Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Kad dođe do poziva službe za brigu o korisnicima tim ljudima zaista bude neprijatno kad se prozivaju zbog ponašanja nadležnih. Više puta sam prethodnih godina imala slično iskustvo i zaista mi je bilo žao politike poslovanja koja u neprijatan položaj dovodi i korisnike i zaposlene.
Lako se to sredi. Rukovodeći drugovi organi treba da misle i na korisnike, a ne samo na profit i to kako će da ih *****u po sistemu APP. Voleo bih da ljudi koji su upoznati kako sa tim stoje stvari na zapadu. Da li se provajderi ponašaju isto tako kokošarski ili imaju neko poštovanje korisnika i zakona?

A da li se to ikome stvarno desilo? Odmah posle ponoći u aplikaciji piše da ti je UO istekla, i stvarno nisam čuo da je ikome odbijen zahtev podnet istog dana.
desilo se par ljudi su ovde pisali o tome

Molim onda za neko podsećanje na konkretne poruke, pošto se ne sećam, niti pronalazim pretragom, a znam za suprotna iskustva.

Ne znam iskreno gde je to pisano ali se secam takvih iskustva, izvinjavam se ako je bad info

Jeste, ali zapravo je sve vreme poslednjeg meseca puna cena. Znači ne bi bilo šest dana sa popustom, a ostalo bez, nego sve bez. Ipak, mislim da dosad nismo imali takva iskustva. Čini mi se da su u ovakvim slučajevima uvek bili korektni i prekidali na dan isteka ugovorne obaveze. Ali eto, i u tom slučaju je puna cena, nema popusta u poslednjem mesecu.

Možeš već 7. oktobra, odmah u ponoć se vodiš kao slobodan (provereno u svim mrežama, mada iz nekog razloga svi savetuju da se čeka jedan dan), ali ne možeš pre toga.
Hvala, znaci 8.10. Idem u A1. Kad bi me pozvali iz Yettela da daju Mobile L 6 meseci po dinar i posle 50% uzeo bih, ovako cu u A1 biti zadovoljan i 40% da dobijem.

Trenutna situacija je takva da je 40% u A1 sigurica (preko agenta, doduše, ne znam za poslovnice), dok je sa Yettelom kocka. Šta će biti od sutra, ostaje da vidimo.

Gde da nadjem kontakt od agenta?

Nisam dugo brisao aplikacije iz slotova, pa mi treba pomoc. Imao sam aktiviran Bookmate pa sam hteo da ga zamenim za hbo. Deaktiriao sam ga u septembru ali jos mi stoji zauzet slot, a pise da je usluga aktivna do 30.9... neki bag ili nesto nisam uradio kako treba?

Nisam dugo brisao aplikacije iz slotova, pa mi treba pomoc. Imao sam aktiviran Bookmate pa sam hteo da ga zamenim za hbo. Deaktiriao sam ga u septembru ali jos mi stoji zauzet slot, a pise da je usluga aktivna do 30.9... neki bag ili nesto nisam uradio kako treba?
Danas bi trebalo da bude slobodan slot. Pretplata traje do kraja meseca bez obzira kad je odjavljena

Moj deka želeo bi da pređe u Yettel na paketu Yettel 30 iz mts-a. Trebaju mu što povoljniji uslovi: 50% 24 meseca i koji mesec po dinar. Ako neko zna kako to da dobije, kome da se obrati ili ovde ima agenata, neka mi se jave.

Yettel Surf i najmanji sa 4 GB neta bi takodje bili okej.

Mene su zvali, istice mi ugovor 7.10. pre toga sam podneo zahtev za prelazak na pripejd 19.9.
Ponudili su mi Yettel M na 50%, isti paket sam imao. Prihvatio sam.

@Raf991 ,Jel si mozda pitao za neki mesec po 1din I ako jesi sta su ti rekli?
Meni ističe ugovor 10.10. a podneo sam zahtev za pripejd 27.09..Trenutno sam na Mobil M, a hoću da im tražim isto Mobil M ali uz barem 9 meseci po 1 din.. Ako budu odbili odmah povlačim prelazak na pripejd i čekam da mi istekne ugovor i prelaz u Mts. Tad će pristati.

Prema dosadašnjim iskustvima, ako se odbije ponuda za zadržavanje i povuče zahtev za prelazak na pripejd, daljih poziva nema. Drugim rečima, tako bi skoro sigurno prešao u MTS.

Prema dosadašnjim iskustvima, ako se odbije ponuda za zadržavanje i povuče zahtev za prelazak na pripejd, daljih poziva nema. Drugim rečima, tako bi skoro sigurno prešao u MTS.

Meni ističe ugovor 10.10. a podneo sam zahtev za pripejd 27.09..Trenutno sam na Mobil M, a hoću da im tražim isto Mobil M ali uz barem 9 meseci po 1 din.. Ako budu odbili odmah povlačim prelazak na pripejd i čekam da mi istekne ugovor i prelaz u Mts. Tad će pristati.
Ja sam danas naučio tu lekciju samo što ja nisam bio pametan kad sam ih odbio da povuče nalog za prelazak na pripejd. Pa su me čim smo završili razgovor iako sam imao još 8 dana prebacili na pripejd a pritom su me još 2 sata ostavili bez mreže. Izgleda da sam ih naljutio odbijanjem tako da su me sad zarobili 2 meseca da pređe u drugu mrežu. Inače odbio sam na kraju 3 meseca po dinar ostatak 50%.

Neko je pisao da sto su te prebacili na prepaid nije prepreka za prenos broja....

Osim u mom slucaju,pisao sam gore
Kod tebe je usledio naknadni poziv na osnovu iste komunikacije, pa je drugačija situacija. To znači da iz njihovog ugla pregovori sa tobom nisu propali, samo su se odužili. Ipak, da su odustali od tebe, to bi skoro sigurno bilo to, ne bi te zvali ni nakon zahteva za prelazak u A1. Makar su takva dosadašnja iskustva. Nikome se dosad nije desilo da je odbio (poslednju) ponudu na osnovu zahteva za prelazak na pripejd, pa da je podneo zahtev za prelazak u drugu mrežu, pa da su ga opet zvali. Takvi su po pravilu završavali u drugoj mreži.

Pa su me čim smo završili razgovor iako sam imao još 8 dana prebacili na pripejd
Čisto da opomenem, ovo je granično okej. Otkazni rok nije fiksno 30 dana nego najviše toliko. Neko je mogao odlučiti i da te istog dana po zahtevu prebaci, bez ikakve komunikacije sa tobom. To je malo bez veze, jer bi se neko tako mogao naći u nezgodnoj situaciji da najednom izgubi sav saobraćaj, ali tako je kako je, otkazni rok je sam po sebi nesiguran.

a pritom su me još 2 sata ostavili bez mreže.
Ovo, naravno, nije u redu, ali kontam da su imali nekih tehničkih problema prilikom promene.

tako da su me sad zarobili 2 meseca da pređe u drugu mrežu
Nisu, to je dezinformacija. Ukoliko želiš da pređeš negde, podnesi zahtev slobodno. Samo, eto, nisu neke šanse da te opet pozovu sa nekom novom ponudom za zadržavanje.

Neko je pisao da sto su te prebacili na prepaid nije prepreka za prenos broja....
Tako je, priča koja se stalno ponavlja, jer je plasiraju zaposleni kod svih operatora. U stvarnosti, jedino je važno da je broj makar 60 dana bio u istoj mreži, sve ostalo je nevažno.

Poslednja izmena:
Ja sam odbio njihovu ponudu, rekao mi da po završetku razgovora prelazim na prepaid i ja u toku razgovora pošaljem poruku da povlačim zahtev.
Bez obzira na to, zvao me još jednom dva dana kasnije da ponudi bolju ponudu.

Pa da, to je ista priča kao prethodna. Suština je da niste podneli nikakav dodatni zahtev. Zvali su vas na osnovu prvog, nisu vas otpisali. Nijansa je, ali značajna. Naravno, neka se javi neko ako je uz to još i podneo zahtev za prelazak u drugu mrežu, a da su ga opet zvali, ali takvih dosad nije bilo, koliko sam ispratio. Suprotno, bilo je više priča da su samo pušteni da pređu.

Ali pazi ovo, ne bi trebalo da nas puste da odemo u drugu mrežu a da nas pri tom opet ne zovnu i probaju da nas zadrže..
Primer:
-Podneo sam zahtev za pripejd dok mi jos traje ugovorna obaveza..
-Oni me pozivaju i daju jednu ponudu, drugu ponudu..
-Ja ne prihvatam...
-Oni smatraju da se ne trebaju truditi nek idem na pripejd jer ću i dalje biti u istoj mreži i po nekad dopunjavati kredit..

Trebalo bi da se stvar menja kad u toku razgovora sa agentom povučem zahtev za pripejd, on me ne moze poslati na pripejd jer sam povukao zahtev, ja sam i dalje postpejd, na primer još nekih 7 dana...
I ako 8-og dana kad mi istekne ugovor podnesem zahtev za prelazak u drugu mrežu, to bi trebalo biti sasvim druga stvar za Yettel, i agent bi trebalo da se potrudi da zaustavi prelazak u drugu mrežu nekom ponudom da ne bi bio izgubljen klijent/potrošač.
Nema mi logike da agent završi konačne pregovore kad sam imao nameru da predjem na pripejd jer sam tim potezom i dalje Yettelov potrošač samo slabiji..
U odnosu kad im sistem posle toga pokaže da ipak imam nameru otići u drugu mrežu bez obzira što su predhodno pregovarali sa mnom..
Ipak bi trebalo odlazak iz mreže imati težinu za Yettel, i to bi trebalo biti kao prioritet za agenta da zaustavi takvog klijenta..
Trebalo bi da postupaju kao sa kolegom Dzosuom, da pozivaju i nude i kad sa jednog broja/klijenta dolazi zahtev za pripejd i za prenos broja u drugu mrežu.

Ja sam pripremio poruku, stoji mi na čekanju, da bude spremno sve da povučem prenos na pripejd dok budem pričao sa agentom.

Prilozi

• Screenshot_20261002-214735_Messages.webp
    Screenshot_20261002-214735_Messages.webp
    10.3 KB · Pregleda: 24
Kod tebe je usledio naknadni poziv na osnovu iste komunikacije, pa je drugačija situacija. To znači da iz njihovog ugla pregovori sa tobom nisu propali, samo su se odužili. Ipak, da su odustali od tebe, to bi skoro sigurno bilo to, ne bi te zvali ni nakon zahteva za prelazak u A1. Makar su takva dosadašnja iskustva. Nikome se dosad nije desilo da je odbio (poslednju) ponudu na osnovu zahteva za prelazak na pripejd, pa da je podneo zahtev za prelazak u drugu mrežu, pa da su ga opet zvali. Takvi su po pravilu završavali u drugoj mreži.

Čisto da opomenem, ovo je granično okej. Otkazni rok nije fiksno 30 dana nego najviše toliko. Neko je mogao odlučiti i da te istog dana po zahtevu prebaci, bez ikakve komunikacije sa tobom. To je malo bez veze, jer bi se neko tako mogao naći u nezgodnoj situaciji da najednom izgubi sav saobraćaj, ali tako je kako je, otkazni rok je sam po sebi nesiguran.

Ovo, naravno, nije u redu, ali kontam da su imali nekih tehničkih problema prilikom promene.

Nisu, to je dezinformacija. Ukoliko želiš da pređeš negde, podnesi zahtev slobodno. Samo, eto, nisu neke šanse da te opet pozovu sa nekom novom ponudom za zadržavanje.

Tako je, priča koja se stalno ponavlja, jer je plasiraju zaposleni kod svih operatora. U stvarnosti, jedino je važno da je broj makar 60 dana bio u istoj mreži, sve ostalo je nevažno.
Da samo što lopovi ga ponovo registrovali sa današnjim danom kao da nikada nisam imao registrovan taj isti broj.

Ipak bi trebalo odlazak iz mreže imati težinu za Yettel
Slažem se u suštini, ali eto, upozoravam te na dosadašnja iskustva. Opet, ako neko ima suprotno, neka se javi, ali dosad se isključivo pisalo o (neplaniranom) osvanjavanju u drugoj mreži.

Da samo što lopovi ga ponovo registrovali sa današnjim danom kao da nikada nisam imao registrovan taj isti broj.
To su ti oni možda rekli, i to su stvarno ranije koristili kao izgovor, ali to više nije slučaj. Stvarno se mnogo puta pisalo o tome i svima su zahtevi prolazili. Naravno, ostaje minimalna mogućnost da su bukvalno sad u oktobru nešto promenili, ali to je onda vrlo jasan osnov za pisanje RATEL-u, tako da je šansa stvarno minimalna i kladio bih se da je sve isto.

Nisu mi oni ništa rekli već u aplikaciji novi dokument jedan jedini je potvrda za registraciju pripejd broja sa današnjim danom. I ako se loguje sa starim podacima više nigde nema stare dokumentacije,prosečne potrošnje od početka godine,niti više ima pregled starih računa da su plaćeni. Što najviše smatram da nije u redu da sklone moje primerke plaćenih računa,i istoriju samog broja i kupovina.

Nisam hteo ipak da trazim to zato sto nisam ni ocekivao poziv, bio sam spreman u A1 da predjem za 40% popusta za losiji paket. Yettel M za 2200 uz eracun mi je ok, iako sam podsvesno zeleo 3 ili 6 meseci po 1 dinar, ali ne verujem da bi mi to dali za isti paket, morao bih da predjem na L verovatno ili skuplji.

Ti probaj odmah da podneses zahtev za prelazak u drugu mrezu pa kad te zovu odmah idi na zahtev za 6 ili 9 meseci i kao sto rekoh tesko da ces dobiti to za isti paket.

Nazad
Vrh Dno