Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    tcl
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Jedno pitanje vezano za Android System Webview i onaj njegov bag da eon aplikacija zna da baguje sto se desavalo pre jedno pola godine.
Od tada nisam uopste uradio nijedan update za tcl 50c6ks koji koriste roditelji,pa me interesuje da li se moze sada uraditi update na poslednju verziju softvera koju tv povuce sa neta,ili i daje postoji pomenuti problem za bagovanjem eona?
Cisto da znam da se ne cimam oko toga ako ce aplikacija eon opet bagovati?
Ili se moze ici na update softvera pa posle opet Uninstall updates u postavkama Android System Webview?
Ja nisam dugo updatovao zbog tog baga i sad normalno regularno odradio update. Sve radi.

Odkad su izbacili da u paketu kad kupis tv dodje samo 1 daljinski?
2023 uzeo tcl i 2 su dosla
Recimo uz C735 seriju iz 2022. su išla dva komada, a sledeće godine, uz modele C745 i C805, se dobijao samo jedan. Za novije modele nemam pojma, ali ušteda je svuda prisutna.🤑

Možda su neki modeli dolazili sa dva daljinska, sad sam guglao. Navodno za države gde postoje zemaljski kanali su pakovali i ovaj veliki sa brojevima. Za američko tržište gde je uglavnom kablovska dolazili su samo ti manji. Iskreno prvi put čujem. Ne vidim neki smisao niti izraženu potrebu za tim.

Ima smisla, brojevi bar meni znače.
Ja sam sačuvao stari TCL daljinac sa brojevima i kontrolama za premotavanje, pauziranje...
Novi nema ništa od toga, realno najlakše 111 Arena sport Premium 1 (EON TV). 🙂

S5c08d844de5244f0bf2497e7c7e3bb9ab.jpg

TCL-65C8L-remote-1024x576.jpg

Poslednja izmena:
Na C6K se dobija jedan kao kombinovan: ima brojeve, gemini taster, prečice za popularne aplikacije, one obojene... itd. a ja sam sa button remaper aplikacijom podesio sve tastere po želji. Prvi put čujem da se uz neki TV dobijaju 2 daljinca evo još od devedesetih od kada kupujem televizore.

Po meni je jedan sasvim dovoljan, pa čak i onaj bez brojeva, jer iovako svako ima minimum 4 daljinca pored sebe (klima, tv, soundbar, eon), ne treba nam i peti 😀

Daljinac od C7K

Prilozi

• IMG_20260930_160112.webp
    IMG_20260930_160112.webp
    155.4 KB · Pregleda: 53
2 dosla,iako onaj s brojevima nikako nisam koristio. Tad kad sam kupio tcl,iznenadio se otkud 2,i kazem sam sebi bas fino od tcla ako jedan crkne ima drugi.
I tu sam pisao nedavno da imam problem s tv-om,kako ima garanciju nisam nista na svoju ruku radio nego u servis. Dok je tv dosao do servisa brza posta ga razbila,ekran sav razbijen. Danas dobio novi tv,birao sam koji cu. Opet uzeo tcl,ali ovdje 1 daljinski,nazalost😂

Pozz drustvance,

danas pazario TCL 65C6K i ovako na prvu sam jako zadovoljan: novac-kvalitet. Da li ima nekih posebnih podesavanja koja se koriste za kvalitet slike, predpostavljam da ima vas koji se mnogo vise razumete u ovaj model. Inace cim sam ga setovao odmah je imao update na novu verziju softvera, samo ne upamtih tacno na koju, moram to da pogledam 🙂

Pozz drustvance,

danas pazario TCL 65C6K i ovako na prvu sam jako zadovoljan: novac-kvalitet. Da li ima nekih posebnih podesavanja koja se koriste za kvalitet slike, predpostavljam da ima vas koji se mnogo vise razumete u ovaj model. Inace cim sam ga setovao odmah je imao update na novu verziju softvera, samo ne upamtih tacno na koju, moram to da pogledam 🙂
Settings/system/about/system update/network update pa ce ti napisati da nema update i izlistace ti koji ti je firmware, drugi deo je bitan v667 je poslednji sa telegrama.

Sto se tice slike, za sdr sadrzaj movie preset, brightness po zelji, recimo 50, contrast 90, gamma 2.2, dynamic contrast low, local contrast high, dynamic bright. Off
Motion clarity custom, i blur i judder na 2.

Za hdr sadrzaj izabere dolby vision dark i to je manje vise to sto se tice slike

Za zvuk izaberes poziciju kako si ga stavio, na zid ili na policu

Šta će ti IQ da on određuje, sam staviš DV Bright ili Filmmaker mode.

Dynamic i Adaptive brightness je prvo što svi isključuju u Energy Dashboard.
Nema potrebe da TV sam određuje osvetljenje prema stanju u sobi...

A može i da se kupi kod njega na sajtu:

TCL 2025 picture settings - SDR
TCL 2025 picture settings - HDR

Razlike između tih dokumenata i tog gore videa:
Dokumenti iz moje trgovine su prvenstveno kreirani kao alternativni prikaz postavki u odnosu na video format. Svaka opcija je detaljnije objašnjena, te također u njima navodim i parametre za balans bijele boje koje sam dobio na testiranom modelu.
Nažalost TCL dosta kasni s lansiranjem automatske kalibracije putem Calman softvera, pa tako svi modeli od 2024. do danas još uvijek ne podržavaju tu funkciju. Ako će raditi onako kako radi na Sony ili Panasonic TV-ima, tak bih preporučio direktnu kalibraciju jer često dostupne kontrole za ručnu kalibraciju ne rade dobro.

Oprema koju koristimo:
  • Calibrite Color Checker Display Plus kolorimetar (certificiran do svjetline od 2000 cd/m2 – dovoljno za veliku većinu HDR televizora danas dostupne na tržištu);
  • Portrait Display’s C6 HDR5000 kolorimetar (certificiran do svjetline od 5000 cd/m2, obično za televizore visoke klase)
  • Murideo Fresco SIX-G 4K UHD HDR izvor signala (referentni izvor signala s podrškom za sve rezolucije do 4K UHD pri 60 sličica u sekundi i HDR)
  • Portrait Displays CalMAN Video Pro 2020 softver (profesionalni softver za analizu i kalibraciju svih tipova zaslona)

Poslednja izmena:
Meni je najbolji IQ, najsvjetliji,a što se tiče kalibracije ne pada mi napamet da još i to plaćam.

Nema više dolby vision dark, umjesto njega je Filmmaker mode i još ima IQ i Bright. Najbolji je IQ 😉
Jedan od razloga sto sam se vratio na android 12.

Nije raketna fizika, u ovoj klasi se sa par podesavanja namesta slika, kalibrisanje se isplati samo na high end modelima

Kakvo crno plaćanje kalibracije za TV od oko 400e 😄

Kad vec govorite o daljincima ja se pripremam da kupim i treci. C805 kupljen krajem decembra 2023. na fabrickom daljinskom otisli tasteri za navigaciju i taster ok. Zatim sa Aliexpress-a kupljen zamenski RC833 GUB1 (koji ima podrsku za glasovne komande) februara ove godine i on se muci sa tasterima levo-desno. Krivicom klinaca verovatno. Spremam se da kupim ovaj daljinac RC902V L1106 :
Screenshot_20260930_233618_com_kupujemprodajem_android_MainActivity.webp
Ima li neko ovaj daljinski?

Nazad
Vrh Dno