Šta je novo?

5G stigao u Srbiju! [nije tema za rezultate merenja brzine ni za Samsung]

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A1 gotovo ništa nije uradila na prošorenje 5g mreže u Šumadiji od početka godine u odnosu na ostale opertere.Šta ti ljudi rade???
Povećali su drastično pokrivenost kod mene u Pirotu.
5G 3500 sada radi i 5km oko grada, u celom gradu stalno 5G.
Na početku godine bilo samo u užem centru.

Tarifni profil za zaposlene 😉
To što potroši 500GB za jedan dan, ne mora da znači da svaki dan troši toliko.
A i čisto sumnjam da takvih ima više od nekoliko - već bi našli način da se pozovu na neki FUP i ograniče im.
Pozdrav

Verovatno skidaju torente,seeduju i sl.😉
Jel mobilna mreza ne vezano koja tehnologija je u pitanju ima efektivno seedovanje? Nisam nikad koristio mobilni net na kompu pa me čisto zanima jer telefon uglavnom na primer nece da seeduje ni na wifi obicnom.

Da li je neko mozda probao GeForce Now kad vec pricamo o protocima. U suštini 5G bi trebalo da poboljša bas takve servise?

Poslednja izmena:
Ažurirao se Serbiacelltoweres, A1 počeo sa pusti 5G N28??? Ali samo jedan BS. A za N7 dalje nema nikakav podaci. Ili možda je jako retko?
Neko je pisao ovde još u julu da je u Odžacima video N7, a sad vidim na Speedtest mapi da i dalje nema 5G tamo, možda je bio samo neki test. Ja samo na 3 mesto znam trenutno u Vojvodinu 7, barem u mestima koja nisu jako daleko od mene.
Pre dva dana sam pisao da su bili neki radovi na jednom A1 stubu u mom gradu. Kasnije popodne je bilo i gašenje tornja prema NetMonster logu, ali nema nikakvih vidljivih promena na samom stubu. U koliko faza uopšte ide uključivanje 5G mreže? Moguće je da je stub samo pripremljen za dalje radove.

Kasne RATEL podaci bar nekoliko meseci za stvarnom situacijom na terenu.. U starom registru je bilo kontra. Prvo bi se evidentirala lokacija, pa bi tek onda fizicki stavljali opremu i pustali. Ovde sad daju malo vise informacija ali sa velikim kasnjenjem. I mapa i registar.

Evo kod mene požurili sa radovima, upravo montiraju novu opremu za Yettel. Javiću šta budu pustili i koje su brzine.

Ažurirao se Serbiacelltoweres, A1 počeo sa pusti 5G N28??? Ali samo jedan BS. A za N7 dalje nema nikakav podaci. Ili možda je jako retko?
Neko je pisao ovde još u julu da je u Odžacima video N7, a sad vidim na Speedtest mapi da i dalje nema 5G tamo, možda je bio samo neki test. Ja samo na 3 mesto znam trenutno u Vojvodinu 7, barem u mestima koja nisu jako daleko od mene.
Pre dva dana sam pisao da su bili neki radovi na jednom A1 stubu u mom gradu. Kasnije popodne je bilo i gašenje tornja prema NetMonster logu, ali nema nikakvih vidljivih promena na samom stubu. U koliko faza uopšte ide uključivanje 5G mreže? Moguće je da je stub samo pripremljen za dalje radove.
nema cela opština Odžaci.

Ume da ide i niže, tipa 14-15 na N78

Ko to kaže, ko to laže Srbija je mala. Po rasprostranjenosti 5G. veća je od Rusije 😒

Sad baš gledam na SerbiaCellTowers, A1 je pustio B7 u tri baš mala mesta u Vojvodini: Mileševo (605 stanovnika), Srpski Krstur (913) i Kolut (1037). Kod mene na jednom stubu stoji RRU za B7 već 3 meseca, a na drugoj lokaciji već mesec i po dana, i još uvek nije pušten. Možda planiraju N7 pa čekaju još neke radove, ko zna.

Sad baš gledam na SerbiaCellTowers, A1 je pustio B7 u tri baš mala mesta u Vojvodini: Mileševo (605 stanovnika), Srpski Krstur (913) i Kolut (1037). Kod mene na jednom stubu stoji RRU za B7 već 3 meseca, a na drugoj lokaciji već mesec i po dana, i još uvek nije pušten. Možda planiraju N7 pa čekaju još neke radove, ko zna.
Mogli su i da puste 5G mrežu u tim selima, a i u drugim selima da puste 5G mrežu, zbog toga što im je tamo LTE ( 4G ) nekako, ograničen? A i u nekim selima nema se signal A1 SRB mreže ko im je korisnik dok Yettel SRB & mt:s su uveliko već pustili 5G mrežu i jači im je signal a i brži im je protok interneta,...

Ništa od 5G. Zamenili su 4G antene, dobili smo LTE 2100 + LTE 2600. Brzine jesu bolje, ranije bilo od 50-70 mbps, sada ide 120mbps, pored stuba 270mbps. To sad Yettel čini osetno najboljim što se tiče brzina, samo je šteta što nemaju jedan jedini paket koji meni odgovara.
6939.webp

Ništa od 5G. Zamenili su 4G antene, dobili smo LTE 2100 + LTE 2600. Brzine jesu bolje, ranije bilo od 50-70 mbps, sada ide 120mbps, pored stuba 270mbps. To sad Yettel čini osetno najboljim što se tiče brzina, samo je šteta što nemaju jedan jedini paket koji meni odgovara.
Pogledajte prilog 555339
pustice n28 nekad, kod mene je trebalo 4 meseca da puste u selu posle dodavanja ostalih lte frekvencija, imali smo samo b20

Nazad
Vrh Dno