Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Da li može unapred da se zna ,koja služba će je dobiti paket ,za dostavu ? Stvarno je bezobrazno da za neke male i jeftine pošiljke pošta naplati 200-300 dinara, poštarinu ili šta već.

Evo i meni današnja porudžbina Selection standard odmah poslata, i odmah dobila Lr....Nl kod, znači donosi pošta. Prethodnih oko 2 meseca su sve sa ovom vrstom slanja išle Bexom tj bile Lp...Pp.

Ne vazi vise definitivno jer i meni choice sad ide na LR....NL, i sto je najgore ne samo choice vec i od random prodavaca, aliexpress standard

Paket koji sam porucio pre jedno 3-3,5 meseca sa kodom LA....HU negde zapeo, po pracenju najverovatnije u Madjarskoj i najverovatnije je izgubljen, isteklo ono za cekanje i Kinez smatrao da je stigao paket i trazio da ga ocenim, srecom ostala je opcija za zaljenje da paket nije jos stigao sto sam i poslao, evo sad posle 3-4 dana novac vracen. 🙂

Nije Kinez tražio nego je sistem automatski smatrao da je uručeno jer je istekao period zaštite od 75 dana... Naravno, pošto je registrovana pošiljka, videli su da nisi primio pošiljku i žalba je usvojena.

Kakvo je stanje sa Aliexpress standard slanjem - preuzela pošta ili ide i preko BEX?

Pisali smo, meni ide svim mogucim rutama...i AP i CN i LP....PP i LR..NL...sve sem LA....HU...tako da ne mozes da znas nikako...
LP...PP ide preko Bexa

Dopuna:
Ubrzo je stigla poruka da je pokušana isporuka, te sam i dobio njih broj za praćenje. Na sajtu za praćenje piše "Klijent odložio za sutra".
Pozvao sam ih, kažu da je došlo do sistemske greške i da će sve pošiljke sa ogromnim iznosom biti "vraćene" u magacin na ispravku, pa sutra isporučene.

Takodje, pisao sam u temi o kurirskim sluzbama. Izgleda da im je sistem na sve iznose odvalio x1000. Verovatno ces morati da platis 355 dinara, kad isprave i donesu ponovo.

Ne vidim da je pisano o ovome, ali 8 od 9 skorih porudzbina sa Aliexpress-a mi je dobilo identican tracking number CN26XXXXXXXX80 i status:

Returning
Package left return warehouse.

Da li neko zna o cemu se radi?

Svima je stigla tako danas, znaci vidi se da je greska ocigledna. Neko ko je bio zaduzen za unos pdva-a pa sistemsko slanje poruka je pogresio, bice ponovo dostava kad isprave.

Aliexpress paket LP PP preuzeo BEX, već 9 dana stoji kod njih na carini. Zvao telefonom, slao poruke na njihov mejl, pojma nemaju gde je. U pošti bar znaju lokaciju paketa u svakom trenutku. Totalna neprofesionalnost.

Prilozi

• Screenshot_20261006_100708_TrackChecker Mobile.webp
    Screenshot_20261006_100708_TrackChecker Mobile.webp
    86.9 KB · Pregleda: 28
Prosek je takav trenutno kod njih, i ja ih imam od tog datuma dve, samo čekanje i to je to.

A zasto bi se zamarao time gde je u svakom trenutku, ako nije problem cekanje? Pitam ozbiljno, zaista me zanima.

Samo da javim, zvao sam špediciju u Bexu, paketi su vraćeni jer nisam dostavio dokumentaciju za carinjenje, niko mi ništa nije ni javio, nit pisao na mejl (iako oni tvrde da su poslali), nit je u spamu, nigde ništa. Ovakvu neprofesionalnost nisam video uopšte, iskreno se nadam da mi nijedan idući paket ne ide preko Bexa. Postoji li način nekome da se žalim za ovo?
Eto zašto...

Samo da javim, zvao sam špediciju u Bexu, paketi su vraćeni jer nisam dostavio dokumentaciju za carinjenje, niko mi ništa nije ni javio, nit pisao na mejl (iako oni tvrde da su poslali), nit je u spamu, nigde ništa. Ovakvu neprofesionalnost nisam video uopšte, iskreno se nadam da mi nijedan idući paket ne ide preko Bexa. Postoji li način nekome da se žalim za ovo?
Uvek šaljete mail na [email protected] za LP PP. I ja sam naučio na teži način ali jedini ne naplaćuju ništa, čak ni carinjenje 🥲

Nazad
Vrh Dno