Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto se prethodni vlasnik rastao sa ovom mašinom?
Prica je da je neka kuca u danskoj renocirana...klima poslata vamo...inace identicna je i spoljna i unutrasnja kao moja obicna 12ca CS-CU- RE12QKE...naracno ova moja 12ka nije nordic ali bukvalno su filteri unutrasnje identicni 😅 mada vrv je to i do godista 2014 i 2015 malezija 🤗

Za kmcc šta piše u vezi filtera:

Filteri: Opremljena filterima protiv prašine, polena i jonizujućim filterom za miris.

Da li je to standard kod Fujitsu ili ipak nešto vezano za srednju klasu?

Da li bi 09KETA bila dovoljna za grejanje sobice od nekih 12m² (slabija izolacija, nizak plafon, 2 izložena zida, komšije iznad) ili da dodam za All Easy Pro 12?
Nešto treće, možda...?

Pa imaš i 07 KETA, dovoljna za tu kvadraturu. Ja uzeh za istu površinu 09 KMCC jer KETA ima preširoku unutrašnju. 12 nemoj nikako.

Za kmcc šta piše u vezi filtera:

Filteri: Opremljena filterima protiv prašine, polena i jonizujućim filterom za miris.

Da li je to standard kod Fujitsu ili ipak nešto vezano za srednju klasu?
Standard. Al' to je tako malo da ne znam ima li nekog izmerčjivog efekta. Bukvalno dva dodatna filtera dimenzija 5*20cm. Ja verujem da kroz njih prođe 1% vazduha, jer sve ide okolo, putem manjeg otpora. Mada Fujitsu standardno ima dobar kvalitet onih mrežica što hvataju prašinu

Hvala svima na odgovoru. Od početka sam bio razmišljanja da idem sa 2 devetke KETA u spavaćim sobama i jednu 14KMCC za dnevnu za šta ću i najverovatnije da se odlučim. Šaljem sliku prostora spavaćih soba koje su po 16m2 i hodnik koji je takođe 16m2. Jedina mi je nedoumica da li će te dve devetke moći da uhvate i malo od hodnika da ugreju. Crvenom linijom sam označio poziciju klime.

Prilozi

• IMG_20261008_135434.webp
    IMG_20261008_135434.webp
    82.8 KB · Pregleda: 37
Hvala svima na odgovoru. Od početka sam bio razmišljanja da idem sa 2 devetke KETA u spavaćim sobama i jednu 14KMCC za dnevnu za šta ću i najverovatnije da se odlučim. Šaljem sliku prostora spavaćih soba koje su po 16m2 i hodnik koji je takođe 16m2. Jedina mi je nedoumica da li će te dve devetke moći da uhvate i malo od hodnika da ugreju. Crvenom linijom sam označio poziciju klime.
Jesna Devetka ce ti lagano, do minusa, grijati sobu i hodnik i jos prebaciti u drugu sobu

Zaboravih na veličinu unutrašnje, u sobi je tesno...
Znači, trebalo bi da odradi grejanje?
Hoće, samo onda gledaj ovako:
09KETA - 95cm široka unutrašnja
09KMCC - 84cm široka unutrašnja (maltene ista klima kao KETA što se tiče performansi)
09KPCA - 79cm, nešto slabija od ostalih

Dobro sam naleteo diskusija u toku.
Imam problem da je od vrata ulaznih do prozora koji su bas visoki skoro do plafona posto je zgrada iz 1933 god ali je pvc - zamenjena drvena stolarija odavno.
Ima oko 85cm sto je knap za mnoge unutrasnje jedinice.

Da li i tu da idem sa Fujitsi 7btu ili 9 ako je prostorija 20kvadrata a visina laganih 3.33m ? Za grejanje je prvenstveno pitanje da li ta neka sedmica to moze da pokrije ?

Stigla krmaca , cekam ugradnju. 🙂

20261008_161207.webp

Razlika u ceni nikakva, dimenzije unutrašnje iste na 7 i 9, visoki plafoni, sigurnije devetka.

Dal je realno da im taj usb wifi za starije modele bude 100e ? to je pola vox klime 😱
Koja je alternativa za to, ima neka kineska kopija da radi isto aplikacija njihova ili smart uticnica ili integrisan neki wifi relej ?

Ovako nesto ?

20261008_170504.webp

Poslednja izmena:
Dobro sam naleteo diskusija u toku.
Imam problem da je od vrata ulaznih do prozora koji su bas visoki skoro do plafona posto je zgrada iz 1933 god ali je pvc - zamenjena drvena stolarija odavno.
Ima oko 85cm sto je knap za mnoge unutrasnje jedinice.

Da li i tu da idem sa Fujitsi 7btu ili 9 ako je prostorija 20kvadrata a visina laganih 3.33m ? Za grejanje je prvenstveno pitanje da li ta neka sedmica to moze da pokrije ?

Stigla krmaca , cekam ugradnju. 🙂

Pogledajte prilog 556140

Г profili pa je udeni negde, primer:

Dal je realno da im taj usb wifi za starije modele bude 100e ? to je pola vox klime 😱
Koja je alternativa za to, ima neka kineska kopija da radi isto aplikacija njihova ili smart uticnica ili integrisan neki wifi relej ?

Ovako nesto ?

Pogledajte prilog 556148
Ja koristim dmart kineske uticnice za potrosnju a kineski ir za kontrolu same klime...

Napiši razlog ludila.
Slično je montirana kod supruge u lokalu 10god stoji.

Uzme bele ili koju boju ima može i da ofarba sprejom, stavi kraće i ne vide se odnapred uopšte (tako je kod mene).

Ja sam se zagrejao skroz da uzmem i za decju sobu klimu, razmisljam...9kmcc ili 9 extreme...jos se mislim sta bi u pm

Znaci ako budem uzimao za 16m2 izolovane sobice, da gledam 9ku . Ma i ja kapiram 9kmcc zbog dosta velike unutrasnje od Keta.

Kolika je unutrasnja od 9kmcc? kada je vec od 07/09Keta ---> 95cm

Poslednja izmena:
Koja je sad procedura za ugradnju posto je Fuji, ovi sa spiska unije servisera ?

Na onom Viacom papiru pise da moze samo iskljucivo od strane cool shop-a ili ne vazi garancija 😱
Ja sam doduse u napomeni napisao da mi rezervisu servisera mada sam iz Panceva ali kako god.

Može Viacom da trubi šta god hoće, zakon je jasan. Dve godine garancije odnosno saobraznosti imaš bez obzira na sve, ovo ostalo što daju preko, tu mogu da uslovljavaju.

Može Viacom da trubi šta god hoće, zakon je jasan. Dve godine garancije odnosno saobraznosti imaš bez obzira na sve, ovo ostalo što daju preko, tu mogu da uslovljavaju.
A kakva je praksa te dve godine ako ugradi neovlasceni servis? Tacnije neko nema pecat na garanciji i dodje do kvara same klime?

Nazad
Vrh Dno