Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
Reših da naručim Gree Amber Premium (Ultra ?). Jel su Premium i Ultra iste klime, smo je Ultra novi naziv za naslednika? Treba mi pomoć, mozda je off-topic, cene za ova dva modela variraju od 118k-140k. Gde kupiti i koju? Moraću da platim preko računa firme i da mi se dostavi.

Gde uzeti 🙂 ? Negde je nude kao Premium, negde kao Ultra, negde kao Premium-Ultra, naišao sam cak i na Premium toplotna pumpa12k naziv.. Buni me sto kod svake ne piše da je spolja jedinica 45kg.

Gde uzeti 🙂 ?
Probaj u Energynet obicno furaju vecu cenu 140k, ali znaju da spuste i na 120-125k! Zavisi kakav im je dan 🤣
Imamo clana kome su rekli za Airy 12 ---> 97k na telefonu! A kada bio licno spustili mu je na 79-80k
Onako mozda preko Ana**s?
Negde je nude kao Premium, negde kao Ultra, negde kao Premium-Ultra, naišao sam cak i na Premium toplotna pumpa12k naziv.. Buni me sto kod svake ne piše da je spolja jedinica 45kg.
Unutrasnja 13.5kg
Spoljasnja 45.5kg
Oznaka:
GWH12YD-S6DBA2A

Poručio preko drugara montera u EnergyNet za 120.000din. Prvo su mi rekli 140.000, pa sam moroa da intervenisem 🙂

To je super cena za tu zver. Šta greješ sa tim čudom? Nadam se da nećeš napisati SOBU.
Oko 80kvm, za dogrevanje naravno, da uštedim pelet. I instant grejanje jutarnje dnevne sobe od 40kvm, da ne palim kotao samo za to.

Imam. Može da smlaci, ali da ugreje sve, teško. Može da ohladi, to ne sumnjam. Izuzetno je dobra pozicija na koju se montira. Duva u hodnik koji se dalje račva na 2 spavaće sobe, levo i desno vrata.

Da, jest zeznut raspored za grejanje, ali snage ima. Ako se dobro sećam može da grune oko 8kW@-10°C. Kakva je izolacija?

Skroz ok. Stiropor okolo, i na ploči odozgo, petica, balkonska vrata zadnja i prednja od aluminijuma sa termo-prekidom, prozori su drveni ali stavljeni su skoro. Kao pvc izgledaju ali je drvo. Oni imaju negde negde malo lufta, ali srediću I to. Treba da se nasteluju.

za klimu na ovoj crvenoj poziciji, a mora biti gree, gledam da uzmem tu premium amber ultra ili kako god se vec zove. dnevna soba sa kuhinjom je oko 40m2. plafon je 310, poslednji sprat, izolacija je dobra. vise ce biti dogrevanje i leti hladnjenje. stan gleda na sever. da li da idem sa 18 ili 24?

pokusao bih za sad sa jednom, dodatno cu u nekom momentu ako to ne bude radilo kako treba da stavim pingvin sa crevima da izlaze kroz portal na drugom kraju stana. ali pretpostavimo da necu to da radim ako ne moram 🙂

razlika cene 18 i 24 mi nije bitna, zanima me samo sta bi se bolje ponasalo i hladilo manje vise ceo stan sa ove pozicije... razum mi govori 18, tj da bi 24 bila prejaka.

i da li mozda ici na airy ili clivia ai? grejanje bi trebalo da bude ok (gas) vise brinem za klimu zbog hladjenja.

klima.jpg

Poslednja izmena:
Tesko da ces ista osim dnevne i kuhinje da ohladis sa jednom klimom, los je raspored. Ja bih uzeo nesto jeftinije od gree amber za tih 40m2, i jos 2 manje za ove sobe (za sobu od ~10m2 sad gledam neku fuji 7000btu), oko 450e sa ugradnjom

i ja bih pre isao na vise klima, ali ne smem da stavljam dodatne klime na fasadu, klima ova moja velika spoljasnja ce biti sakrivena. oni zapravo planiraju da stave multipsplit spoljasnju (28) i samo jednu unutrasnju u dnevnu (12) o njihovom trosku a da ja o svom trosku provlacim do multiplit jos unutrasnjih jedinica kroz stan, sto znaci spusten plafon, gomila cevi, kondenz pumpe, uglavnom ogromna ulaganja i gipsani sakrivaci... ne bih to da radim, pre bih uzeo neku bolju (tisu, efikasniju) 24 ili 18. za sada mi deluje da je ovaj ultra 18 dobar izbor, eventualno premium airy. znaci, budzet im je 200k (toliko je 28 spoljasnja i 12 unutrasnja), ali ako je skuplja moja varijanta mogu i da doplatim (deluje da to nece biti potrebno).

zato razmisljam o nekoj boljoj obicnoj/ne-multisplit varijanti i eventualnom pingvninu i resenju sa slike ako bude trebalo, kojeg cu ubaciti u onaj garderober skroz desno na slici.

a8bf6d_f9ccb4d4b6904d16ab676e26092722bc~mv2_jpg_v1_fit_w_1500%2Ch_1500%2Cq_90_file.jpg

Jedino ako možeš da je pomeriš ka kuhinji gore, pa da duva u hodnik. Ovako, nema poente uzimati skupu. Po meni.

Nazad
Vrh Dno