Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
09KMCC instalirana, na oko mi je ružnija od 12MLCE, testiraće se na zimu kako radi 😀
Višak cevi namotan iza klime, dodate gume protiv vibracija, spoljna mi ne deluje ništa manje od 12LMCE.

Jeftinija 10 hiljada od Solstice 9, zanimljivo...cekam cenu da vidim u skorije vreme za ove dve klimice.
Extra izgleda ugradnja spoljne, bas fino.

Jeste, majstor iz komšiluka koji je ugrađivao i predhodnu, porodični posao, otac mu je kod komšije 2008. ugradio on/off LG-a koji i dan danas radi, to mi je uvek merka 😀
Naravno nije brzo kao kod ovih modernih, instalacija potrajala 3 sata ali stvarno nema šta da čovek zameri. Ostaje mi da skratim/promenim garnišnu u sobi, smislim gde ću printer koji je do sada stajao na ormaru ali generalno je to to.
Solstice 9 je i meni bio jako zanimljiv, unutrašnja je samo 73cm široka, ali opet nema proverernih informacija kako moduilira, novi model. Plus i sam majstor kuka na buku i tandrkanje koja hoće da se pojavi kod Midea.

Jeste, majstor iz komšiluka koji je ugrađivao i predhodnu, porodični posao, otac mu je kod komšije 2008. ugradio on/off LG-a koji i dan danas radi, to mi je uvek merka 😀
Naravno nije brzo kao kod ovih modernih, instalacija potrajala 3 sata ali stvarno nema šta da čovek zameri. Ostaje mi da skratim/promenim garnišnu u sobi, smislim gde ću printer koji je do sada stajao na ormaru ali generalno je to to.
Solstice 9 je i meni bio jako zanimljiv, unutrašnja je samo 73cm široka, ali opet nema proverernih informacija kako moduilira, novi model. Plus i sam majstor kuka na buku i tandrkanje koja hoće da se pojavi kod Midea.
Čudo Božje je postalo vidjeti urednu instalaciju, na to sve ima ove prave masivne podloške! Nije samo ružnija od LMCE, nego i mnogo nježnija, ipak je LM baš zvjerina 🙂
Sretno i da dugo posluži!

Nije to isto. Modul koji je fabrički se ugrađuje u klima uređaj, u aplikaciji daješ komandu i preko WiFia klima odreaguje.
Ovaj BroadLink je IR WiFi, to znači da imaš dodatni uređaj koji je uboden u struju, postavi se negde gde vidi klimu, i on zapravo emulira komande daljinskog upravljača.
Tehnički radi isti posao, ali mora da bude negde postavljen gde može da "dobaci" do klime, treba mu utičnica za USB kabl, ne možeš da očitaš zadate temperature itd, već samo šalješ komande.

Inače LMCE i KMCC imaju identični daljinski, radi i na istoj frekvenciji, sad moram da vodim računa gde ću da ga uperim, sreća i inače ima loš "ugao" hvatanja komadni🤣

Pa ako je za hlađenje i živiš sam ima smisla, za grejanje ne znam šta bi stalno čakao sa klimom? Naravno izuzimam vikendice i slično gde mnogo znači mogućnost da se klima uključi koji dan ranije.

Sve na daljinu ide, daljinski sklanjam. Mora Fujitsu wifi da ugradi. Kakva je to politika🙂
Pogledaj da li negde ima da se nadje ASHG09KMCF, ona ima ugrađen WiFi modul, viđao sam je u ponudi kada sam gledao, ali nije bilo cene, a kako meni nije bio bitan WiFi nisam mnogo ni jurio.

Bez wifi mi ne vredi klima, znaci nije onda 47 hiljada nego 60 u startu za 9ku. Onda Solstice opet
mislim da nisi razumeo astmaria. broadlink simulira daljinski od tvoje klime, mora da bude u njenom vizuelnom dometu, a ti sa broadlinkom ostvaruješ vezu putem wifi-a. uključuješ, isključuješ klimu, menjaš temperaturu itd. mislim, ne mora da bude baš broadlink, ima raznih u ponudi i svakako je jeftinija varijanta.

Ma da, verujem.

Realno je besmisleno ako se greje da klima stoji visoko na zidu, logicno je zbog termodinamike. 🙂

Hladjenje gore, sto vise. Grejanje sto nize (parapetna idealna).

Ne znam zasto se parapetne daleko vise ne preporucuju kada je u pitanju grejanje...

@Marko.81: Nema grejac i stoji natkrivena, stan je u pitanju.

Poslednja izmena:
Ma da, verujem.

Realno je besmisleno ako se greje da klima stoji visoko na zidu, logicno je zbog termodinamike. 🙂

Hladjenje gore, sto vise. Grejanje sto nize (parapetna idealna).

Ne znam zasto se parapetne daleko vise ne preporucuju kada je u pitanju grejanje...

@Marko.81: Nema grejac i stoji natkrivena, stan je u pitanju.
Pazi sve si upravu skroz.Samo i letos na hladjenju se pokazala jako fino znaci nije ona nista kaskala za nekom zidnom...tako da ko uzima klimu za grejanje topla preporuka za (podnu) parapetnu klimu..

Ja se samo pitam da li se Fuji dobro kolje recimo sa Daikin po pitanju grejanja, recimo ako poredimo 12btu modele za slicne pare ?

Nazad
Vrh Dno