Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Za a1 taj broj sam već zvao ovaj za MTS nisam pokušaću i njega. Pošto ovako bez prelaska na pripejd ili drugu mrežu ne reaguju ali ipak bi voleo da imam konkretnu ponudu i za prelazak da ne ide u prazno. Ovo sadašnje stanje sa cenom sa sajta mi nije u redu da bih pokretao prelazak u drugu mrežu. Da pitam u napred ako i to ne da rezultate koje očekujum,šta daje bolje ponude prelazak na pripejd kod njih ili u drugu mrežu.
Za pripeid najbolji je Mts 200 dinara i miran si 3 meseca + imaš dolazne pozive do kraja 12 meseci, kao i globaltel a A1 posle 4 meseca nemaš ni dolazne pozive odmah blokiraju i to. Ja prebacio iz Yettela 2 broja na globaltel i 1 na Mts, sutra prebacujem još 2 u Mts stižu mi kartice, i upravo sam završio i sa najstarijim 063 šestocifrenim zakazivanje za prelazak u Mts i on će vrv do kraja nedelje tamo i sve na pripeid. Završavam sa Yettelom sve dok se ne vrate u normalu i budu konkurentni. Tako da svih 6 brojeva otišli iz Yettela, kad bi većina ovo uradila, spustili bi cene i ti operateri bi bili malo normalniji.

Vrv su svi preterali sa cenom za mobilne tarife čak i sa 50% cene za ono što nude su previsoke. Nego što su ponude čak počele da i nazaduju od tarifa bez ograničenih minuta do manje slotova za digitalne i društvene mreže.

Muvao sam se po pograničnom delu zemlje (Stara planina) sa Bugarskom. Ali sam bio unutar Srbije i plus data roaming podešen na never. Posmatram postpaid listing i račun - uvećan za 15 din. Proverim - po osnovu data roaminga. Po kom osnovu mogu to da naplate?

Tu samo prenos u drugu mrezu pomaze. Nista drugo. Tada moze bas sve.
Kolko tačno to sve košta, i sa popustom yettel je skup, stavi na papir šta gde dobijaš i videćeš !
100% bilo gde da odeš prođeš bolje. al ima ljudi koji jednostavno vole da ih deru.

Pozdrav,

interesuje me kakva su vaša iskustva sa Yettel roaming uslugom. Bio sam prvo u Grčkoj i jedva sam mogao da koristim mobilni internet. A sada i u Bosni, na mtel nije hteo da se poveže telefon, na BIH Telekom se poveže piše 4G ali internet jedva funkcioniše, a na Eronet stoji E ili H+ i radi ali jedva. Isti problem su imale još 2 osobe sa Yettel mrežom u Bosni, a u Grčkoj prijateljica nije mogla ni pozive da koristi. Pored mene, u Bosni su bili ljudi sa mrežom A1 i mts, i oni su se bez problema konektovali na mreže i internet je leteo. Tek kada sam prešao u Hrvatsku, situacija se popravila.
Na broju je aktivna roming usluga. Iz Yettela su me savetovali da uključim airplane mode na par minuta pa da vratim, ali ni to, ni resetovanje telefona nije pomoglo. Prebacuju problem na partnere, na koje oni ne mogu da utiču. Bili smo razočarani korisničkim iskustvom sa roming uslugom

Bio i ja u Grčkoj isto to, al srećom imao i Mts soko lite tarifu i bez problema, a i yettel ima malo rominga i slabe partnere, nemaju podršku.

Cudno. Bio isto u Grckoj. Roming bio odlican. Automatski se povezao na Cosmote.

grcka, makedonija, nemacka, crna gora, svuda mi je radio lepo yettel roaming. nisam bas radio speedtestove (osim u crnoj gori), ali sve na netu mi je radilo skroz normalno. jedino je u makedoniji bio zakacen na 2g mrezu dok nisam restarovao telefon i rucno se nakacio na 4g. u bosni nisam odavno bio pa ne znam kakvo je stanje

grcka, makedonija, nemacka, crna gora, svuda mi je radio lepo yettel roaming. nisam bas radio speedtestove (osim u crnoj gori), ali sve na netu mi je radilo skroz normalno. jedino je u makedoniji bio zakacen na 2g mrezu dok nisam restarovao telefon i rucno se nakacio na 4g. u bosni nisam odavno bio pa ne znam kakvo je stanje
jel si uplatio roming ili onaj iz tarife, ako iz tarife kolko si imao Gb u tarifi

jel si uplatio roming ili onaj iz tarife, ako iz tarife kolko si imao Gb u tarifi
Yettel 30, 1GB iz paketa/14.5 GB Zapadni Balkan + 1 GB gratis (vazio do mislim 1.avgusta). Od skoro sam u Yettel-u (pocetak maja) preneo broj iz mts-a pa je zbog toga mozda taj gratis dodeljen.

Yettel 30, 1GB iz paketa/14.5 GB Zapadni Balkan + 1 GB gratis (vazio do mislim 1.avgusta). Od skoro sam u Yettel-u (pocetak maja) preneo broj iz mts-a pa je zbog toga mozda taj gratis dodeljen.
i ta 2 gb si koristio normalno bez seckanja, kolko dugo ?
I šta si koristio, navigaciju ili Viber i slao slike kući ?

Radi Yettel u romingu odlično. U Grčkoj nisam imao problema dok supruga sa A1 jedva.
Trenutno Francuska.

Prilozi

• Screenshot_20260929_180737_org.zwanoo.android.speedtest.webp
    Screenshot_20260929_180737_org.zwanoo.android.speedtest.webp
    28.1 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_20260929_180724_org.zwanoo.android.speedtest.webp
    Screenshot_20260929_180724_org.zwanoo.android.speedtest.webp
    57 KB · Pregleda: 33
iz tarife, 3gb za grcku, nemacku (ali posto nisam isao u isto mesecu, imao sam svaki put po 3gb, od toga oko 2gb potrosena svaki put), crna gora oko 20 gb zb (i tamo sam isao 3x, u 3 meseca, svaki put sam potrosio skoro sve). makedonija samo u prolazu

iz tarife, 3gb za grcku, nemacku (ali posto nisam isao u isto mesecu, imao sam svaki put po 3gb, od toga oko 2gb potrosena svaki put), crna gora oko 20 gb zb (i tamo sam isao 3x, u 3 meseca, svaki put sam potrosio skoro sve). makedonija samo u prolazu
Opet pitam na šta ste koristili, Viber, slanje slika ili za navigaciju.

i ta 2 gb si koristio normalno bez seckanja, kolko dugo ?
I šta si koristio, navigaciju ili Viber i slao slike kući ?
Kako sam otisao u Grcku krajem jula prvo sam iskoristio 1GB gratis zatim 1GB iz paketa... Pa dobio jos 1GB koji me sleduje za paket u narednom mesecu. Da normalno koriscenje navigacija (Waze), Viber, drustvene mreze...a najvise Deezer.

Kako sam otisao u Grcku krajem jula prvo sam iskoristio 1GB gratis zatim 1GB iz paketa... Pa dobio jos 1GB koji me sleduje za paket u narednom mesecu. Da normalno koriscenje navigacija (Waze), Viber, drustvene mreze...a najvise Deezer.
Svaka čast, meni sve lepo seckalo. a čak nisam ni koristio Deezer. Pokušao da pošaljem slike otišle sutradan. A viber za razgovor samo bez video poziva, secka ali može. sa video pozivom nije bilo šanse. Ali od slučaja do slučaja.
Ali kao što napisah, imao sam i Mts i on je ladno radio. A imao sam i 6Gb za roming.

Svaka čast, meni sve lepo seckalo. a čak nisam ni koristio Deezer. Pokušao da pošaljem slike otišle sutradan. A viber za razgovor samo bez video poziva, secka ali može. sa video pozivom nije bilo šanse. Ali od slučaja do slučaja.
Ali kao što napisah, imao sam i Mts i on je ladno radio. A imao sam i 6Gb za roming.
Ne znam da li mozda ima uticaja ali ja imam Yettel-ovu esim karticu.

Da podelim svoje iskustvo. UO u Yettelu istice 3.10. Yettel me sad zvao nudi jezivo skupe tarife najmanja 3500rsd.
Pre dva dana podneo zahtev u A1 preko sajta. Za vikend me zvali i otvoreno mi rekli da za bilo koji paket sa sajta na cenu mogu da mi daju 40% popusta odmah.
Cekam sta ce mi Yettel ponuditi kada podnesem zahtev za prenos broja u A1.

Da podelim svoje iskustvo. UO u Yettelu istice 3.10. Yettel me sad zvao nudi jezivo skupe tarife najmanja 3500rsd.
Pre dva dana podneo zahtev u A1 preko sajta. Za vikend me zvali i otvoreno mi rekli da za bilo koji paket sa sajta na cenu mogu da mi daju 40% popusta odmah.
Cekam sta ce mi Yettel ponuditi kada podnesem zahtev za prenos broja u A1.
Šta god da ti ponude biće skuplje. Al videćeš i sam šta i kolko od koga dobijaš. Naravno malo verovatno al zašto ne ako ti daju 12x1 din +12x 50% onda je možda ok ponuda, sve ostalo smejurija. A ako ti se ne sviđa ni ponuda u A1 probaj šta dobijaš od Mts-a, pa uporedi.

Meni u Yettelu istice ugovor 7.10. Zahtev za prelazak na pripejd sam podneo 19.9. Rekli su mi da je 30 dana rok da mi odobre taj zahtev, i da ako mi broj prenesu na pripejd hipoteticki 19.10. da cu onda morati da platim razliku od 7.10. do 19.10. po punoj ceni Mobile M paketa? Tako su mi objasnili, jel to tacno?
I s obzirom da me niko ne zove da nudi nista jos, da li zahtev za prelazak u drugu mrezu da odradim posle prelaska na pripejd, makar to bilo i 19.10.? Ili mogu odmah 8.10. posle isteka ugovora? Ili mozda mogu i sada?

Moja majka je koristila Yettel i imala 2 god ugovor. Mesec dana pre isteka ugovora (23.09) sam ja zvao i pitao ih šta nude, ono, težak ignore je pao, na foru damo ti neko smeće i ko te jb. Ok rekoh, videćemo. Nadjemo A1 kudikamo bolju ponudu. 23 sept istekao ugovor, 24 sept podnesen zahtev za prelazak u A1. Da vidite vi tu gde ja okom a on skokom reakciju mladjanih junoša Yettela! Odma' kreću kule i gradovi i zivkanja. Ponudili su čak i nešto malo bolje nego A1, ali okreni-obrni manje više isto. Na kraju ih je otpozdravila i rekla, gospodo, zvali smo pre mesec dana, ignore ste nas. Onda je Yettelovka rekla na foru ''kako je to kod njih običaj takav i oni to mora da prate''. I u pravu je! Nisu obični agenti iz call centra krivi što se vrhovni lideri ciganišu i varaju narod forama za decu. Meni je drago što je ih poslala u istoriju i ostavila u prašini da pate. Ali, koliko sam primetio, sva 3 operatera su ista g. Svi koriste te iste forice.

Kad dođe do poziva službe za brigu o korisnicima tim ljudima zaista bude neprijatno kad se prozivaju zbog ponašanja nadležnih. Više puta sam prethodnih godina imala slično iskustvo i zaista mi je bilo žao politike poslovanja koja u neprijatan položaj dovodi i korisnike i zaposlene.

morati da platim razliku od 7.10. do 19.10. po punoj ceni Mobile M paketa? Tako su mi objasnili, jel to tacno?
Jeste, ali zapravo je sve vreme poslednjeg meseca puna cena. Znači ne bi bilo šest dana sa popustom, a ostalo bez, nego sve bez. Ipak, mislim da dosad nismo imali takva iskustva. Čini mi se da su u ovakvim slučajevima uvek bili korektni i prekidali na dan isteka ugovorne obaveze. Ali eto, i u tom slučaju je puna cena, nema popusta u poslednjem mesecu.

Ili mogu odmah 8.10. posle isteka ugovora? Ili mozda mogu i sada?
Možeš već 7. oktobra, odmah u ponoć se vodiš kao slobodan (provereno u svim mrežama, mada iz nekog razloga svi savetuju da se čeka jedan dan), ali ne možeš pre toga.

Možeš već 7. oktobra, odmah u ponoć se vodiš kao slobodan (provereno u svim mrežama, mada iz nekog razloga svi savetuju da se čeka jedan dan), ali ne možeš pre toga.
zato sto mogu da odbiju kako im se cefne dal oce ili nece dapuste, dan posle nema da ne moze.

A da li se to ikome stvarno desilo? Odmah posle ponoći u aplikaciji piše da ti je UO istekla, i stvarno nisam čuo da je ikome odbijen zahtev podnet istog dana.

Nazad
Vrh Dno