Pozdrav ekipo,
Pre dva dana sam ugradio novu klimu Gree Airy 12 u Nišu (Palilula), pa rekoh da podelim prve utiske i merenja potrošnje iz prve ruke preko Gree+ aplikacije, mislim da će mnogima značiti pošto je model prilično nov i aktuelan.
Podaci o prostoru i uslovima:
• Kvadratura: Dnevna soba od 37 m² (kompletno sama greje ovaj prostor, cevi centralnog grejanja još uvek nisu puštene, kreću tek 15. oktobra).
• Spoljna temperatura: Oko 12°C uveče, umereno prohladno jesenje vreme.
• Vreme testiranja: Resetovao sam potrošnju u aplikaciji i pratio rad u trajanju od tačno 2 sata i 4 minuta (od 21:39h do 23:43h).
Podešavanja na klimi (nakon malo igranja):
• Mod: Isključivo HEAT (Grejanje), zadata temperatura 22°C (unutrašnja u sobi je bila 21°C).
• Ventilator: Ručno zaključan na Sla (Slabo). Prvo sam probao Umereno-slabo, ali Airy ima ozbiljno jak izduv i turbinu, pa mi je u tišini večeri to strujanje vazduha bilo malo bučnije. Prebacivanjem na Slabo (Sla) dobio sam savršen komfor – klima radi tiho i prijatno, a vazduh koji izbacuje je fino vreo i odlično greje iznad garniture.
• Krilca (Sving): Vertikalna krilca fiksirana skroz nadole (G\d fik.okvir) da lepe topao vazduh za pod, a horizontalni sving isključen (fiksiran da duva pravo).
Rezultati potrošnje (Izveštaj iz aplikacije):
Klima je za ova 2 sata rada potrošila ravno 0.8 kWh! To mu dođe prosek od nekih 390 W po satu.
Ono što je zanimljivo jeste da je nakon desetak minuta rada na ovim podešavanjima aplikacija upalila oznaku AI UE (inteligentni algoritam spoljašnje jedinice). G-AI čip je očigledno prepoznao da prostor lako održava temperaturu, pa je spustio kompresor u niske obrtaje i prebacio ga u mod duboke modulacije ("na leru").