Šta je novo?

Gree Premium Airy 12k wifi modulacija za grejanje

• Začetnik teme Začetnik teme dekson
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Taj 14kmcc je sweet spot da imas kapacitet 18ke ako zagusti, a modulaciju i finocu dobre 12ke kad su topliji dani, a za normalne novce.

Ako nije suplja stolarija i neizolovana zgrada, 18 je bas previse (osim ako nemaš pride jos 2-3 sobe i neki dobar hodnik za grijati).
12 airy ti je tu istl sigurica, da znas da ce biti snage ksd zahladi
Na Airy postoji blaži pokušaj povećanja entalpije bez dvostepenog kompresora ( koji ima Amber Ultra). Ti su stavili mali pred izmenjivač entalpijsku cev, ali to ne može da priđe onome što radi twostage kompresor. Ali opet je bolje nego samo EEV ventil i standardni kompresor. Kao kod npr Amber Pro.

Pozdrav ekipo,
Pre dva dana sam ugradio novu klimu Gree Airy 12 u Nišu (Palilula), pa rekoh da podelim prve utiske i merenja potrošnje iz prve ruke preko Gree+ aplikacije, mislim da će mnogima značiti pošto je model prilično nov i aktuelan.
Podaci o prostoru i uslovima:
• Kvadratura: Dnevna soba od 37 m² (kompletno sama greje ovaj prostor, cevi centralnog grejanja još uvek nisu puštene, kreću tek 15. oktobra).
• Spoljna temperatura: Oko 12°C uveče, umereno prohladno jesenje vreme.
• Vreme testiranja: Resetovao sam potrošnju u aplikaciji i pratio rad u trajanju od tačno 2 sata i 4 minuta (od 21:39h do 23:43h).
Podešavanja na klimi (nakon malo igranja):
• Mod: Isključivo HEAT (Grejanje), zadata temperatura 22°C (unutrašnja u sobi je bila 21°C).
• Ventilator: Ručno zaključan na Sla (Slabo). Prvo sam probao Umereno-slabo, ali Airy ima ozbiljno jak izduv i turbinu, pa mi je u tišini večeri to strujanje vazduha bilo malo bučnije. Prebacivanjem na Slabo (Sla) dobio sam savršen komfor – klima radi tiho i prijatno, a vazduh koji izbacuje je fino vreo i odlično greje iznad garniture.
• Krilca (Sving): Vertikalna krilca fiksirana skroz nadole (G\d fik.okvir) da lepe topao vazduh za pod, a horizontalni sving isključen (fiksiran da duva pravo).
Rezultati potrošnje (Izveštaj iz aplikacije):
Klima je za ova 2 sata rada potrošila ravno 0.8 kWh! To mu dođe prosek od nekih 390 W po satu.
Ono što je zanimljivo jeste da je nakon desetak minuta rada na ovim podešavanjima aplikacija upalila oznaku AI UE (inteligentni algoritam spoljašnje jedinice). G-AI čip je očigledno prepoznao da prostor lako održava temperaturu, pa je spustio kompresor u niske obrtaje i prebacio ga u mod duboke modulacije ("na leru").

Prilozi

• Screenshot_20261003_234359_GREE+.webp
    Screenshot_20261003_234359_GREE+.webp
    27.5 KB · Pregleda: 29
  • 20261002_100312.webp
    20261002_100312.webp
    63 KB · Pregleda: 29
  • 20261002_115312.webp
    20261002_115312.webp
    15.6 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_20261003_220603_Weather.webp
    Screenshot_20261003_220603_Weather.webp
    50.8 KB · Pregleda: 27
Na Airy postoji blaži pokušaj povećanja entalpije bez dvostepenog kompresora ( koji ima Amber Ultra). Ti su stavili mali pred izmenjivač entalpijsku cev, ali to ne može da priđe onome što radi twostage kompresor. Ali opet je bolje nego samo EEV ventil i standardni kompresor. Kao kod npr Amber Pro.
Ovo nisam znao, svakako zanimljiv podatak i koncept.

Drago vjerujem da si nestrpljiv zbog novog uredjaja, ali statistički gledano imaš ekstremno mali uzorak koji nema snagu. Tek kad par sedmica ispratis potrosnju, vidjećeš na čemu si preciznije. Ne odustaj, javljaj 🙂

Pozdrav ekipo,
Pre dva dana sam ugradio novu klimu Gree Airy 12 u Nišu (Palilula), pa rekoh da podelim prve utiske i merenja potrošnje iz prve ruke preko Gree+ aplikacije, mislim da će mnogima značiti pošto je model prilično nov i aktuelan.
Podaci o prostoru i uslovima:
• Kvadratura: Dnevna soba od 37 m² (kompletno sama greje ovaj prostor, cevi centralnog grejanja još uvek nisu puštene, kreću tek 15. oktobra).
• Spoljna temperatura: Oko 12°C uveče, umereno prohladno jesenje vreme.
• Vreme testiranja: Resetovao sam potrošnju u aplikaciji i pratio rad u trajanju od tačno 2 sata i 4 minuta (od 21:39h do 23:43h).
Podešavanja na klimi (nakon malo igranja):
• Mod: Isključivo HEAT (Grejanje), zadata temperatura 22°C (unutrašnja u sobi je bila 21°C).
• Ventilator: Ručno zaključan na Sla (Slabo). Prvo sam probao Umereno-slabo, ali Airy ima ozbiljno jak izduv i turbinu, pa mi je u tišini večeri to strujanje vazduha bilo malo bučnije. Prebacivanjem na Slabo (Sla) dobio sam savršen komfor – klima radi tiho i prijatno, a vazduh koji izbacuje je fino vreo i odlično greje iznad garniture.
• Krilca (Sving): Vertikalna krilca fiksirana skroz nadole (G\d fik.okvir) da lepe topao vazduh za pod, a horizontalni sving isključen (fiksiran da duva pravo).
Rezultati potrošnje (Izveštaj iz aplikacije):
Klima je za ova 2 sata rada potrošila ravno 0.8 kWh! To mu dođe prosek od nekih 390 W po satu.
Ono što je zanimljivo jeste da je nakon desetak minuta rada na ovim podešavanjima aplikacija upalila oznaku AI UE (inteligentni algoritam spoljašnje jedinice). G-AI čip je očigledno prepoznao da prostor lako održava temperaturu, pa je spustio kompresor u niske obrtaje i prebacio ga u mod duboke modulacije ("na leru").
U stanu je Airy lagan, bez da se zahukta, to ce da radi apsolutno dobro tu nema sta. Potrosnja ce da bude manja nego kad kuvas pasulj u ekspres loncu.🙂

Ja se samo brinem da li da uzmem neku 18 ticu klimu ili će airy da mi ugreje dnevnu. Imam centralno cevi kroz stan. Tu iznad tea peć bi bila. Komšija ima Cliviju 18 pa kao super greje, pa sad razmišljam. 37m2 je ceo taj prostor otvoren. Hvala ti svakako,
Airy Premium 12K sigurno ima da ti radi u ovakvom prostoru lepo kod tebe je još lepo otvoren prostor za razliku od mene "bolje diše u većem prostoru".
Kod tebe cak ce biti i pristojniji rad kod Airy zbog većeg prostora kod mene radi lepo u 55 kvadrata kada je blaža zima a na nižim temperaturama greje 20 kvadrata+ 15 kvadrata ostalog prostora jer kuhinja/trpezarija(ostalih 20m²) ima šporet i u planu je tamo još jedna klima jer hodnik ne bije pravo iz dnevne u nju i svakako kuhinja je daleko da na jačim minusima Airy greje taj prostor.
14 kmcc je takođe dobar izbor po svojim performansama ali nemam iskustva sa njom da bih ti rekao više o njoj...

Airy Premium 12K sigurno ima da ti radi u ovakvom prostoru lepo kod tebe je još lepo otvoren prostor za razliku od mene "bolje diše u većem prostoru".
Kod tebe cak ce biti i pristojniji rad kod Airy zbog većeg prostora kod mene radi lepo u 55 kvadrata kada je blaža zima a na nižim temperaturama greje 20 kvadrata+ 15 kvadrata ostalog prostora jer kuhinja/trpezarija(ostalih 20m²) ima šporet i u planu je tamo još jedna klima jer hodnik ne bije pravo iz dnevne u nju i svakako kuhinja je daleko da na jačim minusima Airy greje taj prostor.
14 kmcc je takođe dobar izbor po svojim performansama ali nemam iskustva sa njom da bih ti rekao više o njoj...
Ja se spremam kod tetke da ukombinujem Amber Ultra 12 ( u 43m2) I KMCC 12 (u 20m2). Trebalo je da ide u tih 20m2 dnevne sobe Airy 12 i sa oduševljenjem sam se spremao da je stavim ali je prejaka i nisam mogao tu veliku UJ (97cm širine) nikako da uklopim. Tako da čekam da se završe neki grubi radovi pa da se ugrade klime. Kuća je u pitanju. Zato mora Ultra da drži osnovu grejanja.
A ti Drago. javljaj iskustva. 👍 U zdravlju da te služi. Mislim da si napravio dobar izbor.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno