Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Primam platu i štednja po viđenju mi je tamo. Prostom nekom logikom treba da vide da mi kredit nije potreban. Kao ni minus, kreditna...

Njihovo objašnjenje je da idu redom i nude svima i da nemaju uvid u stanja na računu i naše finansijske navike.

Ali zaista bi trebalo da uvedu opt-out za te ponude, doprineli bi ekologiju, kroz uštedu električne energije više nego neke popularne eko inicijative.

Prostom nekom logikom treba da vide da mi kredit nije potreban. Kao ni minus, kreditna...
A zapravo je suprotno, da ne primaš platu, ne bi ti ni nudili kreditne proizvode, hahah. Kreditna kartica je pritom baš popularna, dok minus uzimaju uglavnom oni manje upućeni, budući da je to možda i najneisplativiji proizvod tog tipa. Kredit može uvek da zatreba, a kod pravljenja ponuda se ne uzimaju u obzir sredstva na računima, pa nema veze sve i da imaš milione.

Da li Erste ovo naplacuje uz Visa platinum?
Nije definisano tarifnikom, tako da su dve opcije: ili je besplatno (jer nemaju osnov da naplate), ili ne učestvuju u akciji uopšte (bilo bi odbijeno, kao sa kreditnim karticama). Ipak...

Jer ako ne, ovo je loophole za ostvarivanje 5% od 60000, tj. 3k svakog meseca.
U teoriji, banka zna da transakcija uključuje podizanje novca, pa i tačno koji udeo je plaćen, a koji podignut u gotovini. To što Yettel ceo iznos računa u potrošnju okarakterisao bih kao propust, tj. smatram da je to posledica toga što nisu razmišljali o tome, a ne što žele ili ne mogu da provere. Ne bih zato automatski zaključio da bi Erste isto uradio.

Evo da javim iskustvo do kraja. Bank Max, čekao sam 20ak dana za Dina karticu a rekordnih 42 dana za Mastercard! Pitao sam da li su je peške nosili sa Grenlanda. 🙂 Čini se da nisu ni izradili nju isprva. Zvao sam ih posle 32 dana čekanja i 33-ći dan je stigao sms kako je sredjena i poslata. Onda sam čekao još 9 dana da predje 300km. Moguće studenti da su je vozili biciklama. 😀

Jutros mi stiglo ovako:

Zdravo,

Na tvoj tekući račun je uplaćeno 10,000.00 RSD.
Trenutno raspoloživo stanje je: 8,604.36 RSD.

Uvek tu,
Yettel Bank
Da li se i vama dešavalo, šta mislite jel ovo kradja? Ne plaćam održavanje računa, nemam nikakve rate, ali mi ovako magično nestaje novac, a znam da ako ih kontaktiram da će reći da je sve regularno, po mom mišljenu ovo je kradja, ma kako god da se zvalo zvanično...

Provjeri da li ti je sve stiglo na naplatu/proknjiženo…

• Like
Reagovanja: fiy
Nazad
Vrh Dno