvo za čišćenja, samo mi je umazao display, ostavio raznorazne fleke, a o time kako je antistatičan ne bih ni da govorim.... užas. Apple ga preporučuje. Pa ne bih više ni apple miša sa njim čistio. Ne znam kakav je idrops. Jel ima neko neku preporuku?

Ja moj cistim nekim sredstvom za stakla, odlicno cisti a i ne ostavlja nikakve fleke, a krpu sam uzeo neku mikrofiber u maxiju koja savrseno radi posao kako suva tako i mokra...iskreno da ti kazem nikad nisam kupio neku specijalizovanu tecnost za ciscenje, ovo mi je drugi iMac koji tako odrzavam i nemam nikakvih zamerki

Pronto Multi Superficie u spreju i magicna krpa, posle toga mikrofiber (cleaning cloth) krpa za eventualne ostatke spreja.

Poslednja izmena:
Zar multisuperfice nije malčice jak, da ne uništi ovaj premaz ako ga uopšte ima. A koja je to tečnost koju pominješ Atm0

cemu tema?
najuglacenije povrsine,najsjanije "piano/lakirane" mozes da predjes povrsine sa obicnom MICROFIBER krpicom...
mozes prvo necim mokrim,tj nakvasenim pa onda suvom mikrofiber....

p.s. razumem tvoju agoniju dobro,jer od pre 2-3 godine od kada sam AKTIVNO poceo da koristim touchscreen telefon,pa jos kada je dosao 3G sa svojom "glatkom" pozadinom, totalno sam ludeo... onda sam uzeo onu mikrofiber krpicu sto se koristi za naocare, i to je to...da li je masno, prasnjavo, sluzavo ili ljigavo, telefon/i svaka druga povrsina posle toga blista.

ne trebaju ti neki kojekakvi preparati i shoping raznoraznih hemikalija,jer to je glupost, prvo otklonis mikrocestice sa vlaznom krpom (potencijalne cestice koje bi ti ostetile ekran sa suvim brisanjem,mozes ili vodom ili nekim MER GLASS sredstvom xD) i onda suvom mikrofiber...nema boljeg

Zar multisuperfice nije malčice jak, da ne uništi ovaj premaz ako ga uopšte ima. A koja je to tečnost koju pominješ Atm0

Pazi, superficie koristim samo kad imam sasusene kapljice i tackice po ekranu (na krpu pa vlazna krpa na ekran, nisam nikada direktno), i potrebno je da prodje dosta vremena kako bi se ekran dovoljno "zaprljao" da bi ga uopste koristio.A generalno, ne bi trebalo da pravi probleme zbog jacine, koristio sam ga na MBP u Glossy i Antiglare varijantama i nikada nije bilo nista problematicno.

Suva mikrofiber krpica od naocara radi posao odlicno kod otklanjanja muzgavosti i otisaka prstiju. Tako da je i ona vise no dovoljna.

Btw, Asepsol kapiram da je najbolje resenje. ;)

Ma šta će vam specijalne krpe i tečnosti.

Ja u ekran svog MacBook-a (stakleni glossy) dahnem iz usta i obrišem rukavom kad vidim da je zamašćen. :d

Ne znam zasto se toliko tripujete sa supersredstvima sa ebaya za ciscenje monitora. Ne treba ti nista vise od fine krpe i sredstva za pranje prozora.

iDrops sluzi za uklanjanje ogrebotina, ne za chishcenje :)

Ja za ekran Macbooka koristim neki Hama sprej koji odlichno i lako chisti sve masnoce. Za prashinu moze bilo kakva krpa za optiku...

Da li sredstva sa alkoholom otpadajuju, pošto ja bolje sredstvo za ćišćenje prozora od MerGlassa (sa alkoholom) nisam u životu video.

Ne razumem zashto pokushavash sam da nadjesh formulu koja je dobra, jednostavno uzmi ono za najosetljivije stvari, recimo naochare, to nikako ne moze da bude loshe za bilo kakvu vrstu stakla...

Obican LCD cleaner (gel u formi spreja) iz mercatora za 150 kinti + mikrofiber krpa mi obavljaju posao vec godinu dana. Skida sve zivo sa monitora i antistatican je. Cak mislim da se proizvodi u Srbiji.

^ antistatican xD to mi se svidja....znaci dinamichan ;D

^
j5xszr.jpg

Ja koristim isključivo ovo za brisanje ekrana.

bolje i da je antistatic, nego metastatic ;D

Magicna krpa + topla voda = WIN

Zar multisuperfice nije malčice jak, da ne uništi ovaj premaz ako ga uopšte ima.

Koristio sam ga kad sam cistio iPod touch pre stavljanja zastitne folije

Sumnjam da je neka veca razlika u ekranima

Also imam jedno glupo pitanje , ali cisto da pitam

Da li si kojim slucajem brisao ekran a da se nije skroz ohladio?

Koristio sam ga kad sam cistio iPod touch pre stavljanja zastitne folije

Sumnjam da je neka veca razlika u ekranima

Also imam jedno glupo pitanje , ali cisto da pitam

Da li si kojim slucajem brisao ekran a da se nije skroz ohladio?

Jesam danas, i izgledao je kao da sam prstom pokusao da ga obrisem, tj bilo je potrebno glancanje, pa sam uzeo asepsol i ocistio bez po' muke. ;)

20e za mikrofiber krpu???

Baš i ja htedoh da pitam šta još radi ta krpa od 20e?

Krpa od 20€ ima neverovatnu moć iskušavanja i privlačenja hejtera u Apple sobe. :)

Nije mislio direktno na tebe.

Nije valjda na mene mislio? :p

Ja zapravo i ne vidim koja je povezanost mikrofiber krpe od 20e sa apple-om...
Sta, obicna MF krpa od 500 din (i to lux kvaliteta, jer inace kostaju i po 150 din) nije dovoljno dobra? Ma aj'te, molim vas.

Batalite prepucavanje kroz forum. Postoje sredstva za čišćenje i postoje cene proizvoda za čišćenje. Dečko je mislio uopšteno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno