Šta je novo?

Carina na pošiljke (2026)

Skoro stigao paketić zaista niske vrednosti 9-10€, ne budem lenj, odem na carinu, tamo lepo piše PDV globa 235 dinara.

Odem u Poštu, kad oni traže 465. Nit se slaže sa onom prvobitnom računicom od 210, niti sa onom od 150.

Ne znam da li je bolje gledati carinu i nervirati se kad se ovako besramno ugrade, ili lepo ni ne znati i samo platiti globu...

Aj sto mi je paketic sa Aliexpress placen $0.55 + $0.25 za super saver shipping dobio LP..PP broj i stigao za 10 dana, vec sto BEX trazi 10526 din za naplatu 🤯

JST pinovi za krimpovanje na zicice u kucistu kompa...mozda su mislili da su od platine 😆😆😆

Ma to je neka greška prilikom obračuna carine (PDV-a), kakvih crnih 10 i po hiljada...

Evo i meni AliExpress Super Economy Global. Artikal od 2$, na paketu napisana vrednost 0.87 EUR, dobio UT_NL broj. Poštar doneo paket, naplaćeno 240 din (bez ikakvog računa), "usluge pošte" + PDV, na sajtu uprave carina stoji da je PDV 21 dinar.

Siva ekonomija. Ako BEX ne naplaćuje ništa osim PDV, na osnovu čega Pošta naplaćuje cifru za koju uopšte ne ispostavlja nikakav račun?

• Like
Reagovanja: G17
Kako koja pošta izgleda, nažalost nisam pogledao račun. Cifra bila u paru 210din +PDV

Pošta Srbije nije dužna da izdaje fiskalne račune za poštanske usluge i plaćanje računa jer je ta djelatnost zakonski izuzeta od fiskalizacije, što svakako ne opravdava ovu nametnutnu naplatu "otvaranja paketa".

Nazad
Vrh Dno