- Učlanjen(a)
- 09.01.2011
- Poena
- 815
Fizika, tehnologija i ekonomija
Dobro da, lobiranje protiv nečega iz ekonomskih interesa spada u ekonomiju.Fizika, tehnologija i ekonomija
I ja nisam baš ispratio, ali tako je: https://www.leapmotor.net/rs/b10hybridKako je B10 hibrid, zar postoji išta osim čiste BEV verzije?
Dobro da, lobiranje protiv nečega iz ekonomskih interesa spada u ekonomiju.
Pa nisu samo automobilima bile potrebne kvalitetne i moćne baterije, pa da je neko lobirao protiv i da je to bila glavna kočnica razvoja. Nafta je dugo bila jeftina i lako dostupna pre svega zapadnim zemljama... Tu ulogu ima i politička volja, razvoj drugih tehnologija i opreme... Promena životnog stila i navikaDobro da, lobiranje protiv nečega iz ekonomskih interesa spada u ekonomiju.
Dolazim uskoro. Nije toliki problem koliko sam mislio, tj. mnogo većih problema imaju ljudi koji puno vremena provode tu.Dođi u BG 🙂
Ja baš mislim da bi onaj kamion-baterija-punjač za ev auta bio bolja investicija.. Parkiraš negde pored puta i ko nekad kuvana flaša koka kole od 2l.Doslo vreme da se bezi iz gradova. NS i BG postaju pakao za zivot generalno. Jos kad veliki procenat ljudi sto zivi u zgradama krene da prelazi na elektricne automobile (usled kojekakvih zelenih taksi), visice lijane sa prozora na sve strane. Renta/cena garaze sa sopstvenim brojilom ce verovatno dostici cenu garsonjere.

Pazite dobro sa novim Teslama van garancije sa Matrix LED farovima kako možete loše da se provedete, ili generalno kod svih kola sa ovim farovima - nov far 1375 evra, ruke 135 evra - laganih 1500 evrića.
Pre jedno 3,4 nedelje primetio da mi se skuplja nenormalna količina vode u faru sa suvozačeve strane, bukvalno se slivala voda, nikako klasična kondenzacija i nije se nikako sušilo, drugi far je suv ko barut uvek, jasno se videlo da tu nešto ne štima. Prijavio odmah u Tesla aplikaciji, odmah mi odobrili sutradan, zakazao prvi slobodan termin za servis koji je bio za nešto tipa dve ipo nedelje, danas bio, izblejao nekih sat ipo vremena dok su ga zamenili - ćao zdravo đaci.
Pogledajte prilog 555181
Pitao servisera kako se ovo dešava - kaže obično ga lupi kamenčić pa napravi mikroskopsku pukotinu pa tako krene da se skuplja vlaga/voda, ali kaže baš je detaljno pregledao ovaj moj i kaže nije ništa uspeo da nađe, nikakvu tačku udarca. Šta mu se desilo, nije mogao da mi kaže, a ovo se ne popravlja, takav je sklop, to se menja i staro baca u kantu - deluje kao šteta tako skup deo, ali šta da se radi. Kaže mi lik ćuti, šta te briga kako i šta mu se desilo, sreća pa si u garanciji, inače bi te klepili lepo po ušima 😁
Pogledajte prilog 555182

Uuu, 1375 evra je džabe... Bolje da ne znaš koliko koštaju onda LED farovi na Hyundaiu - jeftinije bi mi bilo Audi da vozim... 😁
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari