Šta je novo?

Čemu služi crni sunđerasti filter koji sam dobio uz klimu?

• Začetnik teme Začetnik teme xygo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xygo

Zapažen
Učlanjen(a)
16.05.2024
Poena
15
Uz Midea inverter u onoj kesici gde su uputstvo, daljinac i držač za daljinac, ima neki kao filter, crni, liči na one kao od aktivnog uglja...
Čemu to služi uopšte, gde se stavlja i zašto je odvojen?

Koje je velicine?

unutrasnja jedinica kada se podigne poklopac videces vec gde mu je mesto

Trebalo bi da sluzi da naprskas - natopis neki miris, koji ce posle da mirise iz klime

Isto sam ja dobio uz vox ihd12 dva takva filtera. Neki antifungi i neki sa jonima srebra. Sad ne znam sta da radim sa njima? Da li ja trebam sam da ih ubacim ili su to kao jos po jedni dodatni za rezervu? Nisam bio tu kad su majstori ugradjuvali klimu, ostavio sam tetku da ih sačeka i da im otvori...ona žena pojma nema. Sad mi čudno da ih nisu stavili ako treba, a ne čačka mi se bez potrebe da ne zeznem nesto.

Isto sam ja dobio uz vox ihd12 dva takva filtera. Neki antifungi i neki sa jonima srebra. Sad ne znam sta da radim sa njima? Da li ja trebam sam da ih ubacim ili su to kao jos po jedni dodatni za rezervu? Nisam bio tu kad su majstori ugradjuvali klimu, ostavio sam tetku da ih sačeka i da im otvori...ona žena pojma nema. Sad mi čudno da ih nisu stavili ako treba, a ne čačka mi se bez potrebe da ne zeznem nesto.
Glupost, nema potrebe za tim.
Vise je marketing nego sto ce ti koristiti necemu.

Mislim da su to rezervni filteri koji su već u klimi,imam istu takvu sa istim zamenskim filterima

Evo malo pre sam otvarao poklopac klime. Sem onih klasičnih mrežastih filtera ja nisam video ni jedne druge. Sve i da su zamenski ja ne znam gde se nalaze da ih zamenim. 😂
P.S. Kontam ja da je to sve marketing, al ako vec ima zasto da se ne postavo. Kolko god beskorisni opet su korisniji u klimi nego u kesi u fioci.
I pri kupovini novog auta imamo 95% bespotrebnih sistema i dodataka pa ih još i masno plaćamo.

Poredjenje je vise kao kad bi kupio auto i u opremi imao "premium vazduh" u gumama fabricki.

A jeste ti poredjenje do mo*ega. Bez uvrede. Poredjenje bi bilo egal kada u novom autu dobijes one jonizatore, ozonizatore i mirišljave filtere kabine. Upotrebna vrednost identična, a po katalogu plaćaš kao dodatnu opremu par stotina evra više (u ovom slučaju kao vrednost cele ove vox klime).
Kako kod, složili smo se da je upotrebna vrednost toga mizerna i da ne polemišemo dalje o tome.
Ako neko ipak zna gde se nalaze ti filteri i kako se menjaju neka podeli znanje. Hvala.

Uz Daikin FTXF35D se ne dobijaju ti filteri, samo standardne mrežice.

Cistio sam pre neki moju Mideu Breezless i videh te filtere, male crne mrezice koje se kace na postojece velike mrezaste filtere ali nisam mu znao namenu... Inace, na velikim filterima, od prilike na srediti ima leziste za taj mali crni sundjerasti filter.

Nazad
Vrh Dno