Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Nisam ni mislio na choice slanje, gde obradjuje Aliexpress, tu i ne saljem upit da napisu umanjenu cenu, ovde pricam iskljucivo o prodavcima koji sami salju, ali malo je smesno da mi jedan kaze da ne sme nikako da menja za 1 artikal, a drugi hoce za 5. Ali eto, ostavljam mogucnost da se u Kini kao ogromnoj zemlji, "ne drze zakona kao pijan plota", sto bi rekao marsal 😀

Ja sam placao 0.48$ za 32Gb i 1.02$ za 64GB, i za svaki platio PDV po 200 din, u sustini ok je, 200-300din po usb sticku nije strasno.
Nema jeftinije...😃

Problem je što Kinez stavlja cenu bez popusta, oko 7-8€, pa mu to dodje 3x8=24€, PDV oko 600 RSD, nije kriv bex, već Kinez koji verovatno može da koriguje cifru na deklaraciji, ali mu se neda 🥸

Imate na coins sekciji Lexar drajvove... One najjeftinije serije tipa V400. Mene su izašli oko 3.6$/64GB, nisam ništa platio - doneo BeX.
Trebalo bi da su original i prolazi verifikacija..

Има свашта нешто на 95%, коме истичу новчићи, па да не пропадну.

4.76$ kroz novcice, uzeh 4 kom za sebe

I just found this on AliExpress:
SONOFF S61STPF Matter Over WiFi Smart Plug S61s TPF Smart Socket Energy Guardian Energy Electricity Monitoring Matter Compatible
Jel za ovog treba neki poseban kontroler? Nisam koristio matter do sad, samo zigbee.

4.76$ kroz novcice, uzeh 4 kom za sebe

I just found this on AliExpress:
SONOFF S61STPF Matter Over WiFi Smart Plug S61s TPF Smart Socket Energy Guardian Energy Electricity Monitoring Matter Compatible
Bile su 4$ pre 10ak dana...ja uzeo isto

Imam s60 i ona ide preko wifi, ova bi takodje trebala da radi preko wifi bez nekog medju kontrolera

Prilozi

• Screenshot_20260926-191234-578.webp
    Screenshot_20260926-191234-578.webp
    87.5 KB · Pregleda: 42
Neka preporuka za punjač za telefon, pouzdan, manje gabaritan i sa izlazom/izlazima pod 90 stepen, snaga nije presudnai?

Iznenadjenje!!! Od razlicitih prodavaca, 18og, preko choice, sam narucio 4 proizvoda. Svi su stigli u jednoj posiljci, u postu, i gle cuda, platio sam samo 130din. Nista otvaranje i one stvari koje je posta uredno naplacivala. Broj za pracenje je bio nas PJ********RS

Sto znaci da nije islo skroz preko pošte nego samo last mile. Pre toga su bili Simanovci (Feiliks) i imao is verovatno AP ili CN kod kineski... PJ.....RS promeni kad predje na dostavu. Tako da i nije neko iznenadjenje što si platio samo PDV, bez poštinih dodatnih 210 dinara.

Problem je što Kinez stavlja cenu bez popusta, oko 7-8€, pa mu to dodje 3x8=24€, PDV oko 600 RSD, nije kriv bex, već Kinez koji verovatno može da koriguje cifru na deklaraciji, ali mu se neda 🥸
carisnki troskovi se gledaju na cenu bez popusta

Iznenadjenje!!! Od razlicitih prodavaca, 18og, preko choice, sam narucio 4 proizvoda. Svi su stigli u jednoj posiljci, u postu, i gle cuda, platio sam samo 130din. Nista otvaranje i one stvari koje je posta uredno naplacivala. Broj za pracenje je bio nas PJ********RS

Ko ti je doneo je pitanje... Meni je dva zadnja puta doneo BeX, ništa nisam platio.
Podnošenje na carinski pregled je usluga Pošte, a PDV je državna "usluga" i svakako se naplaćuje. Ako ne ide preko Pošte, logično je da se tih par stotina dinara ne naplaćuje, već samo PDV.

carisnki troskovi se gledaju na cenu bez popusta
Hoćeš da kažeš da nešto platiš 100 dinara na popustu a carina naplati pdv na 200 dinara kolika je cena bez popusta? To je protivzakonito.

Nismo u EU, ali plaćamo sve harače ko da jesmo.

Hoćeš da kažeš da nešto platiš 100 dinara na popustu a carina naplati pdv na 200 dinara kolika je cena bez popusta? To je protivzakonito.
imao sam prepisku sa Yucargo u vezi proizvoda koji sam kupio sa popustom je bio 54$ i bio je ispod 50€ dok je originalna cena bila 65$. Dobio sam info da je za obracun dazbina validna cena bez popusta, ali videce kako ce proci na carisnkom pregledu, proslo je bez carine (samo pdv na 54$)

Koliko se ja sećam, carina i pdv se obračunavaju ne na cenu proizvoda nego na vrednost proizvoda. Otud i ona priča da mogu da ignorišu cenu kada je preniska. A onda i čuveno filozofsko pitanje, ako sam ja toliko platio, da li mu je i vrednost tolika? 🙂

Oni to ne znaju, sve dok im ne podneseš račun uz prigovor.

Oni to ne znaju, sve dok im ne podneseš račun uz prigovor.
Taj prigovor nije baš jeftin (ako se uzme u obzir vrednost paketa da je do 50€) plus je i smaranje tako da na sitne pošiljke uvek idu na to da procenjuju veću cenu.

Tako funkcioniše sistem.

Kinez pošalje mini viljuškar koji svugde košta 2k evra, ali je njegov sa jednim zubom, pa si ga dobio za 700 evra. Carinik se grohotom nasmeje, cepne da je vrednost 2500 evra i obračuna namete. Ti sa prigovorm i računom dokažeš da si stvarno platio 700 evra.

Stiglo led napajanje iz predhodnih postova odadve. Svega 0.93 evra sa coins... Doneo bex, poštarina 28 din 😀. Pošta mi je juče naplatila varalicu za ribolov 250 din harača, varalica 1 evro..

Meni se danas bex javlja za onaj minigan punjač Toocki od 30w sa kablom, 20rsd troškovi. Nema pravila.

Nazad
Vrh Dno