Šta je novo?

Legendarni Atari 800XL se vraća: mehanička tastatura, HDMI i originalne igre posle više od 40 godina

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
The-Atari-800-XL.webp

Legendarni Atari 800XL se vraća: mehanička tastatura, HDMI i originalne igre posle više od 40 godina​

Atari THE 800XL vraća legendarni osmobitni računar sa mehaničkom tastaturom, HDMI izlazom, originalnim kertridžima i 25 ugrađenih igara

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...mi-i-originalne-igre-posle-vise-od-40-godina/

Moj prvi računar. Prvi napisani kod sam imao na njemui. Ako bude dostupanm kod nas, obavezno uzimam. Nedostajaće mi kasetaš, ali i ketridži će da posluže 😊

£200.

Kako smo bili srećni kao deca. Živim za to druženje i multi igranje po kućama, a onda dođe internet i uništi sve...

Nije, već su svi prešli u igraonice, a posle su i one pukle. Psihički ih jeste ubio, jer nisu ni svesni toga. Ja se krećem i non stop sam negde, a za druge nisam baš siguran.

Nije baš sve tako crno. Sada lika koji nas nervira samo kikujemo iz partije. Ranije nam mama nije davala da ga bijemo u dnevnoj sobi. Multiplejer na istom uređaju i dalje postoji, čak je i bolji danas nego pre 30-40 godina. To vreme može samo da mi nedostaje jer sam bio mlađi i niočemu nisam morao da brinem. Ostalo je sve na strani današnjice.

@vlayza pa, zašto bi sada morao da brineš o nečemu? Ja se trudim da imam što manje obaveza i da umesto toga obezbedim sebi slobodno vreme za stvari koje me ispunjavaju. Sve može, samo kada imaš oko sebe ljude koji isto tako funkcionišu i ne jure za parama. Glavna stvar je ne jurcati za novcem i vremena ćeš imati. 😀

Koliko je Atari bio popularan na ovim nasim prostorima?
Koristio sam Commodore 64 i to najvise u prvoj polovini 90ih kada se popularnost tog racunara smanjila a bas me zanima koji su racunari kod nas bili popularni pre toga.
By the way najpopularniji nas it casopis Svet kompjutera u okrobru slavi 42. rodjendan.
Ovde mozete osveziti secanje na igre sa retro kompjutera koje ste mozda imali.

Posle originalnog ZX81 sam prešao na Atari 400 i imao sve (uključujući i konzole) modele do 1040ST, Commodore nisam nikada imao. Daleko od toga da sam bio klinac ali sam ipak uživao sa njima. BBS preko 300 baud modema jeste bio davljenje a lan party mnogo kasnije.

Nazad
Vrh Dno