Šta je novo?

Mobilni net na 15 dana: koji provajder i posto?

poglavicas

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2012
Poruke
4,488
Poena
475
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600
Matična ploča
Asus B550M Prime wifi
RAM
64GB DDR4 3200MHz
GPU
AMD Radeon RX6600 8G
Storage
1TB PNY CS3030 + 1TB Kingston NV2
PSU
LC6550
Kućište
Deepcool Matrexx 30
Monitor
AOC Q3279VWFD8
Miš & tastatura
Redragon Apas K535-KR
Laptop
Lenovo ThinkBook 14 G3 AMD 4700G
Mobilni telefon
Poco F3
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba mi nesto mobilnog interneta na 15 dana na lokaciji na kojoj i Vip i mts i Telenor imaju 3G signal.

Obzirom da je reč o periodu od 22.7. do 6.8. razmisljam o tome da li je isplativo uzeti nove mts net pakete bez ugovorne obaveze, ako se plaća proporcionalno broju dana, da odem u ponedeljak po karticu, i onda tamo pocetkom avgusta da raskinem ugovor za taj net.

Ako cu platiti pretplatu za 10+6 tj 16 dana, podeljeno u dva mesečna računa, što je negde oko 350 dinara, a dobijem za taj novac 3GB u julu i još 3GB u avgustu, to je ubedljivo najbolja ponuda.

Samo ako neko moze da potvrdi da li se dobija pun iznos saobraćaja i na novim net paketima iako se ne koristi ceo kalendarski mesec?
 
VIP Online 500MB besplatno?
 
Koliko se sećam minimalna važnost postpaid ugovora je 3 meseca?
Mislim onda kada se ne potpisuje ugovorna obaveza sa aparatom.
 
To vec imam, ali ako bi dokupio 1GB za jul, i 1GB za avgust, to bi bilo vec 500 dinara, mislim da za taj novac mogu da uzmem 3 + 3 GB kod mts-a... Samo ako se dobija pun saobracaj...
 
Meni treba samo SIM bez modema naravno... tako da bi trebalo da nema nikakve ugovorne obaveze.
 
Znam, ali koliko se sećam (barem je ranije bilo tako) da kada se potpise ugovor za postpaid, mora da se koristi najmanje 3 meseca. Pričam baš o tome kada uzmeš samo karticu bez ičega. Ne znam da li se sada nešto promenilo.
 
Poglavico, ako se dobro secam vec si se ovako nesto igrao pa te mts "odvalio".. Ako nisi ti onda moje izvinjenje unapred :)
 
Jesam prosle godine al sa control mobilnim netom i to se zavrsilo na moju stetu... Ali posto su ovi novi paketi kao cisto postpaid a nisu hibridni ipak postoji razlika. Ono konkretno sto me zanima da li ako uzmem paket dobijam pun saobracaj kao kod klasicnog postpaida bez obzira sto sam ga uzeo 10 dana pre kraja meseca, odnosno raskinuo ugovor sledeceg mesecarecimo 6-7...
 
Zovi korisnicki i pitaj :) Toliko znaju.
 
Ne znam zašto lepo ne napišu na sajtu ima li, ili nema ugovorne obaveze. Meni treba neko rešenje za mesec dana, telenor surf 10 (5+5 GB 1190 din) mi najviše odgovara, nema ugovorne obaveze, dok kod mts-a i vip-a mi se čini da je 12/24 meseca.
 
Uzmi VIPOnline koji je 500mb besplatno, a kupujes dodatke 1GB=249din. Bez modema i ugovorne obaveze. Imas i VIPonline9 za 1100rsd=9GB, pozovi 1234 za uslove.
 
Poslednja izmena:
Po onome što piše na sajtu tarifni dodatak 500 MB = 290 din, a maksimalna brzina u vip online je 3 Mbit/s. Skupo i sporo.
Vip online 9 je već puno bolje (6 Mbit/s), bez ograničenja 5 GB noću i 5 GB danju kao kod telenora (surf 10 21 Mbit/s), kod koga je internet tarifni dodatak još skuplji 300 MB = 300 din.

Kod mts-a nema pogodnog paketa (ima 3 pa 15GB), a dodatak 500 MB = 300 din.

Ispada da je vip trenutno najpovoljniji.
 
Resio sam, sutra uzimam 3GB paket kod mts-a, dobijam 3GB do kraja ovog meseca, i jos 3GB u sledecem.

Placam proporcionalno broju dana, i nema nikakve ugovorne obaveze (SIM only).
 
Da li je moguće koristi vip pospejd internet 1 mesec i koliko ranije treba podneti zahtev za raskid? Treba mi mobilni net na mesec dana, pa da ne bude kao sa ostalim postpejd ugovorima da mora još 1 mesec nakon raskida da se plaća (negde to pročitah, ne znam da li je još uvek aktuelno).
 
Da, ali ima ugovorne obaveze od min 12 meseci, od kojih je 500 mb free prvih 6 meseci. Svi ostali postpejd internet paketi su minimum tri meseca. Sad sam pitao na Ušću pošto sam bio u prolazu i zaprepastio se odgovorima pošto toga uopšte nema na sajtu. Totalni zbun.

Edit: gledam sad na sajtu, lepo piše može bez ugovorne obaveze.
 
Poslednja izmena:
Septimus, hvala na odgovoru, uzeo sam na kraju obe kartice i uspeo da se objasnim sa operaterima u vip-u.
Na vip online se zaključuje ugovor od 6 meseci, pri čemu se svakog meseca dobija 500 MB free. Cena je 200 din prvog meseca i sledećih pet ništa. Nakon toga kartica bi trebalo da postane pripejd i ugovor se ne produžava automatski, ali mi operaterka reče da bi za svaki slučaj trebalo nakon 6 meseci otići i proveriti. Važe džoker dopune za čiju aktivaciju se mora zvati korisnički servis (ne može preko poruka). Maksimalna brzina je 3 MBit/s. Za ostale internet postpejd varijante je min. ugovorna obaveza 3 meseca. Inače, za ovu karticu treba upit u kreditni biro.:confused: Batica na Ušću je bio malo zabagovao. Kod mts-a je sve jasno, 3 GB mesečno za 690 i prvog meseca +200 bez ugovorne obaveze. Još me operaterka u vip-u ubeđuje kako je nemoguće da ugovorna obaveza bude manje od 3 meseca kod bilo kog operatera i da ja to nisam lepo razumeo (za mts).
 
Samo da znas da dzoker moze da se aktivira online preko vip online portala koji sluzi za aktiviranje dodataka, upit stanja itd.
Nalazi se na http://www.vipmobile.rs/netcentar

Poz :)
 
Poslednja izmena:
E, hvala na infu, gospođica u vip-u je tvrdila da ne može drugačije, osim zvanja korisničkog. :)
 
Nema gori korisnicki nego taj u Uscu ili onaj u Delti, valjda jer padaju na nos od posla, no svejedno minus za VIP. Ovaj korisnicki kod mene je prilicno dobro informisan. :)
 
@poglavica:
Ja tako uvek radim kad mi dodje neki gost iz inostranstva, uzmem SIM only MTS Mobilni postpejd net, dam mu SIM i eventualno USB modem i raskinem ugovor kad vise nije potreban. :)

Nisam znao za Vip Džoker, dobro zvuči. Moze li se taj ugovor raskinuti kad pozelim? Nema sitnih slova? Ili proporcionalno dodeljenog saobraćaja? ;)

Vip Online 0 ne zahteva ugovor, samo se doda Džoker, sto je vrlo cool. Koliko traje dodatak kada se doda? Za neku manju povremenu potrosnju. Hvala na otvaranju očiju!

Vidim da posle nema ni smanjene brzine. Kod MTS-a ona je 64 kbps i to je potpuno neupotrebljivo - probao sa "lakim" sajtovima. Bench nije od tih. ;) Mislim da je upotrebljivi min 128 kbps, sa 64 mozes da se slikas, tako da je kao i da nemas.
 
Poslednja izmena:
Vip Online 0 ide na 6 meseci, svakog meseca 500mb free. Dzoker dodatak, kao i svi ostali dodaci, po zelji. Posle 6 meseci prelazi u prepaid.
Imas u vip postpaid temi veceras. Prebacicu ovde taj post.
 
Posle 6 meseci prelazi u prepaid.
Na satu piše:

"Za ovu tarifu se možeš odlučiti bez ugovorne obaveze, bez USB modema ili uz USB modem, u skladu sa cenama prema važećem cenovniku."

Aha, ali to i dalje znači ugovor na neodređeno ("bez ugovorne obaveze"). Kapiram. Hvala!
 
Vec imam Vip online 0, kako su meni objasnili, imam mogucnost da neograniceno budem na toj tarifi, ali po potrebi da aktiviram dodatke (džoker) ako hoću da koristim nakon isteka 6 meseci. Jer nakon 6 meseci neću dobijati nikakav saobraćaj.

Što se mts-a tiče, novi ugovor za Mobilni net 3GB uzimam danas, raskinucu ga pre 10. avgusta,a dobijam 3 GB do kraja jula + 3GB u avgustu za nekih ~ 550din sa sve taksom za SIM karticu.

Kod Vipa bi sa dva džokera imao 1500 + 1500MB za ta dva meseca a ovde imam duplo više, za skoro istu cenu.
 
Aj i ja da pitam, pa da mi odgovori neko ko ima iskustva tj ko je vec isprobavao i testirao itd... Uglavnom trebam sledeceg meseca da idem za Prokuplje u posetu rodbini bla bla i nemaju net.... A meni zbog posla treba ali sta je problem isao prosle godine lepo se spremio uzeo telenorov bez ugovora odem tamo ono veza puca konekcija nmz ni 10-20kb/s da izvuce i 5 dana bio prakticno bez neta i izdangubio poslovno -.- E sad meni dnevno treba ne vise od 500 mb a planiram biti max 5 dana znaci nekih 3gb bi mi bilo i vise nego dovoljno, ali je problem sto i ne znam koji net im tamo radi, znaci sta uzeti, gde mi je najpovoljnije itd, treba mi samo kartica posto mogu preko moba da nakacim lt i idem na net koji vucem sa moba na lt. Da rezimiramo, mts/vip? Koji paket itd, sta da kazem kad tamo odem, sta da pitam itd ? Pretpostavljam da trebam da sklapam ugovor itd, koliko bi me sve to iznelo na kraju tih 5-6 dana sto bi koristio? Valjda cete skontati :) Hvala!
 
Imaš na temi o prepaidu, odličan je ovaj MTS .... Uzmi internet ... 100 dinara 500 MB posle manja brzina ,,,, posle doplatiš 100 dinara i opt uzmeš 500 MB .... a ako preteklo od prethodnog, saberu ... ali to možda samo ako doplatiš dan pre isteka stare ...
 
Samo da javim, ugovor raskinut, znam kolko treba da platim sve ok, a dobio sam 3+3 GB.
 
Nazad
Vrh Dno