Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Zamenili su mi dva stb u boxu pre neki dan, kao novi ugovor pa nova platforma Move, Iris se gasi polako ovo ono,. Rekoša apdejtovaće se boxevi, evo još uvek ništa i dalje Iris, a rade lošije nego stari, kod svakog isključivanja ispadnu iz ko ekcije i mora ponovo pin da se kuca. Ima li neko iskustva slična?
Ovako, dobio sam 14.09. u pregovorima 23/50. Mislim da je to uspeh za malo mesto. Ipak nije ovo Niš, Beograd ...1.10. je trebalo da istekne ugovor. Onda su došli u zamenili 2 Iris STB i ubacili iste takve koji su novije generacije ali su programirani i na Move. Rekli su mi da je to za prelaz u da ću dobiti 2 android TV box--a kasnije. Noviji STB nastavili su da reda na Iris. Onda se u nedelju samo pojavio Move a Iris prestao da radi. Mogu reći da je Move mnogo bolji, brži i fluidniji. I na STB i na aplikaciji. U dnevnoj sobu imam Oled na androidu. Pa sam malo eksperimentisao sa Iris aplikacijom i sad definitivno prešao na Move aplikaciju .

Ја сам добио 15 месеци 50% ( колико сам и тражио) уз прелазак са плавог на бели. Укључили ми HBO и Аполон. Други бокс се плаћа тако да сам инсталирао Move апликацију а један бокс ћу да вратим.

Ја сам добио 15 месеци 50% ( колико сам и тражио) уз прелазак са плавог на бели. Укључили ми HBO и Аполон. Други бокс се плаћа тако да сам инсталирао Move апликацију а један бокс ћу да вратим.
Isto sve, samo sam ja tražio 24 a dobio 23 sa mogućnošću da 24. meseca pridružim ugovor ranije sa pogodnostima. II ja se razmišljam da vratim 1. U prethodnom ugovoru isposlovao 16/50 ali sad sam bio kategoričan.

ja Iris koristim na 3 TV ali direkt kao aplikaciju na TV.
Ne moze na vise od 3 tv sa istim nalogom.

A kakva je ta Move aplikacija? U cemu je razlika u odnosu na Iris?

Dedi danas ističe box 4 plavi, na koji način bi mogao da dobije najveći popust, da odemo u poslovnicu da zatražimo kod za prenos i da napomenemo da bismo u A1? Kakve popuste sada nude u tom slučaju?

ja Iris koristim na 3 TV ali direkt kao aplikaciju na TV.
Ne moze na vise od 3 tv sa istim nalogom.

A kakva je ta Move aplikacija? U cemu je razlika u odnosu na Iris?
Evo da budem iskren nisam je probao ni aktivirao. Sprečava me to što sam i dalje na Irisu i imam tri STB uređaja, a posebno što MOVE može samo na jedan Android/Google TV. Ostali slotovi za teblet, telefon... Imaš negde na forumu temu...
Isto koristim na drugoj lokaciji Iris nalog i aplikaciju na dva smart TV uređaja. Zato mi se nešto ni ne isprobava MOVE...

Evo da podelim svoje iskustvo sa obnovom ugovora za BOX.

Box 3M (stari-400/400) mi je isticao 2.10.2026. Preko kontakt forme u mojmts aplikaciji sam obavestio mts da bih obnovio ugovor samo pod uslovom da mi daju 50% na najskuplje Box 4 ili Box 3 pakete i da ne zovu ako nisu u mogućnosti to da mi srede. U tom slučaju odoh ja u A1 ili Yunet

U međuvremenu sam obnovio ugovor za mobilni postpejd i dobio 5ica S sa 60% popusta (nakon prijave za prelaz na A1). Znaći, pridružio bih mobilnu tarifu u box 4 beli ili zlatni za 50% popusta ili bih ostavio 5ica S posebno, a obnovio box 3 sa 50 % popusta.

Ipak su zvali, pitali ponovo za moje želje. Ja im ponovio ovo gore. Rekli su da se javim na 733, 15 dana i manje pred isticanje ugovora za dosadašnji box. Ja se javio 28.09. i operater je ponudio Box 4 beli ili zlatni, 21 mesec 50%, a 3 poslednja meseca po punoj ceni. Odmah sam rekao da ne pristajem na ništa što nije 50% svih 24 meseca. U istoj sekundi operater je rekao da onda može 24 meseca sa 50% i ja izabrao box 4 zlatni uz pridruživanje postojećeg broja sa 5ice S. Vratio sam im jedan iris box (imao sam dva), tako da ni tu rentu neću plaćati. Extender mi ne treba, imam svoj mesh.

Znači, obnovio sam ugovor za Box, kao i kolega @simmke ,na 50% 24 m, a da nisam ni razgovarao sa A1 ili Yunet-om.

Razlog za ovakav tretman mene kao korisnika može biti jedan od ovih ili bilo koja kombinacija istih ili svi:

1. Prelazio sam na viši paket
2. Ekstremno sam slab potrošač. Mobilnim i fiksnim skoro i ne razgovaram, a trošim 10 do max 30 GB mobilnog neta. Njihovu TV ne gledam- njihovi irisi mi stoje u kutiji, gledam eon van mreže. Jedino sam koristio njihov internet 400/400, koji je kod mene funkcionisao beprekorno, stabilno i bez vidljivih prekida. Sve to sam im u razgovorima i govorio. Optički net im je kod mene savršen, a mobilni vrlo dobar.
3. Nikada ne foliram kada kažem da ću preći kod drugog. Možda i to imaju u vidu. Dva puta sam podnosio zahtev za prelaz sa mobilnim i uvek su me zadržali dobrom (odličnom) ponudom.
4. U kući od infrastrukture imam uveden SBB coax i mts optiku.

Možda ima još neki razlog ali trenutno ne mogu da ga se setim. Ne verujem da padaju na emocije tipa višedecenijski korisnik fiksne telefonije i slično.

Zapravo, "dobio" sam stabilan i brz internet (max na gpon), javnu dinamičku IP adresu (ont/ruter prebačen u bridge) i dobar paket mobilnog (koji mi i ne treba toliki), za oko 4 500 rsd. Sve ostalo je bonus, ako ikada budem želeo da ga koristim.

Box 2 M mi ističe 08.10. ove godine kad najkasnije mogu da odem do poslovnice da otkažem, poslaće mi ponudu ali nikako ne mogu da mečuju ponudu A1

Zna neko zasto nece da radi pojacavanje/smanjenje zvuka preko hdmi cec na move box > tv relacija? sve ostalo radi pali gasi tv ali nista se ne desava kad pokusam da regulisem ton sa move daljincem?!?!!?

Aha daljinski od tva kontrolise box sada a daljinski od boxa moze u fioku 😀 glup ko notj

Poslednja izmena:
Даљински од мув бокса може да појачава и смањује тон само на тв уживо кад иде преко интернета не реагује.

Код мтс и уживо и испочетка на мове платформи иду преко интернета.

Nemoj da vraćaš još, sačekaj prvi račun pa vidi da li će da ti naplate drugi box. Ja sam prešao sa plavog na beli početkom avgusta, preko agenta, koji mi je rekao da se neće naplaćivati drugi box i nisu mi naplatili drugi box. E sada da li je neka greška ili to važi za sve nisam siguran.

To u suštini zavisi od toga kako se ko dogovori. Na tebi je koliko ćeš ih izvući besplatno, a lepo je što je tebi agent sam ostavio dva. Izgleda da su citiranom članu rekli da ima samo jedan.

Inače, kad već nešto pišem, da iskoristim priliku da dodam da je oktobar doneo jednu novinu: uz svaki novi postpejd ugovor za bilo koji BOX 4 dobija se vaučer za tri meseca korišćenja paketa GeForce NOW Performance. Iskreno, zanimljiva stvar, a odnosi se i na Super PLAN 4, kao i na sve 5ice sem XS (uključujući povlašćene kroz Copy Paste) i Bit.

Nemoj da vraćaš još, sačekaj prvi račun pa vidi da li će da ti naplate drugi box. Ja sam prešao sa plavog na beli početkom avgusta, preko agenta, koji mi je rekao da se neće naplaćivati drugi box i nisu mi naplatili drugi box. E sada da li je neka greška ili to važi za sve nisam siguran.
Хвала, и мени је агент рекао да имам право на два али кад сам потписивао уговор у пословници ми је изричито рекла један, као и кад сам их звао телефоном. У сваком случају сачекаћу па нека наплате један месец.

Sada su ugovori na neodredjeno vreme? Prethodni ugovor (pre dve godine) je imao datum za minimalni period vazenja i znao si daum isteka, sada je sve generalno napisano...

Nazad
Vrh Dno