Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Srbija brale , vecina mojih prijatelja su zadovoljni ,zbog cene i sto nema ugovor da razmisljaju o dodatnih troskova ,volte njih ne interesuje
Ja neocekujem nesto sto nemaju drugi,i oni imaju VoLTE,ali im ne radi kako treba. Trazim samo od njih da mi omoguce da ga nesmetano koristim. Oni su insistirali da aktiviram, jer sam imao preblem da kada nekoga pozovem, da me ne cuje dobro,da secka itd. I to se povremeno desavalo,pa su insistirali na VoLTE,ali i to im ne radi kao sto su jos neki ovde pisali kako treba i nikako da rese problem.

Ja neocekujem nesto sto nemaju drugi,i oni imaju VoLTE,ali im ne radi kako treba. Trazim samo od njih da mi omoguce da ga nesmetano koristim. Oni su insistirali da aktiviram, jer sam imao preblem da kada nekoga pozovem, da me ne cuje dobro,da secka itd. I to se povremeno desavalo,pa su insistirali na VoLTE,ali i to im ne radi kao sto su jos neki ovde pisali kako treba i nikako da rese problem.
Kod mene je baš suprotno nije globatel već a1 kad koristi VoLTE dok je dobar signal to je uredu. Ali čim je lošiji signal sve dok ga ne isključi druga strana u razgovoru me nečuje.

Možda sam prevideo, ali koji telefon koristiš? Ja sam se PRILIČNO nervirao i iscimao u pokušaju da sredim sve da iole pristojno radi, bezbroj puta zvao korisnički centar i upalilo je tek na starijem uređaju, Honor X7 (verzija sa Qualcomm čipovima), očito najbolje odrađeno kodiranje i usaglašavanje softvera. Na novijem uređaju Nubia Neo 5G nije imalo šanse da proradi kako treba. Oba su kupljena u MTS-u i navodno prilagođena našim mrežama, tj. podržavju VoLTE i ostale usluge podrazumevano.
Moj problem od početka bile su dve SIM kartice istovremeno, nova Globaltelova i postojeća MTS-ova. Napokon sve radi, tu i tamo štuca, ali makar veza ne zvuči kao dugotalasni radio iz 1930. godine.
Evo detalja o iskustvima.

Pre svega, za neupućene, pozive na čekanju i MMS zaboravite, Globaltel ih trenutno ne podržava i verovatno neće ni ubuduće, sudeći po postepenom gušenju operatera otkad je u vlasništvu Telekoma.
Ako baš želite poziv na čekanju, zaboravite VoLTE i obratno.
Pojedine aplikacije za pozive, iz meni neznanog razloga, pokreću bagove sa SIM karticom kad uđete u meni za podešavanje poziva i nakon slanja upita, dok čekate očitavanje, zabrljaju stvar do te mere da nikakav poziv nije moguć dok ne isključite uređaj i uklonite karticu na par minuta. Pomaže i reboot/avionski mod, ali ne uvek.

Na kraju je stigla poslastica, nisam mogao da pozovem korisnički servis GT-a sa njihove kartice. Nakon žalbe čekao sam ceo vikend da mi resetuju karticu (ne znam kako, ostali pozivi, SMS i internet radili su bez problema) jer mi je usput i aplikacija blokirala pristup, a to ne ide jedno bez drugog, tvrde operateri.
Sad i to radi, ali primećujem da se VoLTE gasi prilikom uspostave veze sa centrom.
Toliko o tome.
Srećno svima dok ovo traje, makar nismo pod kliznim ugovorom dok čekamo bolje dane.

Da li je razlika u kvalitetu kod telefonskog razgovora baš tolika da je vredna brige?

Ja ne znam kako je ovako ili onako, jer od relativno skoro koristim pametni telefon i pošto je kod kuće na 2G only mreži, isključio sam VoLTE i u podešavanjima mreže i putem koda.
I razgovori su mi, da kažem - skroz dobri. Ne bih mogao reći da nisam zadovoljan, ali i ne znam kako bi bilo da je VoLTE.

Jedino, primetio sam da mi većina kontakata ima HD ikonu u listi poziva, dok oni koji nemaju.. čini mi se da ih čujem slabije ili tako nešto.

Ne znam do koga je.
Do njih ili mene.

Kada sam van kuće, koristim 4G mrežu.

Sa ukljucenim volte nisam primetio nikakvo poboljsanje tona, samo je pravilo zastoj pri pozivanju i prijemu poziva i iskljucio sam ga.

Sem problema pri pozivanju i prijemu poziva dešavalo se da mi ljudi kažu zašto se ne javljam na telefon, od tada mi je isključen VoLTE.

Kod mene je i bez VoLTE-a u početku kada je mts preuzeo Globaltel bio problem da me ljudi dobiju, jer su petljali nešto oko govornog automata kad je neko nedostupan i meni je to bio red flag da prenesem broj.

Ja i dalje sporadično imam problema da sam nedostupan, a VoLTE nam već neko vreme radi praktično bez problema na 4 broja. Tu je i dalje problem da ne stižu poruke od Apple-a, ali kada stavim sve na papir, za 4 broja koji se aktivno koriste plaćam ukupno 1480 RSD mesečno i ni na jednom od njih nema UO. Zbog toga bih i veće probleme istrpeo 😀

Sem problema pri pozivanju i prijemu poziva dešavalo se da mi ljudi kažu zašto se ne javljam na telefon, od tada mi je isključen VoLTE.
Ja kad iskljucim VoLTE,onda se desava da svakih par poziva sagovornik ne moze lepo da me cuje,secka i prekida ili stagod. I to sam prijavio,ali insistirali su da ukljucim VoLTE,jer izgleda ne znaju da to rese,a ni VoLTE ne znaju. Ne razumem kako neko moze da place takve likove kao da su do juce radili na kiosku pa su odjednom odlucili da se bave mobilnom telefonijom.

Nazad
Vrh Dno